Emniyet kemeri tokası

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
24,933
Benim 2002 model Honda'yı muayeneye götüreceğim ama arka koltuğun iki tane emniyet kemeri tokası eksik. Bir ara asit dökülmüştü ve aşırı küflendikleri için sökmüştüm. Şimdi yenilerini görüyorum ama kemeri sökmeden nasıl takacağız bunu?

1722949380645.png
 
Hem sökülecek hem kesilecek hem de sonra dikiş işçiliği yapılacak malesef.
Ya da göstermelik yapılabilir. Tokanın kemer geçen kanalı bir tarafından kesilir. Kemer geçirilir sonra kozmetik düzeltme için epoksi dolgu ve boya.
 
O zaman döşemeciye gidilecek yani?
 
Amaç sadece görüntü sağlamaksa kemer kayışını ikiye katlayıp tokanın içerisinden geçirip oluşan halka içerisine 4-5mm kalınlığında bir tel yada mil geçirip boşluğu alındıktan sonra yerinde durması sağlanabilir.
 
Lumii_20240809_093715304.jpg

taşlama ile şurası 3- 4mm eninde kesilirse halat oradan geçirilebilir bence. hem halat geçince görünmez. fakat insan güvenliği konusunda bir iddiası kalmıyor o zaman.
 
Güvenli olmasını isterim o yüzden kesmem. Ama kemerin ucunun bağlı olduğu yeri sökersem belki oradaki metal ile beraber kemer tokasından geçer. Eğer geçmezse döşemeciye götüreceğim artık.
 

Forum istatistikleri

Konular
7,446
Mesajlar
125,468
Üyeler
3,026
Son üye
hsng

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Back
Top