Erka manuel tansiyon ölçer için stetoskop

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,857
Erka Perfect diye yaygın bilinen bir manuel tansiyon aleti ısmarlamıştım. Babamda bunun çok eski bir modeli vardı ve çok iyi iş gördüğünü bildiğim için bunu tercih ettim. Alet geldi, ama içinden stetoskop çıkmadı. Stetoskobunu ayrı satıyormuş çakallar. Erka basic diye bir stetoskobu var. Bizim kızın doktor stetoskopu var, kafası büyük olanlardan. Bunu kullanabilir miyim yoksa kafası çok küçük olan bu Erka basic stetoskobu mu almam lazım?
 
Ben olur diye biliyorum. Büyük olması küçük kolda sorun sadece..
Tansiyon aletinde Omron M2(basic değil bir sonraki mavi butonlu olan, hafızalı) hem bilek hem kol için olan gerçekten çok kaiiteli.
10+ yıldır kullandığım var.

Büyük kafalıyı şişen bölümün altına koyup şişirince kolu acıtıyor. Bu tip doktor stetoskopu ile ölçmek için ölçümü başka birisinin yapması gerekiyor. Bir eli ile kafayı dayayacak kola (balonun altına sıkıştırmadan), diğer eli ile balonu tahliye edecek ve ibreye bakacak.

Omron'un koldan ölçeni var zaten. Ama manuel tansiyon aleti benim tansiyonu her zaman 10 - 15 puan daha yüksek ölçüyor. O yüzden manuel ile ölçmeye devam etmek istiyorum çünkü belki de manuel olan doğruyu söylüyor.

Erka'nın alçak kafalı basic stetoskobunu aldım. Bu alet ile kullanmak üzere üretilmiş, ama aletle beraber vermiyor adi herifler. Gerçi beraber verse bu sefer de fiyatına koyacak ya, neyse.
 

Ekler

  • IMG_20230126_115546.jpg
    IMG_20230126_115546.jpg
    369.9 KB · Görüntüleme: 60
Hayirli olsun abi kaca aldin tansiyon aletini ve steteskopu?

Bende bir tansiyon aleti almak istiyorum ama daha netlestiremedim ne alacağımı bilemedim.

Zaman zaman çok kotu baş ağrılarım oluyor tansiyondan şüpheleniyorum. Bir tansiyon aleti almak istiyorum.

Gerçi söylediğin gibi manual bir alet alsam kendi tansiyonumu olcebilirmiyim onuda emin degilim. Elektronik bir cihazmi almalıyım sizce?
 
Benim yaptığım araştırmalara göre, eğer damar sertliği varsa, otomatik makinalar yanlış ölçebiliyormuş. Ama manueller her durumda doğru ölçüm yapıyormuş. Tabi bu internette okuduğum makalelerden anladığım durum, doğru olmayabilir.

n11 den aldım ve tansiyon ölçere 1700 TL stetoskobuna da 400 TL verdim. Babamda daha önce çok güzel bir Erka vardı onu kullanıyordum ama artık bende değil o yüzden yenisini aldım.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,878
Mesajlar
100,183
Üyeler
2,488
Son üye
ilter

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top