Fiyatları çok farklı iki DAC'ın kıyaslaması

taydin

Timur Aydın
Staff member
Özdisan'dan 180 TL, direnç netten de 50 TL olan MCP4922 DAC aldım. Aralarındaki farklara bakalım. Görünüş olarak neredeyse tam olarak birbirinin aynısı ...

IMG00032.JPG

IMG00033.JPG

Ya bunlar Çin'de aynı firma tarafından çakıldı, yada ikisi de orijinal. Her iki durumda da kazık yemişim demektir :mad: Sonraki aşama bazı performans testleri yapacağız. İlk aklıma gelen test, 12 bitlik sinüs dalgası örnekleri üretip giderek artan hızla yazmak. Bakalım ikisi de aynı hıza çıkabilecek mi.

Başka aklınıza gelen test var mı?

Ya bunlar Çin'de aynı firma tarafından çakıldı, yada ikisi de orijinal. Sonraki aşama bazı performans testleri yapacağız. İlk aklıma gelen test, 12 bitlik sinüs dalgası örnekleri üretip giderek artan hızla yazmak. Bakalım ikisi de aynı hıza çıkabilecek mi.

mesela ara bir voltajda atıyorum 2.7volt'da hangisinde daha çok parazit gröyüryoruz veya parazit görüyor muyuz.

Ya bunlar Çin'de aynı firma tarafından çakıldı, yada ikisi de orijinal. Her iki durumda da kazık yemişim demektir :mad: Sonraki aşama bazı performans testleri yapacağız. İlk aklıma gelen test, 12 bitlik sinüs dalgası örnekleri üretip giderek artan hızla yazmak. Bakalım ikisi de aynı hıza çıkabilecek mi.

Çıkışlarının gelen veriye cevap verme süreleri, kapasitif yükte vb. farklı olabilir. Belki lineerlikleri farkıdır.

Devamı gelemedi. Test yaparken yaktın dimi DAC'ı ? Doğru söyle :katil2:

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back