Evet biraz acele yapmış olmama rağmen sonuç gayet iyi bir kaç noktada özen gösterseydim daha güzel sonuçlar elde edebilirdim.
1.PCB lerin negatif invert edilmiş halinin yazıcıdan aydınger veya asetata çıktısının alınması.Asetat basmak yazıcı ile hayli zor. Dışarda baskı yapan kirtasiyelerden asetata gayet güzel çıktı alabilirsiniz ama evde lazer yazıcı ile almanızı tavsiye etmiyorum.Yazıcıyı mahvediyor.Burda ne kadar koyu çıktı alırsanız o kadar iyi.
2.Laminasyon cihazı ile Dry Film Photoresistin PCB üzerine homojen bir şekilde yapıştırılması.Burda ütü de kullanılabilir elde imkan yoksa.Dry film iki naylon streç arasında sandviç şeklinde bulunuyor.Bir tarafını para bandı ile kaldırıyorum ve su dolu bir kabın içinde PCB üzerine yayıyorum.Sonrasinda laminasyon makinesine sokuyorum.Burda suda işlemi yapmam sebebim dry filmi bant gibi düşünebilirsiniz.PCB üzerine dalgalı da yapisabiliyor.
3.Yazicidan aldığım iki çıktıyı üst üste koyup Dry Film kaplı PCB üzerine koyuyorum.Sonra 4 mm 15x15 cm cam arasına koyuyorum.Sonrasında netten aldığım oje kurutucu UV fırın ile pozluyorum.
4.Pozlama bittikten sonra (Pozlama süresi deneyimle olacak birşey ben 120 sn kullandım çünkü UV cihazın üzerinde 120 snlik timer var.) PCB üzerindeki Dry filmin naylonunu kaldırıyoruz.
5. Çamaşır sodası ile pozlanmamis kısmı kaldiriyoruz.
6.Asit veya demir klorür ile pcbyi eritiyoruz.
7.Sonrasinda da piyasa ismi lavobo aç olan sodyum hidroksit ile pozlanmis Dry filmi söküyoruz.
8.PCB hazır.
Bu deneyimi kısa bir süre içerisinde hızlı bir şekilde vaktim olmaması nedeni ile yaptım.İleride detaylı şekilde anlatım planlıyorum.