Ender 3 Pro 1.1.4 versiyon anakarttan 4.2.7 versiyona geçiş ve BL touch uygulaması.

Uzun zamandır Ender 3 Pro yazıcımı kullanamıyordum. En son ihtiyacım olunca Bambulab almak istedim, fakat onlar da yetkilendirme adı altında saçma sapan bir işe bulaşınca, durumlar netleşene kadar ertelenmeye karar verdim.

Yazıcıyı iki sebepten dolayı kullanmakta sorun yaşıyordum. Birincisi, BL Touch bir türlü düzgün ayar yapamıyordu; yani firmware kaynaklı bir sorun.

İkincisi ise tabladan kaynaklanıyormuş; ben doğru firmware dosyasını bulana kadar bunun farkına varamadım.

Firmware için https://3dprintscape.com/marlin-firmware-builds/ sitesindeki BLTouch bugfix-2.1.x sürümünü indirdim ve kurdum. Tam hatırlamıyorum ama Z-Home olanı da olabilir. Her ihtimale karşı ikisini de buraya ekliyorum. Böylece sorun yaratan BLTouch ayarları ortadan kalktı.

Bu arada, kullanmaya başlamadan önce bir defaya mahsus manuel autolevel yapmanız gerekiyor; yoksa hata veriyor.

1738157872878.png

BL Touch kararlı çalışmaya başlayınca, keşfettiğim tabla sorununu daha önce yanlışlıkla satın aldığım yapıştırma tablaya cam yüzeyini yapıştırıp, manyetik tabla yerine koydum. Bir anda bütün sorunlar ortadan kayboldu.

1738158098963.png

1738158112051.png

Böyle olunca, ben de PEI tabla sipariş edip idare edebilir miyim diye denemeye karar verdim.

Tablam bugün geldi ve tekrar ayarladım.

newplot.png

Devamında bir de çıktı aldım. Eskiden böyle köşelere falan cesaret edemiyordum. Bu ilave ile yazıcı beni bir süre daha idare edecek gibi duruyor.

20250129_162124.jpg

Üstelik fazladan bir de manyetik kısmını koymuşlar. Şimdilik ihtiyaç yok ama ısıtıcı tabladaki manyetik yüzeyi güncellemem gerekirse güzel bir yedek oldu.

20250129_162246.jpg

Ekler

Son düzenleme:
Hocam tabla silikonu kullanın ben de klipper kurulu bltouch da var 4.2.2 kart kullanıyorum memnunum fakat ABS için uygun bir yazıcı değil çünkü açık kasa kapatmaya kalkarsanız bu kez anakart ve motorlar çok ısınıp yanıyor. Eğer geliştirmeye devam edicekseniz tavsiye ettiklerim;

çift z eksen
yaylı trapez somun
milleri yukarıdan sabit tutmak için parça
z eksenleri bir birine bağlamak için kayış kasnak ve gerdirme parçası
tabla yalıtımı
tabla silikonu veya sert sarı yay
z ekseni destek çubukları
lineer ray
E3DV6 Volcano hotend

alabiliyorsanız biqu h2 v2s revo extruder
eğer alamıyorsanız;
çift fanlı duct
çift dişli full metal extruder

Son düzenleme:
Hocam tabla silikonu kullanın ben de klipper kurulu bltouch da var 4.2.2 kart kullanıyorum memnunum fakat ABS için uygun bir yazıcı değil çünkü açık kasa kapatmaya kalkarsanız bu kez anakart ve motorlar çok ısınıp yanıyor. Eğer geliştirmeye devam edicekseniz tavsiye ettiklerim;

çift z eksen
yaylı trapez somun
milleri yukarıdan sabit tutmak için parça
z eksenleri bir birine bağlamak için kayış kasnak ve gerdirme parçası
tabla yalıtımı
tabla silikonu veya sert sarı yay
z ekseni destek çubukları
lineer ray
E3DV6 Volcano hotend

alabiliyorsanız biqu h2 v2s revo extruder
eğer alamıyorsanız;
çift fanlı duct
çift dişli full metal extruder
Ben öğrenebileceklerime odaklanacağım için işin maddi tarafını zorlayabildiğim kadar zorlardım. Fakat vaktim çok müsait olmadığı için geliştirmek benim için iyi bir seçenek gibi durmuyor.

Birde benim çocuklar artık bu tarz cihazları kurcalama yaşına geldiler. Onların kullanımı için daha kolay idare edilen ve kolay çıktı üretebilen cihazların katkısı çok daha fazla olur.

Forum istatistikleri

Konular
7,275
Üyeler
2,933
Son üye
talhassmiths

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back