Gümrük mevzuatında yeni durum (7 ocak 2026).

Dede

https://www.facebook.com/End.El.San.Ltd.Sti
Yeni yasalaştırılan duruma göre artık 30€ altındaki ürünüde alamayacaksınız.
AB malları %30 diğerleri %60 gümrük vergisi bundan sonra iğne bile alsan.

Dün itibariyle yasalaştı ve yürürlüğe girdi.

Bundan sonra biz gibi ufak malzeme tedarik etme peşinde olanlar yerel tedarikçilerin kapısına dizilecekler.
Bireysel ithalat bitti.
1767772162645.png

Bu haberi bende üzülerek okudum. Bireysel ithalat süreci nasıl olacak nasıl vergiler çıkartılacak çok merak ediyorum. Yada bireysel olarak sen bir şey alamazsın mı diyecekler? Sorularla dolu. Umarım limitsiz makul bir vergi oranı ürün getirtebileceğimiz bir sistem oturturlar.

Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi bitti​

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yurt dışından alışverişlerde uygulanan 30 Euro’luk gümrük muafiyeti kaldırıldı. 6 Şubat 2026’dan itibaren tüm siparişler için gümrük beyannamesi ve ek vergiler zorunlu olacak.

özet hiçbirşey alamayacaksınız

AB malları %30 diğerleri %60 gümrük vergisi bundan sonra iğne bile alsan.

Keşke sorun bu %30 luk veya %60 lık vergi olsa. Keşke alışveriş limiti eskiden olduğu gibi 1500 Avroya çekilse de vergiler %30 ve %60 olsa. Asıl sorun bu oranlar değil.

Asıl sorun, gümrük beyannamesi verme zorunluluğu, TSE ve TAREKS ihtimalleri. Aldığın ürün bedava bile olsa, onbinlerle liralık masraf çıkıyor karşına. TSE veya TAREKS lik olursa mal, bu masraflar katlanıyor.

Sonunda be. Şöyle ağız tadıyla sevdiremiyordum kendimi ve bütçemi. Son bi 30 euro limitim kalmıştı. Artık sevebilirler beni.

Devlet %30-%60 arasında ithalat vergisi alıyor.
Yerel tedarikçiler bu vergiye KDV yide ekleyip 2 ye çarpıyorlar.
Ne mutlu bize. :)

Devlet %30-%60 arasında ithalat vergisi alıyor.
Yerel tedarikçiler bu vergiye KDV yide ekleyip 2 ye çarpıyorlar.
Ne mutlu bize. :)

Bütün ülkeler ithalat vergisi veya KDV veya ikisini birden alıyor. Gelişmiş ülkeler bile yapıyor bunu. Bizde KDV uzun zaman %18 idi, yakın zamanda %20 ye çıktı. Hem Almanya'da, hem de İlgiltere'de KDV ben bildim bileli %20 nin üzerinde idi. Tam rakamı hatırlamıyorum ama %21.5 ve %25 gibi aklımda kalmış. Bu ülkelerde ithalat vergileri de var.

Almanya ve İngiltere gibi üretim yapan, dünyada rekabet edebilen ülkelerde durum bu ise, bizim kesin olarak ithalat vergisi almamız lazım. Yoksa "üretim, üretim" deyip duruyoruz ama, yurt dışından kaliteli ve ucuz ürünler ülkeye yağdığı zaman kim yapacak o üretimi?

Çin malı elektrikli otomobiller, ABD malı elektrikli otomobillerden daha iyi ve daha ucuz hale gelince "Land of the free" olan ABD ne yaptı? Çin malı elektrikli otomobillere %100 vergi getirdi. Yakında Çin'e %500 vergi uygulanacağı konuşuluyor.

1767784754515.png

.. değişen birşey yok gibi.Hatta son tüketicinin lehine olabilecek gibi gözüküyor 2. madde..ama bilemiyorum tabi,yorumlamak lazım.

Yorgan gitti kavga bitti. Bir de olaya iyi tarafından bakalım artık kargom gümrüğe takılır mı soruları sorulmayacak, uykularımız kaçmayacak. Hadi geçmişler ola...!

Yalan değilmiş malesef bitmiş. Kanun değişikliğinden hiçbir şey anlaşılmıyor. Veya önceden bu haberleri yaptırıp tepki mi ölçtüler bilmiyorum.

Diğer taraftan, karar kapsamında, vatandaşlarımızın tedavi ve sağlık nedeniyle, sağlık kurumu raporu veya doktor reçetesine istinaden kullanmaları gereken ilaç ve takviye edici gıdalara ulaşmalarının engellenmemesini teminen, kıymeti 1.500 Avro’yu geçmemek üzere, söz konusu eşyanın posta ve hızlı kargo taşımacılığı yoluyla muafiyet hükümleri kapsamında getirilerek basitleştirilmiş gümrük prosedürlerine tabi tutulmasına imkân sağlanmıştır.

Evet, şimdi bana 30 ve 45 derece V spiral freze ucunu reçeteye yazacak bir doktor bulmam lazım :dusun2:

Numune getirmek de basit usulde mümkün diyor. Yakın zamanda "numune" kategorisinde bir ürünü, ticari bir kimlik ile getiren var mı üyelerimizin arasında?

.şöyle birşey olabilir mi.şimdi bu kargo firmaları normal usul dedikleri yöntemle içeriye alıp bizlere ulaştırabilirler mi.çok sayıda ürün getiriyorlar.bunları gümrük müşaviri ile çalışıp yapabilirler.126. madde ile ilgili konuşuyorum.

Numune getirmek de basit usulde mümkün diyor. Yakın zamanda "numune" kategorisinde bir ürünü, ticari bir kimlik ile getiren var mı üyelerimizin arasında?
taaaa 2 yil once projemiz icin cinden 6 adet step motor numune geldi, arkadasima ve bana, arkadasim istanbulda ben bursada yasiyordum, onunkiler gecti benimkiler gecmedi, yaklasik iki uc ay fedexe bunlarin numune oldugunu, ticari degeri olmadigini, hatta normal beyan ederseler vergisini bile odeyebilecegimi soyledim, israr ettiler de ettiler, sonucunda gumrukte kaldi ve suan bir gumruk internet sitesinde tanesi 1.5,Kdan satiliyor, bolgeden bolgeye bile bu kadar sacma sekilde fark eden bir gumruk sisteminde kimsenin numunesini bu ulkeye sokmazlar

.şöyle birşey olabilir mi.şimdi bu kargo firmaları normal usul dedikleri yöntemle içeriye alıp bizlere ulaştırabilirler mi.çok sayıda ürün getiriyorlar.bunları gümrük müşaviri ile çalışıp yapabilirler.126. madde ile ilgili konuşuyorum.
zaten halihazirda var bu, fietraelectronics, utronix, vorlance v.b ama bu yasa ile daha da artacak bunlarin sayisi

..işte 62. maddede 30 sınırını kaldırınca sabit yüzde 60 ödeyerek direk gelenler ne olacak sorusu havada kaldı.gümrük kafasına göre takılacak.nerede beyannamesi bunun diyerek fırlatıp atacak kenara. :) .geçiş döneminde sıkıntılar olacak.kargom nerede diye bağıranlar, vesaire..
bakanlık gümrüğe uygulama için yazılar yazacak..

..işte 62. maddede 30 sınırını kaldırınca sabit yüzde 60 ödeyerek direk gelenler ne olacak sorusu havada kaldı.gümrük kafasına göre takılacak.nerede beyannamesi bunun diyerek fırlatıp atacak kenara. :) .geçiş döneminde sıkıntılar olacak.kargom nerede diye bağıranlar, vesaire..
bakanlık gümrüğe uygulama için yazılar yazacak..
Bakanlığın açıklaması gayet net

Bu kapsamda uluslararası gelişmeler doğrultusunda ve ürün güvenliği ile ilgili ortaya çıkan riskleri bertaraf etmek üzere, “Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın” muafiyetlerle ilgili kısmında yapılan değişiklik uyarınca, gerçek kişiler adına gelen kıymeti 30 Avro’ya kadar ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyanın Basitleştirilmiş Gümrük Beyannamesi ile ithalatı sonlandırılarak bu ürünlerin bundan böyle mevzuatın genel hükümlerine göre normal ithalat prosedürleri çerçevesinde ithalatı mümkün kılınmıştır.

Yani, daha önce üç ürün grubu ile sınırlı olarak uygulanan düzenleme genişletilmiş olup, 1 Şubat 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yurt dışı e-ticaret platformları üzerinden satışı yapılan tüm ürünler bakımından, sipariş edilen eşyanın değerine bakılmaksızın “Basitleştirilmiş Gümrük Beyannamesi” uygulamasına son verilmiştir.

Yerli yabancı farketmiyor. Bir ürünü dünya ortalamasının üzerinde fiyat ile almaya zorlanıyoruz.

Fahiş fiyat, ürün veya hizmetlerin piyasa koşullarına göre aşırı yüksek bir bedelle satılması durumunu ifade eder. Ticaret ahlakının temel prensipleri doğrultusunda fahiş fiyat uygulamaları etik dışı kabul edilir. Bu durum, hem tüketicilere hem de genel topluma zarar verebilir.

Forum istatistikleri

Konular
8,770
Üyeler
3,513
Son üye
armiaytac

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back