Bazı şeyler yapılmaz, alınıp kullanılır.
Benim hayatta kendime düstur edindiğim bir şey var.
Eğer o aleti yapım sürem, emeğim, çabam, aileme ve doslarıma en önemlisi kendime ayırdığım süre, aletin parasını geçiyorsa direkt aleti alırım. O sürede kendime artı kazandıracak işler peşinde olurum. Örneğin, kızımla ilgilenemedikten sonra satmışım probunu da voltajını da
Bir diğeri; her şeyi basite indirgiyoruz. Ürün yapmak ile hobi ayrı şeyler bence. Her şey okulda, kitaplardan öğrenilecek olsa ohoo. Açalım iki datasheet sabaha kadar sinyal kitapları okuyalım biz de olalım tektronix.
Kim bilir adamların bu konularda ne bilgi birikimleri, ne patentleri var; bu çok küçümseniyor. Daha hazır devreleri kopyalayıp çalıştıramıyoruz
İkinci önerimse bir alete ihtiyacınız var ama bütçenizi aşıyor mu o zaman gidip çinli siteleri kurcalamanız gerekiyor.
Made in china sitesi bu işe çok güzel örnek, istediğiniz aleti oraya yazın sonrasında iki çinli ablayla konuşun, onlar sizi yönlendirir, çakması büyük ihtimalle vardır...
Üçüncü aşama ikinci el siteleri...
Bu konu özelinde kendimden örnek vereyim, bugün bir izole prob. atıyorum 3-4 bin dolar olsun ve mutlaka ihtiyacım varsa, gider önce o probu kazandıracak projeyi alırım, sonrasında kredi çekerim, projeyi yapar paramı alır kredimi kapatır yoluma bakarım. Burda uğraşan arkadaş da opamp, transistör arar durur
Şimdi bana "kendin yapçılar" kızacak ama bir iş yapılacaksa bu hackaday sitesindeki gibi olmalı. Sistematik, herkesin katkı verdiği vs...