Mikro Step
Kıdemli Üye
1150 USD istiyorlar.
100 USD altina bile Cin mali var.
Ote yandan hall sensorler zibil gibi.
Bu olcum cihazinin icinde bir bit yenigi var.
Kalibrasyon TSE de kesin maliyeti yüksek olacaktır. Ama Netes gibi firmalara sorup mukayese edilebilir. Kalibrasyon firmasıyla açık açık konuşup, cihazı kalibrasyon sertifikası için teste gönderip (atıyorum kalibrasyon sertifikası için bir cihaz parası kadar harcayıp), cihazın sapması hakkında fikir edinilebilir. Buradaki rasyonel kriter makul fiyata kalibrasyon sertifikası verebilecek yer bulunması.Bir bakiyoruz, Kanadali firma 1500 USD istiyor. Bir bakiyoruz Cinli 50 USD istiyor.
Kalibrasyon imkanim olsaydi cihazin ederi 100 USD nin cok altinda olurdu.
Ben de gaz verdim diye faydalanirimBir seyler yapilabilir fakat kolay is degil. Duzenegi yapmak icin de harcama gerekecek.
Mesela miknatislarin dizili oldugu lineer rayda bir bobini hizi bilenen duzenekle ileri geri yurutmek ve bu esnada konum ve bobinde enduklenen gerilimi depolamak ardindan da analiz etmek gerekiyor.
Miknatis akisinin ne kadari bobinimden gececek ne kadari isime yaramayacak kacak yollardan komsu miknatisa yonelecek tespit etmem gerekiyor.
Bu konuda en buyuk hayalim 3B magnetik alan gorsellestirici yapabilmek.
Yaparsam nobel benim.
dumanda, manyetik alandan etkilenebilen bir etki ile (mesela x ışını) etkileştiğinde fluoresans yapan bir toz boya falan olsaydı keşke.Bir miknatisin ustune bir duman ufluyorsunuz ve duman alanin siddetine bagli olarak isildiyor.
Ne guzel olurdu.