GNU/Linux için iyi bir dosya kıyaslama programı

theroot

Üye
Katılım
26 Aralık 2018
Mesajlar
37
GNU/Linux altında şimdiye kadar Meld, KDiff3 ve Emacs içinden diff kullanarak dosyaları kıyaslıyorum. Ama bu programlar yeterince akıllı değil ve bazan bir fonksiyonun kaynak koddaki yeri değiştirildiği zaman, fonksiyonun eski yerinden itibaren bütün dosyanın tamamen değiştiğini zannediyor ve tüm ekran "değişiklik var" rengine bürünüyor. GNU/Linux için önerebileceğiniz daha iyi bir diff programı var mı?
 
Ben "beyond compare" kullanıyorum. Aşağıda deneme sürümünü indirip o dediğin senaryoyu deneyebilirsin.

 
Denediğim kaynak kodunda daha iyi sonuç verdi ama tam olarak bir fonksiyonu başka yere taşınmış olarak göstermiyor. Setting'leri kurcalayacağım belki ilgili ayarlar vardır. Ama iki diff penceresini senkronize etmeye yarayan bir kısayol var, o çok süper bir özellik. sol pencerede bir yere gidip F7 ye basıyorsun, sonra da sağ pencerede oraya karşılık gelen yere tıklayınca o bilgiye göre diff'i güncelliyor ve sonuç çok kaliteli ve anlamlı bir diff oluyor. Bunu yapınca tam istediğim sonucu veriyor. Üstelik bu senkronizasyonu iki dosyanın birçok yerinde yapabiliyorsunuz.
 
F7 özelliğini biliyorum ama çok kullanmam gerekmeden iyi sonuç alıyorum. Şimdi denedim bir fonksiyonun yerini değiştirmeyi ve beklediğim gibi çalıştı. Ama tabi başka faktörler işin içine giriyor olabilir senin kaynak kodda.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,274
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top