3UG4616-1CR20 nin kullanım kılavuzunda var bilgi. Nedense datasheet'te belirtme gereği duymamışlar.
Bu model arıza durumu geçtiğinde sistemi anında devreye alıyor, gecikme özelliği yok, bilginiz olsun. Bu nedenle ben bu röleden sonra 3RP1525-1AP30 kullandım, 1 dakika gecikme ayarladım.
Gecikme kontaktörü bırakırken değil, çekerken olsun diye kullandım ben bunu. Arıza durumunda elektriği hemen kesiyor, arıza geçtiğinde 1 dakika bekleyip ondan sonra bağlıyor elektriği. Tabi bu 1 dakika içinde yeniden bir arıza durumu olursa elektrik kesili kalıyor.Ama nötr kopmasında bu gecikme, koruma rölesinin bütün faydasını yok eder yav. Bir elektronik cihaza bırak 1 dakikayı, birkaç saniye dahi aşırı voltaj gitsin birşeyleri patlatabilir.
Gecikme kontaktörü bırakırken değil, çekerken olsun diye kullandım ben bunu. Arıza durumunda elektriği hemen kesiyor, arıza geçtiğinde 1 dakika bekleyip ondan sonra bağlıyor elektriği. Tabi bu 1 dakika içinde yeniden bir arıza durumu olursa elektrik kesili kalıyor.
Değişik bir elektrik arızası olmuştu mahallede, fazlardan birisi her 5-10 saniyede bir gelip gidiyordu, neredeyse 1 saat devam etti bu durum. Bu röle de fazlar düzelince hemen bağlıyordu elektriği, 5 saniye sonra tekrar kesiyordu. Bu durumun önüne geçmek için gecikme kullandım.
o nasıl olmuş ya bize çok 400 olarak verdiler de 110 u nereden bulmuşlar trafonun kademe ayarlayıcısı bile o kadar esnek olmamalı (ki otomatik olanları trafo kadar pahalı bir alet)Evet çok mantıklı bir tasarım. Ben de aynı şeyi yapayım.
Sizin elektrik idaresi de baya yaratıcı imiş problem yaratmada. Ama bizim SEDAŞ kadar olamaz. Herifler elektriği kestiler, sonra da 220 yerine 110 V olarak geri verdiler
o nasıl olmuş ya bize çok 400 olarak verdiler de 110 u nereden bulmuşlar trafonun kademe ayarlayıcısı bile o kadar esnek olmamalı (ki otomatik olanları trafo kadar pahalı bir alet)
zaman rolesi olarak entes iyidir birçok modelleri var her ihtiyaca göreZaman rölesi ve kontaktörü sıradan bir marka kullanacağım. Onları da Siemens yapmaya gerek yok herhalde.
Zaman rölesi ve kontaktörü sıradan bir marka kullanacağım. Onları da Siemens yapmaya gerek yok herhalde.
B tip olması gereken otomatik sigortalar C tip seçilmiş.
bi şekilde olmamışlık imzası atar yurdum insanı.
göz boyama gibi geldi banaSon 5 yıl içinde yapılmış bir apartman dairesindeki pano. Baya bir ilerleme katetmişiz aslında
28426 eklentisine bak
göz boyama gibi geldi bana
açma eğrileri farklıdır c tipi demeraj akımlarını felan tölere etsin diye geç açma yaparNedir oradaki fark?
Nedir oradaki fark?
öncelikle alt kat zaten zayıf akım panosu uydu kabloları telefon internet kabloları felan atıl bir alan yinede parafudr tesisatı kurulabilirNeden?