FreeCAD kursu havasinda bir baslik actim.

Mikro Step

Kıdemli Üye
FreeCAD yukledim bir iki video izledim kafamda bir suru soru olustu. izledigim videolardaki yapilanlari kendi PCmde paralelel uygulayamadim.

Burda sorularimi sorup cevap almayi bekliyorum. Ya da daha iyisi icimizden birisi bizleri pesinden surukleyecek sekilde kucuk bir kurs duzenleyemez mi? Soru cevaplar da burada birikir.

Son düzenleme:
Video üzerinden öğrenemiyorum.
Eskiden resimli adım adım anlatırlardı.

Ben solid biliyorum. Mantığı aynı olsa da Uygulamada değişiklikler olabiliyor.
Ancak yukarıdaki örnek vidyoda çok hızlı anlatımla beraber montaj çalışmalarını da anlattığından biraz karmaşıklaşmış. Her şey iç içe gibi.

Geri zekaliya anlatir gibi anlatan video bulmam lazim. Yoksa anlamam.

90'li yillarda calistigim isletme kendi bunyesindeki isler icin bilgisayar yazilimlarini gelistirdi. Arkadasim bir subeye gitti kurulumlari yapti ardindan son gun de personele egitim verecek. Programlar DOS uzerinde calisiyor. Henuz mouse yaygin degil. Kursor tuslari ile menuler seciliyor falan.

Arkadasimin anlattigi.

Kiz yanima oturdu. Bir yandan anlatiyor ayni zamanda klavye ekrandan uygulamayi eszamanli gosteriyorum.

Dosya okuyu seciyoruz, Aradigimiz dosyayi seciyoruz ve aciyoruz.

Ekranda Adi, Soyadi kismina geliyor dolduruyoruz. Bla bla bla anlatiyorum...

Baktim kizda hic tepki yok, aval aval bakiyor. Daha once belki bilgisayari bile gormemis. Klavyeye dokunmamis ekrana bakmamis.

Anlatimimi degistireyim dedim ciktim programdan. Komut satirina xxxx yazdim program acildi.

Sag ok tusuna bastim bak Dosya yazan yerin ustunde kusak olustu ve menu acildi.
Asagi ok tusuna basinca bak kusak alttaki satira indi. Bir daha bastim kusak bir alta indi.

Bak simdi dosya okunun ustunde kusak var. Simdi Entera bastim dosya isimleri karsima geldi deyince

Kizdan kocaman bir HAAAAA sesi cikinca rahatladim demisti.

Son düzenleme:
16 bölümlük kısa videolar bulunan bu dersler bana göre başlangıç için yeterli.
Aletlerin hem kısa yol düğmelerini, hem de menüdeki yerlerini gösteriyor. Eski versiyona göre anlatım. Ancak fazla bir değişim yok.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,314
Üyeler
3,848
Son üye
bayarelektronik3

Son kaynaklar

Back