Farnelden elektronik malzeme siparis edip ucretini odedim. Form doldurup imzalamami istiyorlar.

Bunlarda kibirden pek kafa çalışmıyor. Rusya için de "beyaz eşyalardan çip söküp füze yapıyorlar" diyorlardı. Sanıyorlar ki millet bunların kıçı kırık STM32'lerine kaldı.

LCSC'de onbinlerce var. Orijinal STM tanesi 1 dolar. O olmasa klonları bolca var, üstelik sadece F103 değil gelişmiş serilerin de klonları GD32 adı altında var. O olmasa CH32V serisi var. Var oğlu var.

Tabi bizim en büyük sıkıntımız gümrük. Bunlar satsa gümrük geçirmiyor.

1739563300176.png

Kritik hic bir sey yok. STM32F103C8, xtal, opamp, vreg, 5-10 cesit R ve C. 16 tane Power MOS, IR serisi surucu.

2 ayri 74LVC serisi cipten 100'er tane almistim. Onlarla da fuze yapiliyorsa bilemem.

Kaldiki bunlari zaten Cin'den de siparis edebiliyoruz.
F103 bir seyir füzesinde bulunmuş mesela, ukraynalılar buldukları komponentleri paylaşıyor. Bu iş için websiteleri var. Neyse günün sonunda bende bu tür muamelelerden rahatsızım ama bu komponentlerle zaten şu yapılmaz/bu yapılmaz tarzı söylemlere girmek doğru değil.

Benim de başıma şöyle bir şey geldi, çinde PCB ürettirip dizgi yaptırıp o şekilde alıyordum. TI üretimi bir sürü chip kullandığım tasarımda bir tanesini dizemeyeceklerini çünkü çine satışının yasak olduğunu, komponenti çine sokmanın mümkün olmadığını söylemişlerdi. Sanıyorum ki komponent bazında da belirli yasaklar var.

Geçen bir başlık vardı yerli firmaların wafer sattığına dair, orada şakası yapılmıştı ama sanırım diyottan başlayıp zaman içinde kendi komponentimizi yapmak zorunda kalacağız Arog'daki gibi. 21 yy de her şey kolay olacak derken ilk insana döndük yasağıydı, gümrüğüydü her şeyi evde yapacağız gibi.

Oralarda elektronik malzeme satan dükkan var mı?

Sahte malzeme satıyorlar mı merak ettim.

Turkiye'deki gibi ardunio tipi ivir zivirlara ilave olarak cok populer malzemeleri satanlar var. Fakat adamakilli devre kurmak icin her seyi bulamam. Acikcasi Farnell varken cok da arastirmadim. Bluepiller vs Cin malidir.

Muhtemelen size hintli bir satış temsilcisi denk gelmiştir :) Bunlar türkleri hiç sevmezler hatta nefret bile ederler.

Bence bu da ihtimal dahilinde.

Muhtemelen size hintli bir satış temsilcisi denk gelmiştir :) Bunlar türkleri hiç sevmezler hatta nefret bile ederler.

Bence bu da ihtimal dahilinde.

Yahu nerden bildin? Hintlilerin bu ozelligini bilmezdim.

Yazi sorundaki kisiyi internette aratinca sak diye cikti. Ayni kisidir degildir bilmem ama Hintli bir kari.

Su olayi bir anlatsana. Niye sevmezler.

Son düzenleme:
Turkey = Hindi malum. Hindistan, hindu.. bunlarda hindiye benziyor oradan sıkıntı yapmış olabilir. :)

Alakasi oldugunu sanmiyorum siparis oncesi listemi hazirlarken Farnell'in sitesi bana cok cektirdi.

Malzemenin adini yaziyorum zink diye ekrana hata cikiyor. Sayfada geri gelsem de ise yaramiyor.
Malzemenin adini yaziyorum malzemeler listeleniyor bir malzemenin ustune gelip tikliyorum gene ayni hata.

Hic abartmiyorum 1K direnc almak icin bile bazen 15 dk ugrastigim oldu.

Sonunda dayanamayip durumu kizginlikla asagida sekilde eposta ile bildirdim.

Hir sirs,

I'm tired of getting the error shown in the screenshot while shopping on your website.

1739636827628.png

Yahu nerden bildin? Hintlilerin bu ozelligini bilmezdim.

Yazi sorundaki kisiyi internette aratinca sak diye cikti. Ayni kisidir degildir bilmem ama Hintli bir kari.

Taa abdülhamite dayanır ingiliz sömürgesi oldukları döneme.
Müslümanlara verdiği destekten dolayı gıcıklar hep.
Türk deyince de direk olarak abdülhamit ve islam akla geliyor.
Yakılan kuran'ı kerimler neden türkiye konsolosluğu önünde hep?
Türk ile islamı onların zihninde eşit bulacaksın.

Pakistan ve bengaldeşin ayrılarak hindistanı ikiye bölmesi de aynı sebeptendir.

Son düzenleme:
Taa abdülhamite dayanır ingiliz sömürgesi oldukları döneme.
Müslümanlara verdiği dstekten dolayı gıcıklar hep.
Türk deyince de direk olaran abdülhamit ve islam akla geliyor.
Yakılan kuran'ı kerimler neden türkiye konsolosluğu önünde hep?
Türk ile islamı onların zihninde eşit bulacaksın.

Pakistan ve bengaldeşin ayrılarak hindistanı ikiye bölmesi de aynı sebeptendir.
ayrıca bir bilgi; dünyada islam düşmanı twitler, çeşitli sitelerdeki postların çoğu buradan atılır siz onu avrupa kaynaklı falan sanırsınız. bununla da övünüyorlar bazı mecralarda.

Nereden başlasam bilemedim ki :) Ben yine de ırkçılık yapmadan objektif bir şekilde anlatmaya çalışacam.

Geçmişte müslümanlarla çok problem yaşadılar. Hatta bugün bile yaşıyorlar. O yüzden müslüman ile ilişkilendirdikleri tüm toplumlardan ölümüne nefret ederler. Bu yüzden Hindistan Türkiye'nin BRICS'e katılmasına şiddetle karşı çıktı.

Öte yandan yıllarca kendilerini sömüren ingilizlere ve diğer batılılara tapınmak derecesinde hayranlık duyarlar.
Bu nefret ve hayranlık o kadar ileri seviyededir ki ve İsrail-Filistin savaşında bile her fırsatta İsrail'in yanında olduklarını vurgularlar.
Birkaç örnek:
1739696614351.png
1739696793851.png
1739697178010.png

"full support from india sir" diye diye yahudileri bile tiksindirdiler. Bu yüzden kendileriyle "phuul sapport saaaar!" başlığı altında dalga geçilen bir çok gönderi (twit, post, durum vs.) var. Birkaç örnek:
1739697229454.png
1739697094476.png
1739697030673.png
1739696885654.png

Avrupai toplumlara tapınma derecesinde hayranlık duyarken, diğer toplumlara karşı olan ırkçı ve hor gören tutumları tüm dünyada bir antipatiye yol açtı.
2015 yılında 4chan.org adında ırkçı ve nefret suçu işleyen bir forum sitesi olduğu için birçok ülkede banlanan bir web sitesinde bir mim paylaşıldı:
1739697977108.png

Bu görselden sonra sosyal medyada hint erkeklerini aşağılamak için "pajeet" adı kullanılmaya başlandı. Sosyal medyada "hinduphobia" diye anılan bir kavram var artık. Bununla ilgili güzzel bir makale var: Anti-Hindu Disinformation: A Case Study of Hinduphobia on Social Media
Birçok aklıselim hintli bu antipatiyi düzeltmeye çalışıyor ama verdikleri mücadele okyanusta bir damla misali kaybolup gidiyor.

Aslında daha yazacak çok şey var ama neyse... Konuyu fazla dağıtmayalım.

Bence bu çalışanı uygun bir dille farnelle şikayet edin. Üstü kapalı şekilde size ırkçılık yapıldığını ima eden ve bu hatayı düzeltmemeleri durumda kendilerininde (farnell) ırkçılığa destek olan bir konuma düşeceklerini ve bu durumun sosyal mecralarda dillendirilmesi sonucunda prestij kaybı yaşayacaklarını (tabiri caizse aba altından sopa göstererek) ifade eden bir mail gönderin. Bence etkili olacaktır.

Siparisim iptal olsun ardindan kesinlikle yapacagim. (Irkcilik belirtisi olmasa da size yazmadigim baska seyler var)

Ikinci kez iletisim kurduklari mailde restimi cektim, verdigim cevabin son satiri aynen asagidaki gibi.

Siparişimdeki hangi bileşenlerin ek doğrulama gerektirdiğini lütfen açıklayabilir misiniz? Siparişim işlenemezse lütfen iptal ve geri ödeme işlemine devam edin.

Yardımınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hepsi bir değil. Bir kaç zibidi yüzünden ön yargılı olmayınız.

Hindistan'da çok sayıda müslüman, efendi, saygın insanlar var. Uzaktan bir proje yaptık. Sıkıntı çıkmadı.

Son düzenleme:
Hoppalaaa. Ne oluyoruz yahu. Komponent alinabilecek firmalardan birisinin web sitesine girdim. Soyle bir aciklama koymuslar.

As of 28.03.2024, sales to individual customers have been suspended. We will keep you informed of any changes in the situation.
The service to corporate customers will continue unchanged. We apologize for any inconvenience.

Bu gunlerde benzer uygulamalarla karsilasanlar varmi?

Son düzenleme:
türkiyeye cok sıkı vize uygulayan ülkelerden biri hindistan. eğer gitmek isterseniz bir sürü evrak verip shengen kadar zor olmasa da baya bir uğraşmak gerekiyor. türkiye düşmanlığı da pakistan nedeniyle. bize göre pek öyle olmasa da onların gözünde türkiye pakistanın sıkı bir müttefiki.

Hoppalaaa. Ne oluyoruz yahu. Komponent alinabilecek firmalardan birisinin web sitesine girdim. Soyle bir aciklama koymuslar.

As of 28.03.2024, sales to individual customers have been suspended. We will keep you informed of any changes in the situation.
The service to corporate customers will continue unchanged. We apologize for any inconvenience.

Bu gunlerde benzer uygulamalarla karsilasanlar varmi?
Bu bulundugunuz ülkedeki farnelle ozel bir durum mu yolsa genel mi
Bizim gümrüklerle yeterince uğraşıyoruz zaten bide bunlarla uğraşırsak vay halimize

Sonucta Ingiltere kaynakli bir durumdur. Boyle bir durumla ilk kez karsilasiyorum. 4 ayri ulkede Farnell/Element14 hesabim var. Her birinden gonul rahatligiyla defalarca alisveris yapmisligim var.

Ben kendimi hobbyist olarak tanittim ki gercekten de oyleyim. Adamlar calistigim yerle aldigim malzemeler arasinda alaka kurmaya kalktilar. Bunu izah da ettim.
Hatta sorduklari sorulara verdigim cevaplari pekistirmek icin youtube kanalimin da linkini verdim.

Adamlarin sorulari yapacagim calismanin Askeri, havacilik, gemi, gaz ve yakit sistemleri uzerine mi oldugu.

Malzemeleri tekrar birine satacakmisin sorusu.

Urunu satacakmisin satacaksan Cin'e mi satacakmisin sorusu.

Hobiciyim diyince de o zaman niye bu kadar malzeme siparis ediyorsun oluyor.

Miktarli siparis verdigim seyler de 100'er tane direnc kondansator 74LVC serisi iki cip. Digerleri 5'er tane.

Hani 5000 binlik makaralar alsam suphelenmekte haklilar diyecegim.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,354
Üyeler
2,980
Son üye
osungu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back