Hantek 6022BE Alınır mı?

Mazhar

Yeni Üye
Pahalı fiyatlardan ötürü bir PC osiloskop almayı düşünüyorum. Bu model Kami teknolojinin sitesinde 3.500 Tl ye satılmakta. Elektrik elektronik 3. sınıf bir öğrencinin işini görür mü? Parasına oranla nasıl bir cihaz? Bilgisi olan yardım edebilirse çok sevinirim.

Hobici olsaydın veya çok nadir kullanacağın birşey olsaydı tamam alınabilir diyecektim. Ama elektronik mühendisi öğrencisi için kesinlikle uygun değil. Onun yerine Hantek DSO2C10 al. Kamitekno'da var. Fiyatı da 6022BE de çok aşırı pahalı değildir.

Ürünü kamitekno da göremedim sadece Teklif İste diye bir buton çıkmakta.

Teklif iste bakalım. direnç.net te stokta var. Fazla oyalanma ama, başka hiçbir yerde bulamadım.

1768061682598.png

Teklif istedim. Direnç.net de var ama bütçemi hayliyle aşıyor. Gelen teklife göre almayı değerlendireceğim. O da olmazsa son çare Hantek 6022be sanırım.

Benim buradaki varsayımım şu: Sen bir yandan üniversitede eğitimini alırken, bu osiloskop ile de evde veya yurtta projeler üzerinde çalışacaksın. Benim tavsiyem bu doğrultuda. Yoksa okuldaki elektronik laboratuvarında çok daha iyi osiloskoplar vardır. Amaç bir şekilde, bir yerde, belli bir zamanda osiloskop kullanabilmek ise, okuldakileri kullan. Ama amacın evde veya yurtta, kendi çabanla birşeyler yapmak ise, mesleğini iyi öğrenmeni sağlayacak ekipmanlar kullanman lazım. Bu yurda verdiğin barınma parası, veya verdiğin kira veya yemek parası kadar önemli. Gerekirse ailenden destek al, ama aldığın eğitime uygun ekipmanlarla çalış.

Forum istatistikleri

Konular
8,779
Üyeler
3,519
Son üye
Nurettin Baysal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back