F/P Ürünü Plastik Boru Kaynak Makinesi

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Evde 1 adet sızdıran boru var. Usta çağırdım yaptı gitti. 3 ay sonra tekrar sızdırmaya başladı. İş başa düştü.

Yılda 1 kere ya kullanırım ya kullanmam. O yüzden lazım olduğunda idare edecek f/p odaklı bir boru kaynak makinesi tavsiyesi istiyorum. Markaları modelleri hiç bilmiyorum. Varsa kullanıp memnun kaldığınız bir ürün tavsiye bekliyorum.

Sanayiye gidip herhangi bir makina alabilirsin, bunların arasında fazla bir fark yok. Ama sadece makina ve kalıp setini alıp, makasını ayrı almak daha mantıklı. Makas da dahil olan ürünlerde makas çok dandik oluyor.

Yalnız bir şeyi anlamadım. PPRC boruların sızdırması çok düşük bir ihtimal. O sızıntının kaynağı farklı olabilir. Rakor bağlantısı varsa, sızıntının oradan olma ihtimali çok daha yüksek.

Kaynak yüzeyleri ıslak veya iyi temizlenmemiş olabilir. Ya da yeterince ısıtmamıştır. Isıtılan her iki tarafı da tam sentesinde ve soğutmadan birbiri içerisine sokup, bir süre sabit tutmak gerekir.
Geçen yaz 24 sene önce yaptığım kaynak yandan su sızdırdı ve kesip tekrar kaynak yaptım, sorun çözüldü. Isıtmada sıcaklık derecesi, bekletme süresi ve hızlı olmak önemli!

Evde 1 adet sızdıran boru var. Usta çağırdım yaptı gitti. 3 ay sonra tekrar sızdırmaya başladı. İş başa düştü.

Yılda 1 kere ya kullanırım ya kullanmam. O yüzden lazım olduğunda idare edecek f/p odaklı bir boru kaynak makinesi tavsiyesi istiyorum. Markaları modelleri hiç bilmiyorum. Varsa kullanıp memnun kaldığınız bir ürün tavsiye bekliyorum.
Birinden ödünç almanızı tavsiye ederim ben de

Valla şöyle bir işçilik var. Usta çok özenmiş ama maalesef yeterli olmamış. :D

Ödünç alacak tanıdık yok. Yer Antalya.
Aleti alsam böyle bir yere sokabilir miyim onuda bilmiyorum. Bakacağım bir çaresine.

IMG-20260105-WA0005.jpg

Bende bundan var..tam amatör işi bir oyuncak..yanlız kutu boyunu biraz küçük yapmışlar,kablosu rahat oturmuyor ama şimdiki kutular nasıl bilmiyorum..aslında borularla değişik objeler yaparım diye almıştım ama evdeki tesisat eski olduğu için çok işimi gördü..olmasaydı ustalara onlarcakatını vermiştim belki..sızdırması usta hatası.ayrıca borunun üzerindeki şeyler nedir..pek iyi gözükmüyor ortalık..
110001159603131.jpg

Bende bundan var..tam amatör işi bir oyuncak..yanlız kutu boyunu biraz küçük yapmışlar,kablosu rahat oturmuyor ama şimdiki kutular nasıl bilmiyorum..aslında borularla değişik objeler yaparım diye almıştım ama evdeki tesisat eski olduğu için çok işimi gördü..olmasaydı ustalara onlarcakatını vermiştim belki..sızdırması usta hatası.ayrıca borunun üzerindeki şeyler nedir..pek iyi gözükmüyor ortalık..
110001159603131.jpg
Bu tip cihaz biraz daha kullanışlı. Dar yerlere sığması biraz daha kolay.

Patlak kısım borunun bize bakan tarafında ise tamir aparatı ile boruyu kesmeden yapılabilir.Yani boruda delik açılacak, delik ve pvc çubuk ısıtıldıktan sonra çubuk deliğe oturtulacak.fazlalık kesilecek..

Valla şöyle bir işçilik var. Usta çok özenmiş ama maalesef yeterli olmamış. :D

Ödünç alacak tanıdık yok. Yer Antalya.
Aleti alsam böyle bir yere sokabilir miyim onuda bilmiyorum. Bakacağım bir çaresine.

46344 eklentisine bak
Dar yeri yapmak gerçekten zor. Biraz etrafı kırmak gerekebilir.
Çubuk şeklinde veya yarım pafta şeklinde tamir aparatları ile mevcut sızdıran yer tamir edilebilir.

Forum istatistikleri

Konular
8,805
Üyeler
3,529
Son üye
muratbal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back