Uzun zamandır ayağının biri eksik olan ve kullanılamaz durumdaki elektronik tartının içini açtım. Artık 3d yazıcı olduğuna göre bunun eksik ayağını yapmazsam ayıp olur
Parçayı önce Fusion 360 da çizeyim sonra PLA ile başlayacağım denemeye. Ortadaki demir parçadan bulmam zor o yüzden onun yerine bir civata kullanacağım ve orta plastiği de civata sıkılırken çatlamaması için kalınca ve %100 dolgulu yapacağım.
İlk çıktıyı aldım, ama bu maksimum hızda oldu. Biraz hızı düşürüp daha ayrıntıların iyi çıkmasını deneyeceğim. Ve bir de üst tarafı kapalı düz olması lazımdı onu kaçırdım.
Mümkün olduğunca standart ölçülere yuvarlamaya çalışıyorum. Çünkü bu parçayı da birisi bir katı modelleme programında çizdi ve muhtemelen olabildiğince yuvarlak ölçüler kullandı. Yani 18.67 mm gibi bir ölçü yerine herhalde 18.60 veya 18.70 yapmıştır.
Bir de sonucu doğrulama amaçlı yaylardaki delikler arası mesafeyi gerçek parçada ölçtüm ve tasarlanan parçada o ölçü olana kadar deliklerin eksenini kaydırdım.
Yaylar, kutuya plastik sütunlar ile bağlı. Sütunların tepesi de eritilerek sabitlenmiş. O mevcut plastik sütunların hepsini keseceğim. Yerlerine 1.6 mm matkap ile delip oraya M2 diş açacağım. Sonra da 20 mm M2 civatalarla ayakları sabitleyeceğim. Hem böylece ayakların yüksekliğini tam olarak ayarlama şansım da olacak.
Önce sütunların üzerindeki sivri pimleri kestim. Sonra da 1.6 mm matkap ile tam ortalarından deldim. Sütun genişliği 2.7 mm olduğu için merkezlemek için baya uğraştım.
Sonra da M2 makina kılavuzu ile bir kerede diş açtım. Plastik oldukça yumuşak olduğu için dişin neredeyse tam boyunu direkt elle açtım. Sonlara doğru biraz pense ile destek aldım.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.