Havya kontrol kartı tedariki

Aliexpress vergi ve kargo dahil 430 TL diyor ama. Kutu da eklesek 500 olur. Bu kit 75W ve 24V. Amazon'dakine guc kaynagi dahil mi diye baktim, onda da dahil degilmis. O da 24V ve 72W. :dusun2:
 
Bana 600TL fiyat verdi. O yüzden kutulu olan 900 TL'ye daha mantıklı geldi bana.
Kullanici olarak login oldugumda da ayni fiyati verdi, acaba dedim Turkiye hesabindan girince fiyat artiyor mu diye. Farketmedi.

Sap.jpg
 
Bana 600TL fiyat verdi. O yüzden kutulu olan 900 TL'ye daha mantıklı geldi bana.
430 TL yeni üyeye özeldir muhtemelen. Üye girişi yaptığım zaman bana da benzer fiyat çıkarıyor ama üyelik girişi yapmadan linke tıkladığımda çok daha düşük fiyat çıkarıyor.
 
Ben de onu diyorum zaten. Bu kit JBC ucla kullanilamaz mi? @taydin JBC'yi ozel yapanin uclari oldugunu soyluyordu. Bu kitle kullanilabiliyorsa ucuza malolur.
Yok olmaz o haliyle muhtemelen. Bağlantısını aşağıda paylaştığım t12 kontrolcüsüne JBC takıp çalıştırdım. Ama yukarıdaki cihazlarla olmaz diye tahmin ediyorum. JBC uç 2,5 Ohm olduğundan t12'den (8 Ohm) daha çok akım çeker, modifikasyon gerekebilir. TC kalibrasyonuna izin veren bir firmware olması lazım ayrıca. Bu da yoktur yukarıdakilerde.

Ben LM358B ile okuyorum havya tc'sini. T12 için hazırlanmış bir projeye, JBC havya ucunu T12 uç gibi bağladım. Kalibrasyon yaptıktan sonra gayet isabetli oldu sıcaklık regülasyonu(+-3 derece elimdeki ut 139 multimetre termokupulüne göre). TLV2333 ile de deneme yaptım aynı devre üzerinde. Dandik bir SMPS ile 9 voltta çalışıyor. Skop görüntüleri şöyle oldu.

LM358B 200 derece ayarlı havya ile:
27178 eklentisine bak


TLV2333 150 derecedeki havya ucu ile
27179 eklentisine bak


TC inputuna daha büyük kapasite bağlayınca (10KOhm ve 6nF lowpass) : aşağıdaki gibi (TLV2333)
27180 eklentisine bak

Opamp kazancı 181, evirmeyen yükselteç şeklinde ve dirençler 100 Ohm ve 18 kOhm.

Skopta gürültü belirgin ama sıcaklık regülasyonu için problem olmuyor. T12 için olan proje koduna müdahale etmedim. Sadece opamp gain dirençlerini değiştirdim ve kalibrasyon menüsünden uca göre kalibrasyon yaptım.

Proje bu: https://oshwlab.com/wagiminator/z-solderingstation-smd-v2

Ekleme:

Bu projede havya ısıtıcısı ve TC seri bağlı ve havya 2 kontaktan sürülüyor. TC okuyan devresi şu :
1701643724030.png



Havyaya enerji verildiğinde P+'da yüksek voltaj oluyor (Isıtmak için kullanılan kaynak voltajı 9 ila 20V) D2 5V beslenen opampın inputunda voltajın sınırlanması için.

Opamp çıkışı yüksekken havyaya güç verilmiş oluyor ve diyota düşen voltajı yükseltiyor opamp. Havyanın gücü kesildiğinde opamp inputuna sadece TC voltajı geliyor ve bu durumda opamp çıkışında anlamlı, yani yükseltilmiş TC voltajı görülüyor.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,674
Üyeler
2,496
Son üye
can12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top