ender 3 pro 4.2.7 anakart

burhan25

Yeni Üye
arkadaşlar merhaba ender 3 pro kullanıcsıyım ender 3 proyu ısp usb ile pc ye bağlamya çalıştım beceremedim ama sonra geri ekranı yerine taktım ama bu sefer mavi ekran hatası verdi netten baktım firmware yüklemek lazımmış denedim olmadı . yazıcıyı çalıştırınca hotend yanında ki fan çalışıyor bl touch takılı o da çalışıyor fakat ekran mavi olarak kalıyor Bu firmware işinden pek anlamdım craealty sitesinden Ender-3 pro 4.2.7 mainboard firmware (32 bit) bu dosyası indirdiğimde içinden birden fazla daha dosya var tam olarak hangisi örneğin Marlin2.0.1 V1.0.1 original version TMC2225 dosyanın ingilizce bin uzantılısını denemdim olmadı acaba anakart mı yaktık :)

saygılarımla

Yeni konu açmayayım dedim...
Bildiğiniz üzere geçenlerde bende 4.2.7 Anakart aldım ve yazıcıyı adam gibi kullanamaz oldum.
Bende BL-Touch yok. Eski anakartta Bir Gcode dosyası ile dört köşeden tablayı ayarlayıp sonra da 25 nokta bed level yapıyordum.
Yeni anakartı taktıktan sonra gcode dosyası çalışmaz oldu. Tüm köşeleri beklemeden dolanıp kodu sonlandırıyor.
Güncel gcode da bulamıyorum. Yapay zeka da saçma sapan yönlendirip duruyor. Googleda da bu anakart ile ilgili Türkçe kaynaklarda detaylı bilgiye ulaşamıyorum.
Ayrıca 25 nokta BED Leveling olayı nasıl açılacak bilmiyorum.
Sanki anakartı ürettikten sonra Ender 3 V2 ye geçmişler de pro modeli çöp olmuş gibi.
Elinde 4.2.7 için bed level gcode dosyası olan varsa ve paylaşırsa veya konuya hakim biri varsa sevinirim.

Şaka mı bu yav? Eski anakartta 1.9 yüklüydü.

20250709_013638.jpg

Son düzenleme:
Gece 2 ye kadar uğraşıp 2.0.9 sürümüne güncelledim.
Sonra anladım ki bu sürümlere CR Touch otomatik tanımlanmış. Level bed'in çalışması için başlangıçta Cr Touch'ın kesinlikle Z kalibrasyonunu yapması lazım. Bende de CR Touch olmadığından Z kalibrasyon bilgisi karta gitmeyince, sonrasında kırk taklada atsan kafa oynamıyor. G1 komutları tamamen işlevsiz kalıyor.
Bed leveli aktif etmek için kaynak kod buldum, arduino ide sinde kurcaladım filan. Auto Leveling'i kapatarak Cr Touch'ı devre dışı bıraktım. En son derleyip Arduino uno ISP kullanarak karta atayım dedim ki aklıma geldi. Kartın üzerinde STM MCU var.

En son temu dan cr touch almaya karar verdim. Komple set 1000tl ye geliyor. Hemen almayacağım ama yakın zaman da alırım.

Kaç saat boşa vakit kaybı yav. Son zamanlarda işten fırsat kalmayınca boşa giden zamanlarıma daha çok üzülür oldum.

20250709_015107.jpg

Marlin'i kendin sıfırdan derlemeyi dene. Senin mevcut Arduino tecrüben ile yapılabilecek bir iş.

VSCode kur, platformio ekle, bir de Marlin'i derlemeyi kolaylaştıran bir eklenti daha var onu da kur.

Marlin'i yapılandırırken de, menüye bed leveling özelliğini ekle. Böylece menüden işi halledersin, GCODE script'ler ile tırmalamana gerek kalmaz.

Marlin'i kendin sıfırdan derlemeyi dene. Senin mevcut Arduino tecrüben ile yapılabilecek bir iş.

VSCode kur, platformio ekle, bir de Marlin'i derlemeyi kolaylaştıran bir eklenti daha var onu da kur.

Marlin'i yapılandırırken de, menüye bed leveling özelliğini ekle. Böylece menüden işi halledersin, GCODE script'ler ile tırmalamana gerek kalmaz.
Ama anakart stm, atmel değilki

Desteklenen kartların listesi şunlar. Senin kartının linkini ekle bir bakalım

1752059877273.png

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,986
Üyeler
3,188
Son üye
EmrahKaplan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back