EU, USA'ya PCB satışı, self deklarasyon CE

0xyit

Aktif Üye
EU ve USA CE ve EMC testleri istiyormuş. Turkiyede tabii ki sirketler milletten para koparmaya baktigi icin 5000TL'den basliyor CE'ler, fakat aslinda CE'nin amaci kendi kendin deklare edebilmenmis. Hiç ürettirdiği ve satışta olan PCB'sine CE sertifika alan var mi? ozellikle self deklarasyon ile.

Söz konusu EMC testleri ise 5000 TL çok ucuz.

Testi yetkili laboratuvarlar yapar. İlk gerçek akreditasyonun olduğuna bakıllmalı.

self deklerasyonun adı üzerinde. bu bir belge değil kendi kendine ben tüm kurallara uyuyorum ve bunu taahhüd ediyorum diyorsun. o şartlara uygun olarak da CE damgasını ürüne koyuyorsun. tabi tersi ispatlanırsa ve yakalanırsan kallavi bir ceza ömür boyu peşini bırakmıyor.

self deklerasyonun adı üzerinde. bu bir belge değil kendi kendine ben tüm kurallara uyuyorum ve bunu taahhüd ediyorum diyorsun. o şartlara uygun olarak da CE damgasını ürüne koyuyorsun. tabi tersi ispatlanırsa ve yakalanırsan kallavi bir ceza ömür boyu peşini bırakmıyor.
Fakat örneğin üzerinde ESP32 olan devreler için EMC testi isteniyor, ben bunu teoride EMC standartlarına uyduğunu söyleyip CE belgesi alabiliyor muyum yoksa yetkili şirketle ilgili belge göstermem gerekli mi

EMC/EMI elektromanyetik uyumluluk. standartlara uygun radyo dalgaları yayıp yapmadığına bakar. örneğin ISM bandı bir verici yaptın bunun testleri farklıdır. şebekeden beslenen switch mode güç kaynağı yaptın bunun testleri başka.

ESP32 kullanacaksan neden sertifikalı modul alıp onun sertifikası üzerinden faydalanmıyorsun onu anlamadım ?

EMC/EMI elektromanyetik uyumluluk. standartlara uygun radyo dalgaları yayıp yapmadığına bakar. örneğin ISM bandı bir verici yaptın bunun testleri farklıdır. şebekeden beslenen switch mode güç kaynağı yaptın bunun testleri başka.

ESP32 kullanacaksan neden sertifikalı modul alıp onun sertifikası üzerinden faydalanmıyorsun onu anlamadım ?
GPT'ye sorduğumda ESP32'nin kendi EMC testi yapılmış olsa bile PCB'nin EMC ve RED testine sokulup (esp oldugu icin) ESP'nin test edildigi yerlerin test edilmesinin zorunlu olmadigini fakat kartta ESP bulundugu icin butunden test yapilmasi gerektigini soyledi

işte orada CE veren kuruluşa ESP'nin raporlarını sunup ben bu kurallara uydum bak teknik dökümanda yazıyor beni bu testlere sokma diyorsun. onlar da kontrol edip uygunluk raporu veriyor.

devrende başka şeyler vardır firma gerek görürse o zaman test talep edebilir. pille beslenen gürültü yaymayan bir regülatör ve sadece ESP varsa verici olarak kabul edebilirler. bu süreçlere bir yerden başlayıp girmeden neler gerekecek asla tam olarak bilemezsin.

bir de avrupaya ürün satmak için sadece CE yeterli değil. ürüne bağlı olrak rohs vs. bir çok ek belge daha gerekebilir. ürünün gümrük sınıfını tespit edip ona göre gerekli tüm evrakları araştırmak lazım.

Yurtdışına satmak istediğin nedir? ürün yoksa yarımamul(pcb)? İkincisi için emc test istenmeyebilir (duruma göre).

Yurtdışına satmak istediğin nedir? ürün yoksa yarımamul(pcb)? İkincisi için emc test istenmeyebilir (duruma göre).
PCB.
işte orada CE veren kuruluşa ESP'nin raporlarını sunup ben bu kurallara uydum bak teknik dökümanda yazıyor beni bu testlere sokma diyorsun. onlar da kontrol edip uygunluk raporu veriyor.

devrende başka şeyler vardır firma gerek görürse o zaman test talep edebilir. pille beslenen gürültü yaymayan bir regülatör ve sadece ESP varsa verici olarak kabul edebilirler. bu süreçlere bir yerden başlayıp girmeden neler gerekecek asla tam olarak bilemezsin.

bir de avrupaya ürün satmak için sadece CE yeterli değil. ürüne bağlı olrak rohs vs. bir çok ek belge daha gerekebilir. ürünün gümrük sınıfını tespit edip ona göre gerekli tüm evrakları araştırmak lazım.
RoHS, ayni CE gibi self deklare, bir tek EMC, RED, CE, RoHS lazim diye biliyorum.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,009
Üyeler
3,192
Son üye
arenyucel

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back