Hantek HDM3065 mı yoksa Siglent SDM3065X'mi

Kıymeyli arkadaşlar,
ikinci bir multimetre ihtiyacı için yeni bir multimetre arayışındayım. İki farklı ürün arasında kaldım diyebilirim. İkisinin de ürün kodları aynı. Fiyatları arasında kayda değer fark var.

Sizce teknik olarak baktığımızda hangisini tercih edilmesi mantıklı olur. Veya bunların dışında daha mantıklı alternatifler sunabilirseniz onları da incelemek isterim.

1768807237718.png
1768807250519.png

Son düzenleme:
pardon, yanlış oldu. aynı zamanda güç kaynağına da bakınıyorum. klavye sürçmesi olmuş :D
DMM de rigolun de güzel bir modeli var @taydin da vardı sanki. Güç kaynagı da da rigol ve siglentin programlanabilir çok kanallı hassas modelleri var ama fiyat/performans diyorsanız kesinlikle korad KA3005d yada bilgisayar baaglantılı korad KA3005p

Siglent'in AC bant genişliği 1 MHz, Hantek'in 300 kHz. Duruma göre bu önemli bir fark. Bunun dışında Siglent datasheet'te performans verileri çok daha ayrıntılı olarak verilmiş, bu da markaya olan güveni arttırıyor. SCPI dokümanlarına da baktım, Siglent dokümanları çok daha kaliteli ve ayrıntılı.

Ama öncelikle şunu sorayım: masa tipi multimetre olması mutlaka gerekli mi senin için? Hantek fiyatına bile iki tane Brymen 869S satın alabiliyorsun.

Aslında benim de incelemelerime göre Siglent bir adım önde idi. Siz de bunu teyit etmiş oldunuz. El tipi multimetrelerim var. Masaüstü bir ürün alınacağı için Brymen 869S alamıyorum. Bu durumda çok düşünmeden Siglent olarak sipariş geçebilirim.
Katkı sunan herkese çok teşekkür ederim.

DMM de rigolun de güzel bir modeli var @taydin da vardı sanki.

Rigol'ün DM3068 i var bende. Siglent'e göre ilave bazı özellikler daha var. Mesela düşük direnç ölçümünde offset compensation özelliği. Termokupl analizinde çok yararlı oldu bana. Devre yapısı birçok youtuber tarafından ayrıntılı olarak incelendi. Kullanılan voltaj referansı çok iyi.

Benimkisi uzun yıllardır açık olduğu için şarap gibi yıllandı :D şu anda inanılmaz stabil ölçüm yapabiliyor. Gözlemlenen tolerans, verilen tolerans speclerinden çok daha iyi.

Rigol'ün DM3068 i var bende. Siglent'e göre ilave bazı özellikler daha var. Mesela düşük direnç ölçümünde offset compensation özelliği. Termokupl analizinde çok yararlı oldu bana. Devre yapısı birçok youtuber tarafından ayrıntılı olarak incelendi. Kullanılan voltaj referansı çok iyi.

Benimkisi uzun yıllardır açık olduğu için şarap gibi yıllandı :D şu anda inanılmaz stabil ölçüm yapabiliyor. Gözlemlenen tolerans, verilen tolerans speclerinden çok daha iyi.
İlk aldığınız günden bu yana 7/24 açık mı bırakıyorsunuz?

Gerçekten harika. Peki osiloskop, sinyal jenaratörü, fekans counter gibi test ve ölçüm cihazları için de aynı yöntemi uygulamak faydalı olur mu?

Çoğu zaman bir cihazdan maksimum performans almamız gerekli değildir, veya bu performansı elde etmenin maliyeti, getireceği faydadan fazladır. O yüzden bunu bütün cihazlar için yapmam. Mesela içinde gene 6.5 haneli multimetre olan SMU da var bende. Bazan günlerce açık kaldığı oluyor, ama sürekli açık tutmuyorum.

Osiloskop zaten üst seviye ölçüm toleransı ve çözünürlüğü olan bir cihaz değil, sürekli açık kalmasının bir yararı olmaz.

Frekans sayıcı için ise, içinde çok stabil bir frekans referansı var mı yok mu o belirleyici olur. Mesela OXCO veya rubidium saat referansı varsa, ve en üst seviyede performans bekliyorsan, cihazı açık tutmak sana bunu sağlar. Ama maliyet fazla olur, bunların enerji sarfiyatı fazla olur. Bu sadece kalibrasyon yapan laboratuvarların maddi olarak makul göreceği birşeydir. Ben kendi frekans sayıcımı ve sinyal jeneratörünü çalıştırıyırum, birkaç saat çalıştıktan sonra tutarlı, stabil bir ölçüm alıyorum.

Elimdeki DM3068 artık yeterince oturmuştur, artık kapatsam da, açıp birkaç saat bekledikten sonra gene benzer bir performans alırım diye tahmin ediyorum. Ama çok da kafaya takmıyorum. Enerji sarfiyatı düşük, sürekli açık ve hazır olmasını tercih ediyorum şu aşamada.

Çoğu zaman bir cihazdan maksimum performans almamız gerekli değildir, veya bu performansı elde etmenin maliyeti, getireceği faydadan fazladır. O yüzden bunu bütün cihazlar için yapmam. Mesela içinde gene 6.5 haneli multimetre olan SMU da var bende. Bazan günlerce açık kaldığı oluyor, ama sürekli açık tutmuyorum.

Osiloskop zaten üst seviye ölçüm toleransı ve çözünürlüğü olan bir cihaz değil, sürekli açık kalmasının bir yararı olmaz.

Frekans sayıcı için ise, içinde çok stabil bir frekans referansı var mı yok mu o belirleyici olur. Mesela OXCO veya rubidium saat referansı varsa, ve en üst seviyede performans bekliyorsan, cihazı açık tutmak sana bunu sağlar. Ama maliyet fazla olur, bunların enerji sarfiyatı fazla olur. Bu sadece kalibrasyon yapan laboratuvarların maddi olarak makul göreceği birşeydir. Ben kendi frekans sayıcımı ve sinyal jeneratörünü çalıştırıyırum, birkaç saat çalıştıktan sonra tutarlı, stabil bir ölçüm alıyorum.

Elimdeki DM3068 artık yeterince oturmuştur, artık kapatsam da, açıp birkaç saat bekledikten sonra gene benzer bir performans alırım diye tahmin ediyorum. Ama çok da kafaya takmıyorum. Enerji sarfiyatı düşük, sürekli açık ve hazır olmasını tercih ediyorum şu aşamada.
Çok mantıklı bir yaklaşım. Her cihaz için ayrı değerlendirme yapmak gerekiyor gerçekten. Özellikle maliyet-fayda dengesi önemli.

Forum istatistikleri

Konular
8,818
Üyeler
3,535
Son üye
eselcuker

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back