Elime tda2002 entegreli kablosuz mikrofonlu amfi geçti

Metin Kaplan

Yeni Üye
Katılım
23 Ekim 2021
Mesajlar
2
Elime tda2002 entegreli kablosuz mikrofonlu ahşap amfi geçti. Sesi çok zayıf. Bu entegreyi çıkartıp yerine tda2030 takabilirmiyim. Sorun çıkartırmı.
 
Pin yapıları tıpatıp aynı. Çalışma mantıkları da aynı. Sorun çıkmaması lazım. Ama kendim denemedim, sadece datasheet verilerine göre konuşuyorum.
 
TDA2030 dan iyi verim alabilmek için simetrik beslenmesi lazım. Pinleri birebir aynı olsada bazı ufak tefek malzeme farkları var.
tda2002 de toprağa giden hatlarda genellikle sadece direnç kullanılırken tda2030 da bu dirençlere seri bağlı kondansatörler de kullanılmış.
Bende bizzat böyle bir deneme yapmadım. Pinler aynı olduğuna göre muhtemelen olur ama iş kuralına göre yapılmadığı için ya verimli çalışmaz yada gürültüler meydana gelebilir.

Amfinin içinin resimlerini atarmısın? Belki yeni bir pcb tasarımı ile gerektiği gibi TDA2030 yapılabilir.
Yada piyasada satılan hazır modüllerden alıp, sadece kablo bağlantılarını yaparak kullanabilirsin.
 
Simetrik besleme sadece daha fazla güç almaya hizmet eden birşey. Yoksa hem TDA2002 hem de TDA2030 temelde bir power op amp, aynı devre çalışması lazım.
 
Simetrik besleme sadece daha fazla güç almaya hizmet eden birşey. Yoksa hem TDA2002 hem de TDA2030 temelde bir power op amp, aynı devre çalışması lazım.
Sen daha iyi bilin abi :)
 
Anladığım kadarıyla çalışma ihtimali yüksek. Cevaplarınız üzerine birkaç tane sipariş verdim gelir gelmez deneyip buraya yazarım. İlgilenen herkese teşekkür ederim.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,883
Mesajlar
100,355
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top