Fedex kargo performansı

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,810
Fedex ile yurtdışından bir elektronik kart göndertmiştim. Önce fedex mail attı, "paket Türkiye'ye ulaştı, iki gün sonra evinizde olacağız" diye. 1 hafta geçti, kartı yok. Aradım bunları, iki gün sonra gelecekti noldu diye. Kart burada değil Michigan'da görünüyor dedi. Gönderen firma görüştü ABD deki Fedex ile, bizim kartı kaybetmişler.

Ben "bir dahakine başka bir firma ile gönderin" diyemeden aynı karttan bir tane daha göndermişler Fedex ile. Mail geldi, "kart gümrüğe girdi müşaviriniz gelsin alsın" diye. Gittim adamlara yalvardım, vergisi neyse ödeyip alayım diye. "Tamam bakacağız" dediler. İki hafta daha geçti, 127 TL vergisi var ödeyin gönderelim dediler. Gönderdim. 1 hafta daha geçti bugün kart elime ulaştı

IMG_20221017_150556.jpg


IMG_20221017_150610.jpg


IMG_20221017_150632.jpg
 
Acaba Fedex maaş maliyetini azaltmak için Goril ve Orangutan'ları dağıtım personeli olarak işe mi aldı? Kartın bir tarafına adamakıllı basılmış, sonra kart çevrilmiş, diğer tarafa da basılmış, yetmemiş, ekranın arkasına da nokta ve çekiçle işaretlemeler yapılmış.

IMG_20221017_182810.jpg
 
Bendeki mevcut kartın işlemcisini bozmuştum, flash yazılamaz hale gelmişti. Onun için yeni kart istemiştim. Ama bu durumda mecbur bu imha edilen karttaki işlemciyi sökeceğim ve bendekinin yerine takacağım. İki tane de zor modifikasyon var bakalım halledebilecek miyim. İki pin yer değiştirilecek, başka iki pine de tel lehimlenecek ...


IMG_20221017_153754.jpg
 
Geçmiş olsun @taydin hocam. Biraz konu dışı olarak, bu işlemci nedir? Programı hangi ortamda yazıyorsunuz? Yükleme cihazı olarak ne kullanıyorsunuz merak ettim.
 
Geçmiş olsun @taydin hocam. Biraz konu dışı olarak, bu işlemci nedir? Programı hangi ortamda yazıyorsunuz? Yükleme cihazı olarak ne kullanıyorsunuz merak ettim.

İşlemci Renesas RA6M2. Kabaca neye eşdeğer dersen, STM32F469 modeline benzer. Hatta bu işlemci ile tedarik sorunları yaşarsak STM32F469 u yedek olarak değerlendiriyoruz. Geliştirme ortamı Renesas'ın E2 Studio IDE sinin Linux versiyonunu kullanıyorum. Eclipse'i alıp kendilerine göre renovasyon yapmışlar. Yükleme olarak da Renesas'ın E2 emülatörü var onu kullanıyorum.
 
Kod taşınabilirliği hususunu nasıl hallediyorsunuz hocam?
 
Kod taşınabilirliği hususunu nasıl hallediyorsunuz hocam?

Kodu iki ana bölüme ayırıyorsun:

1) İşlemciden bağımsız kod
2) İşlemciye özgü kod

Böyle yapınca, yeni işlemciye geçince sadece 2 yi değiştirmen gerekiyor, 1 aynı kalıyor. Benim şu anda yazdığım firmware'de kabaca %80 i işlemciden bağımsız diyebilirim.

Mesela ADC ye erişiyorsan, adc_init() ve adc_read() fonksiyonları tanımlıyorsun. Sonra da bu fonksiyonları RA6M2 için ve STM32F4 için gerçekleştiriyorsun. Burada tabi biraz da tecrübe gerekiyor. Farklı işlemcilerin ortak paydalarını iyi tespit edip genel fonksiyonlar ortaya koyman lazım. Yazılım işinde, maliyeti açık ara en yüksek olan yazılım türü firmware yazılımları. O yüzden birçok işlemcide çalışabilecek genel kod yazabiliyorsan bu piyasada çok değerli oluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,843
Mesajlar
99,664
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top