Firmalardan yaptığınız alışverişler ile ilgili yorumlar

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,902
Arkadaşlar, firmalardan yaptığınız alışverişler ile ilgili veya firmanın müşteriye yaklaşım tarzı, teknik destek kabiliyeti vs ile ilgili yaptığınız yorumlarda dikkatlı davranın. Eğer firma ile ilgili negatif bir yorumda bulunacaksanız, SADECE gerçek olduğunu bildiğiniz ve kanıtlayabildiğiniz hususları dile getirin. Eğer böyle yapmazsanız, ilgili firma isterse karalama davası açıp tazminat ödemeye mahkum edilebilirsiniz. Birçok firma bu kadar ileriye gitmez, ama böyle bir ihtimal var.

Mesela "firmadan ürün aldım, fatura kesmedi". Gayet net, gerçeğe bağlı ve kanıtlanabilecek bir bilgi. "Firmadan X ürünü aldım, Y ürünü gönderdi". Veya X ürünü aldım, cihaz ezik, yamuk geldi, ekranı kırık geldi". Bunların hepsi, gerçeklere bağlı ve kanıtlanabilir şeyler.

Ama,

"evet ya, o firma kesinlikle üç kağıtçı". "Her zaman çakma malları getiriyor Çin'den ve millete kakalıyor". "Müşterilere değer vermiyor". "Kazık atma fırsatını ele geçirsin, kesinlikle kazık atıyor". "Dolandırıcı firma o, oradan bir daha birşey satın alma"

gibi ifadeler kullanıyorsanız, bunların hepsini, ayrı ayrı kanıtlayacak delillerin elinizde olması lazım. Bu konuda lütfen herkes gereken özeni göstersin.

Biz burada kimsenin, iş etiği kötü olan bir firma tarafından zarara uğratılmasını istemeyiz, ama böyle yuvarlak, genellemeli ifadelerle firmaların yaftalanmasını da istemeyiz. Neticede bunlar yerli firma, daha çok olsun, rekabet olsun, seçeneğimiz daha fazla olsun, fiyatlar da düşsün isteriz. Birkaç tane ana firma olursa, hele bir de bunlar aynı market zincilerinin bir ara yaptığı gibi aralarında anlaşırlarsa, asıl o zaman ayvayı yeriz.
 
Aynı şekilde genellemelerden kaçınarak "bence şöyledir" "bana göre böyledir" demek daha uygun olur. Mesela "X firması Y ürününü şu fiyattan satıyor. Bence o ürün o kadar para etmez". Sence etmez, başkası için o ürünün fiyatı uygun olabilir. Bir sıkıntı yok.
 
Birkaç tane ana firma olursa, hele bir de bunlar aynı market zincilerinin bir ara yaptığı gibi aralarında anlaşırlarsa, asıl o zaman ayvayı yeriz.
Rekabet Hukuku diye bir hukuk var, iki firma anlasamaz, anlastiklari tespit edilirse cezai yaptirimi var. Ne kadar isliyor o tartisilir. :kizgin4:
 
Rekabet Hukuku diye bir hukuk var, iki firma anlasamaz, anlastiklari tespit edilirse cezai yaptirimi var. Ne kadar isliyor o tartisilir. :kizgin4:

Şahsen bende 1000 tane işe yaramaz "çakma yerli" yerine, 1 tane gerçek yerli firma olmasını tercih ederim.

Yoksa bu işin sonu hemşeri hemşeriyi gurbette öpermişe gider.

Daha da öteye gidip hiç yerli firma olmaması örneğini düşünelim. Sonuçta bunlar ithal ürün. Bu ihtiyaçların giderilmesi için devlet bir noktada şahıslara ihtiyaçlarını karşılayabileceği çözümü getirmek zorunda kalacak. Bizde vergisini ödeyip, doğrudan yurt dışından ürün getirebileceğiz. Bu bir notkada zorunluluk olacak.

Diğer türlü ne kadar aymaz varsa kendince "iş sahibi" oluyor. Farzı muhal örtülü reklam, hakkın kötüye kullanılması, adnan oktar tarikatı gibi hukuk yolu ile zorbalık vb ne türlü rezillik varsa kendi meşrebince hepsine tenezzül ediyor.

Etik değerlere sahip olmadıktan sonra uyuşturucu satan "yerli" de para kazanır. Öyle yerli, yerin dibine batsın...
 
E-komponent tan bir alis veris yaptim, varya helal olsun. Bugun beni arayip dedilerki urunler geldi, sizin belirttiginiz adrese mi gonderelim yoksa baska bir adrese mi dediler, Dedim yuhh. :avare1: Hemen yeni adres verdim. 10 numara 5 yildiz. :saril:
Düştüğümüz hale bak. Sırf düzgün hizmet alabildik diye neredeyse havalara uçacağız :) .
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,889
Mesajlar
100,493
Üyeler
2,494
Son üye
yasin533

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top