Gümrük gene kesti cezayı

Teknoloji bakanlığına bu sorunu bir şekilde iletebilirsek çözülür diye düşünüyorum.

Ben de öyle bir ihtimal olabileceğini düşünüyorum ama, böyle bir sorunun varlığından haberdar olmamaları daha büyük bir sorun. O yüzden muhtemelen haberleri var, ama çözüm bulmak için gereken irade yok demekki.

İsviçre bu konuda en sıkıntılısı bilgime göre(Biz hariç). Birebir alıyorlar. 200 frang ürün +200 frang vergi...

Avrupa yeni bir olay getirdi bu alışveriş işine. Zannedersem temmuzda başladı. Ürünü gönderiyorsunuz. Dışın sardığınız paket/plastik dünyayı kirlletiyormuş diye avrupadaki aracı bir kuruma üye olup, aylık ortalama gönderim adedinizi, paketinizin büyüklüğünü vs girip aylık ticket gibi bir şey alıyorsunuz. Vergi yani. Dünyayı paketle kirletme vergisi... Çok ucuz değil. Kargo maiyeti kadar. Satıcı karşılayacak. Yoksa ürün gümrükten dönüyorr.

Ee karşıdaki adam zaten çöp vergisi ödemiyor mu?
aaa neden karton kutu kullanmak akıllarına gelmedi acaba.

herşeyi amazondan alsınlar bence, bu Avrupalılar gerizakalı. (amazon karton kutuda gönderiyor herşeyi.)

Ayrıca isviçre'de böyle durumda yok %100 söz konusu bile %7,5 gayet insancıl.
İsviçre Yurt Dışından Mal Alma Klavuzu

Son düzenleme:
Damat sağolsun. Kötüydü zaten iyice berbat etti gümrük şartlarını. Umredeymiş. Allah affetsin.

çokomelli yaptı gitti.
ne güzel satıcılar ile güzel sohbetler edip 1 dolar yazıp 15+4+0.75 TL vergi ödeyip alıyorduk ürünleri.

Elde yemek kalmayınca tencerenin dibi olan bizim 1 dolarlık ürünlere göz diktiler.
Gerçi şuan 1-2 doların varsa karnını doyurabiliyorsun ülkede az para değil.

Valla internet bilgileri ile gümrüklerin yaptığı uygulamala birbiri ile uyuşsaydı şu an gümrükten mal size normal bir şekilde teslim edilirdi. İsviçre'ye mal satalı 2 hafta oldu. Oranlar dediğim gibi. Müşteriler zaten zengin olduğundan fazla dert etmiyor ama durum benim anlattığım gibi. Bir şekilde size öyle böyle ödetiyorlar onu.

Paket konusu dediğim gibi. https://lucid.verpackungsregister.org/ şuradan kayıt olup para ödemezseniz ürününüz gümrükten geçmez.
Uluslararası kargoyu sadece karton kutu ile gönderin ve başınıza gelecekleri görün. Uluslararası gönderilerde ürünününüzün paketi hem açılabilir olmalı hem de sudan nemden korunabilir olmalı. Darbe vs içinde sadece kutu yetmez. O kutu içerisinde ürün patpatlı olmalı. Ama öyle süper bantlı filan değil. Gümrük kutuyu hızlıca falçata ile açar. Zor paket yaparsanız o falçata sizin ürünü keser( başıma geldi).

Böyle yani. Uluslararası iş perakende veya numune olarak öyle sanıldığı gibi yolunda giden işlerden değil.
Şimdi sen diyorsun ki 200 euro ürün alırsan 200 euro'da vergi vereceksin ve hiçte koyun olmayan 4 farklı dünya dilini ana dili gibi konuşabilen bu halk'da ses etmiyor öyle mi?
Önce karar vermen gerek almanya mı? isviçre mi?

anlıyorum.
Sen bunu akıl edebiliyorsun milyar dolarlar kazanan amazon bunu akıl edemeyip karton kutu ile gönderiyor :katil2:

Elimde olsa tüm memurları kovar sözleşmeli eleman alırım.

Çoğu kurum artık sözleşmeli personel alıyor. Kadrolu alımlar azaldı. 5-6 yıl sonra kadroya geçme imkanı var veya hiç yok.

Örneğin PTT de devlet kurumu, sözleşmeli personel çalıştırıyor. PTTnin çalışma tarzını biliyorsunuz. PTT'de dağıtım görevlisi olan birisi, personel azaltma yoluna gidildiğini bu nedenle işlerin çok aksadığını söylemişti. Genel müdürlük böyle istiyormuş. Tabiki duygusal sebeplerden dolayı.

Özetle çalışanlar marabadır, ağalar istemedikçe hiç bir şey değişmez. Sözleşmeli, kadrolu farketmez.

Aliexpres den bişey aldığımızda aynı ürün için farklı satıcılar çok değişken vergi ve kargo ücreti alıyorlar bunun sebebi nedir acaba? vergi ve kargo bahanesi ile fazla alıp fazlasını kendilerimi alıyorlar?

Gümrükçü peşinen 7500 TL istedi. üç tane vekaletname ve bir imza beyannamesi alınması gerekiyor, onlar da kabaca 1500 TL tutar. Tareks denetimine girmesi gerekiyormuş, orada da takılırsa Leo Bodnar'ın bazı belgeler göndermesi gerekiyormuş. O da zaten diken üstünde bekliyordur Timur'un belgelerini göndereyim diye ...

1669618500490.png

GPSDO kartını gümrüğe terketmeye karar verdim. Anlaşılan Türkiye'de kendini geliştirmeye çalışmanın çok büyük cezası var.

Gümrükçü peşinen 7500 TL istedi. üç tane vekaletname ve bir imza beyannamesi alınması gerekiyor, onlar da kabaca 1500 TL tutar. Tareks denetimine girmesi gerekiyormuş, orada da takılırsa Leo Bodnar'ın bazı belgeler göndermesi gerekiyormuş. O da zaten diken üstünde bekliyordur Timur'un belgelerini göndereyim diye ...

20434 eklentisine bak

GPSDO kartını gümrüğe terketmeye karar verdim. Anlaşılan Türkiye'de kendini geliştirmeye çalışmanın çok büyük cezası var.
Bu ülkenin standart politikası yav.
1 kendine 2 devlete.

Gümrük bu cihazın ne işe yaradığını biliyor mu ki belge istiyor(?)

20434 eklentisine bak

Bu senaryo yetkili makamda karar alıcıya, "zaten çok kazanan mühendisin oyuncakları için vergi ödemek istememesi" gibi görünüyor muhtemelen.
Halbuki yapay zekalı siha, hobi atölyesi olanların veya çocuğuna bu atölyeyi kurabilenlerin çocukarının mühendisliğiyle üretilecek. Transistörle, yazılımla 18 yaşında tanışan mühendisin potansiyeli ziyan oluyor.
Mühendis odalarından falan ses çıkmıyor, fetöcü derler diye mi yoksa zaten tırtlar mı?

Gümrük bu cihazın ne işe yaradığını biliyor mu ki belge istiyor(?)

Problemlerden birisi de o. Adamlara anlatamadım. "Bu cep telefonuna mı takılıyor? Bilgisayara mı? Kulaklık mı takıyorsun buna? Amfi mi bu?"

Ben de dedim ki "bu elektronik kart 10 MHz sinyal üretiyor, başka da HİÇBİR İŞE yaramıyor"

Ama Tareks lik olduğuna göre TSE belgesi, lokal servis ağı falan herşeyi istecekler. Sanki bir gemi dolusu çamaşır makinası ithal ediyorum ve satacağım.

Bu senaryo yetkili makamda karar alıcıya, "zaten çok kazanan mühendisin oyuncakları için vergi ödemek istememesi" gibi görünüyor muhtemelen.

Bir kartı alıp onunla oynayıp birşeyler öğrenmeyi o şekilde değerlendiriyorlarsa zaten onlara laf anlatamazsın. Ki zaten sorun bununla da sınırlı değil. Ben bunu şahıs olarak aldım.

Küçük çapta ARGE yapan firmaların durumu çok daha vahim. Böyle bir firmanın sürekli olarak bir yerlerden malzeme tedarik etmesi lazım. Bu digikey de olabilir, ebay de olabilir, başka bir ülkedeki X şahsı da olabilir. Bunların HEPSI ticari olarak addedilecek ve ithalat rejimine tabi olacak. Her bir gönderi için noter vekalet masrafı ve 7500 TL ödemen gerekecek. Bunu ayda 5 kere yaptığını düşün. Durum böyle olunca da adam ARGE yapar mı? Yatırıyor dolara, altına, oturuyor oturduğu yerde.

Umarım "gümrüğe hediye etme prosedürünü başlattık, şu belgeleri ve şu kadar parayı gönderin" demezler ...

Bu durumu bir şekilde sanayi Bakanına (Bakanlığına değil) iletmek lazım bilgi olsa bir çözüm bulur diye düşünüyorum. Aramıza iletebilecek yokmu acaba?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,964
Üyeler
2,826
Son üye
CortexPhoton

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back