Gümrük gene kesti cezayı

Şimdi gümrük müşaviri aradı, bizim sayın gümrük bu cihaz için TSE belgesi ve CE belgesi istiyormuş. Leo Bodnar'ı arasam bana TSE ve CE belgesi ver, gümrük istiyor diye, adam ağzını bırakacak kıçıyla gülecek. Herhalde ben bunu gümrüğe hediye edeceğim ...
Bu tamamen tuzak abi.
Gümrük memuru ve mali müşavir arasındaki para koparma methodu.

Aynısını stajdayken'de yaşadık.
Sen şimdi CE ve TSE'yi ibraz etsen bile geçersiz sayacaklar taaki bunu bir mali müşavire(tavsiye ettikleri)ile ibraz edene kadar.

Stajdayken dünyaya binlerce makine satan çokda kaliteli makinesi olan japonya&taiwan ortaklığında üretilen 'chun zu' makinelerede aynı tufayı yaptılar bunlar uygun değil diye 'chun zu' mühendis imzası bulunan TSE ve CE belgesi sundular yok bunlar geçerli değil dilerseniz şu mali müşavir ile bir konuşun dediler adam 1 araba parası aldı makinenin üstünede avize zinciri ile CE yazan bir karton asılmış halde teslim edildi...

Belki biraz diş gösterebilirsin abi yanıt olarak ben cimere yazacağım bu konuyu dersen belki vergisiz bile alırdın.

1 adet ürün için "satış amaçlı değil, kendimiz kullanacağız" şeklinde beyan ile TSE belgesi olmadan teslim alınabiliyor demişlerdi. Tabi bu işi yine gümrükçü yapacak. Bir sayfa var oraya giriliyor. Oturduğu yerden yapıyor. Sayfayı biz bilmiyoruz. Aslında kendimiz de yapabilirmişiz

Şimdi gümrük müşaviri aradı, bizim sayın gümrük bu cihaz için TSE belgesi ve CE belgesi istiyormuş. Leo Bodnar'ı arasam bana TSE ve CE belgesi ver, gümrük istiyor diye, adam ağzını bırakacak kıçıyla gülecek. Herhalde ben bunu gümrüğe hediye edeceğim ...
Benim mig kaynak gibi olmuş. Ben paramı aliexpresten aldım ama gerçekten merak ediyorum bana vergiyle verilmeyen makine tse belgesiz makine kime yaradı.

Bizdeki gümrük sistemi kadar rezil bir sistem başka hiçbir ülkede yoktur gerçekten.

Daha önce bana Kanada'dan bir power amfi gönderilmişti. Üzerindeki işlemcide çalışacak gömülü Linux sistemi hazırlayacaktım. Gene TSE, MSE, CE, UL diye süründükten sonra pes ettim ve gümrüğe hediye ettim. Bir yıl sonra beni birisi aradı "biz gümrüğe terkedilen malları topluyoruz. Elimizde size gönderilen XXX amfi var, isterseniz 1000 dolara satayım size" dedi :katil1: Yani gümrük, benden gaspettiği ürünü sonra bana geri satmaya çalışıyor.

Ondan sonra sen Türkiye'de ARGE anlamında bir ilerleme bekle. Elin Fransızı, Almanı, İngilizi, hiç birşeyi kafaya takmadan ihtiyacı olduğu her malzemeyi dünyanın her yerinden alıyor, inceliyor, öğreniyor ve sonra da ürün çıkarıyor. Biz ise daha baştan malzemeyi almaya korkuyoruz. Yani Fransız, İngiliz, Alman ile 1600 m koşuya çıkıyoruz. Adamlarda aerodinamik ve hafif eşofman, ayakkabı var, kondisyonları süper. Bizde ne eşofman iyi, ne ayakkabı, kondisyon da o kadar iyi değil. Ve tam yarış başladığı anda birisi sırtımıza 50 kg lık çimento torbasını bağlıyor. Sonra da tribünden bağırıyorlar "hadi oğlum, başarabilirsin! Göster bunlara Türk'ün gücünü!"

Bu gumruk vs hadiselerinin dis guclerin oyunu olduguna inaniyorum. Zamaninda birileri satin alinmistir. (Saka degil)

Gumruk mallarinin satilmasi icin degil genel anlamda dedim. (Arastirmacinin cektigi cile anlaminda)

Gumruk mallarinin satilmasi icin degil genel anlamda dedim. (Arastirmacinin cektigi cile anlaminda)
Aslında bence de bir devletin diğerine yapabileceği bir şey. Ama burada gerek yok biz bize yeteriz. Köyünden şehrine, hastanesinden üniversitesine, şirketinden belediyesine, bir işi daha iyi yapmak için bir fikriniz varsa işiniz bozulur.

Aslında bence de bir devletin diğerine yapabileceği bir şey. Ama burada gerek yok biz bize yeteriz. Köyünden şehrine, hastanesinden üniversitesine, şirketinden belediyesine, bir işi daha iyi yapmak için bir fikriniz varsa işiniz bozulur.
Yaydığım bu pis elektrik de şikayet ettiği şeye hizmet ediyor. Kimseye faydası kalmamış küskün moruklar gibi... Yapmamak lazım

Bence bu gümrük işlerinden sorumlu olan kim ise artık, ARGE yapanların veya benim gibi birşeyler öğrenmeye çalışanların yaşadığı bu sorundan haberi yok. Bunu da şuna dayanarak söylüyorum: Zamanında, yurt dışından kitap getirtirsen, kitaplar da gümrüğe takılıyordu ve gümrüğe gidip yalvar yakar kitapları alıyordun, veya aynı benim başıma geldiği gibi öpülüyordun ve öyle alıyordun kitapları. Twitter'da bundan birkaç yıl önce bir doçent miydi neydi, isyan etti bu duruma. Kitap alıyoruz bilgilenmek için devlet bizi cezalandırıyor gibilerinden. Herhalde çok sayıda takipçisi vardı, hemen olay duyuldu. Kısa süre sonra kitaplara gümrük olayı kalktı. Artık istediğin kadar kitap alabiliyorsun ve hiçbir gümrük masrafı yok.

ARGE ve eğitim ile ilgili diğer alışverişlerde de bir çözüm getirilmesi lazım. Getirilmiyorsa, ya ilgili yetkilinin bundan haberi yoktur, yada kasıtlı olarak bazı kadrolar bu gülünç kuralları uyguluyor ve Türkiye'yi geriletmeye çalışıyor.

Bence bu gümrük işlerinden sorumlu olan kim ise artık, ARGE yapanların veya benim gibi birşeyler öğrenmeye çalışanların yaşadığı bu sorundan haberi yok. Bunu da şuna dayanarak söylüyorum: Zamanında, yurt dışından kitap getirtirsen, kitaplar da gümrüğe takılıyordu ve gümrüğe gidip yalvar yakar kitapları alıyordun, veya aynı benim başıma geldiği gibi öpülüyordun ve öyle alıyordun kitapları. Twitter'da bundan birkaç yıl önce bir doçent miydi neydi, isyan etti bu duruma. Kitap alıyoruz bilgilenmek için devlet bizi cezalandırıyor gibilerinden. Herhalde çok sayıda takipçisi vardı, hemen olay duyuldu. Kısa süre sonra kitaplara gümrük olayı kalktı. Artık istediğin kadar kitap alabiliyorsun ve hiçbir gümrük masrafı yok.

ARGE ve eğitim ile ilgili diğer alışverişlerde de bir çözüm getirilmesi lazım. Getirilmiyorsa, ya ilgili yetkilinin bundan haberi yoktur, yada kasıtlı olarak bazı kadrolar bu gülünç kuralları uyguluyor ve Türkiye'yi geriletmeye çalışıyor.
Abi artık sosyal medya ve interneti aktif kullanıyorlar.
Hatta E-Devlet uygulamasına şöyle bir kısım gelecekti hatta gelmişte olabilir.
'Ülke nasıl olsun istersiniz? Düşüncelerinizi bizle paylaşınız.'
Hepimiz birleşip bu kısımda bu konuya değinebiliriz he etkisi olur bilmiyorum ama.
Ya hepimiz koğuş arkadaşı oluruz yada ipimiz gevşetilir.

Valla ben 7 sene önce gibi, gene gümrükten oturaklı bir kazık yedikten sonra CİMER'e yazdım. Ben artık yazdığımı dahi unuttuktan sonra cevap geldi:

"Ülkemizde gümrük mevzuatı ile ilgili kanun metinlerinin linkleri aşağıdadır. Bilgilenmeniz dileğiyle ...

(Bir sürü mevzuat safsatası)

Ulan ben zaten o verdiğin linklerdeki boktan kanunları eleştiriyorum :mad:

Bu düzenlemeleri yapanların ülkeyi geriletmeye çalıştıklarını düşünmüyorum. Daha çok salla başını al maaşını kafasında adamların uygulamaları enine boyuna tartmadan yaptığını düşünüyorum. Bu her kurumda ve her yapılan işte kendini gösteriyor malesef.

Geçenlerde köpeğime kimlik çıkarttırmam gerekti. Hayvan sokak köpeği çeşitli ırkların melezi, veteriner kayıtları alırken çok fazla kişisel bilgiye ulaşabiliyor. Kendisi bizim bunları görmemiz lazım, bunun sıkıntı doğurabileceğini ilgililere bildirdiklerini söylüyordu. Bunun dışında bir sürü kişi safkan ırk hayvan beslemediği halde bunlar için bir sınıflandırma yapılmamış uygulamada. Ya bu uygulama yapılırken uygulamayı kullanacak kişilerden herhangi bir geri dönüş sorulmamış bile belli ki... Benzer şeylerle çok sık karşılaşıyoruz.

pauahahaha.png

Sen nereden biliyorsun o filmi yav? Bizim çocukluğumuzun filmi o :)
Sosyal medya.
Bu görsel hangi filme ait bilmiyorum genelde benim neslim Kemal Sunal'ı biz, camın arkasındaki tavuğuda bilgisayar, telefon, oyun konsolu diye kurgulayıp paylaşıyor bu görseli.

Bizdeki gümrük sistemi kadar rezil bir sistem başka hiçbir ülkede yoktur gerçekten.

Daha önce bana Kanada'dan bir power amfi gönderilmişti. Üzerindeki işlemcide çalışacak gömülü Linux sistemi hazırlayacaktım. Gene TSE, MSE, CE, UL diye süründükten sonra pes ettim ve gümrüğe hediye ettim. Bir yıl sonra beni birisi aradı "biz gümrüğe terkedilen malları topluyoruz. Elimizde size gönderilen XXX amfi var, isterseniz 1000 dolara satayım size" dedi :katil1: Yani gümrük, benden gaspettiği ürünü sonra bana geri satmaya çalışıyor.

İşi yaptığınız kişi ya da firma karşılamıyor mu masrafları? Neden Türkiye temsilcilerini tercih etmiyorsunuz?

Leo Bodnar ile ilgili birkaç ithalatçı firma çıktı google aramalarında.

Sizi arayan kişi büyük ihtimal gümrük malları satışı yapan birisidir. Daha önce Texas'tan geliştirme kartı getirtmeyi planlıyordum. Bulunduğum şehirde gümrük satışı yapan bir yerde bulup almıştım. Bazen ucuza şeyler denk geliyor. Ama onlarda uyanmış Farnelden vs fiyatına bakıp yazıyorlar.

Adamlar sahibine vermedikleri ürünü ihaleyle (Belkide hurda fiyatına) 3. sahıslara satıyor. Çok saçma değil mi?

O ürün dolaylı yoldan yine ülkeye sokulmuş olmadı mı? :D

Teknoloji bakanlığına bu sorunu bir şekilde iletebilirsek çözülür diye düşünüyorum.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,964
Üyeler
2,826
Son üye
CortexPhoton

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back