Faraday Kafesi GND Hattına Bağlanır mı?

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Katılım
27 Şubat 2019
Mesajlar
12,836
Çoğunuzun bildiği, benim de ismini bilmeme rağmen neye yaradığını bu gün öğrendiğim Faraday Kafesi ile ilgili bir sorum olacak.
Bu faraday kafesini devreye uyğuladığımızda tamamen boşlukta bir yapıdamı olacak yoksa bir yerinden GND hattına bağlayıp üzerindeki parazitleri bu hatta mı aktaracağız. Ekranlama ile Faraday Kafesi arasında bir yerde sıkıştım kaldım. Uzaktan bakınca ikisi de aynı işi yapıyor gibi görünüyor. Aralarındaki far ne?

Bu parazit kesme olayını dün konusu açılan mikrofon devresinde uygulamaya çalışacağım.
 
ekranlama ile faraday kafesi farklı şeyler değil. cihazın etrafını iletken ile çevirince faraday kafesi olur. yani ekanlama. topraklama şart değil.
 
Ekranlama GND ile , faraday kafesi TOPRAKLAMA ile irtibatlanmasi gerekmiyor mu?

Mesela,

Hassas bir devremiz var. Yüksek frekansları gelen gürültü sensor kablosundan devreye yürüyüp cihazi yanıltabilir. Bunun için bu gürültüler ekranlama ile gnd ye akarak yok ediliyor.

Yine aynı devreyi elime alırken statik Elektrik yüklü olduğumu düşünemedim. Cihazin dışı faraday kafesi ama hiçbir yere irtibatlı olmasa o statik Elektrik nereye gidecek.

Bence faraday kafesi topraklanmasi gerekmiyor mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
8,659
Mesajlar
141,481
Üyeler
3,449
Son üye
bygold007

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top