gyroid infill ile sorunsuz ABS baskı

czorgormez

Temporary user
uğraşanlar bilir abs ile geniş parçaları basmak beladır. bir yerinden tabladan kalkar, eğilir, bükülür. bunu aşmak için kapalı kasa yazıcı, hazne ısıtıcı, tablaya sürülen yapışkanlar vs. bir sürü uğraş verilir ama o parça gene de tabladan kalkar. gene böyle bir parça ile uğraşırken tabladan kalkan parçanın rijitliğine bakınca o parçayı herhangi bir yapıştırıcı veya ısıtma ile tablada düz tutmanın imkanı olmadığını fark ettim. buradan mantıkla parçanın bükülme sebebi içerideki yapısal desenler. bu desenler doğrusal oldukça biriken iç stres ne yaparsak yapalım parçayı bir yöne bükecek.

groid infill deseni bu işe çok güzel çözüm oluyor. biriken çekme stresini tüm parçaya eşit dağıtarak hatta çoğu kısmını kendi esneyerek telafi ederek bu sorunu engelliyor. bir çok deneme sonucu tabla ve nozzle ısısını fazla arttırmadan (90 / 250 derece) arka arkaya çok sağlıklı tabladan kalkmayan hiçbir eksende warping sorunu yaşamayan baskılar alabildim.

1763237590419.png
1763237374861.png

Forum istatistikleri

Konular
8,538
Üyeler
3,394
Son üye
İlhan Çetin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back