Sadece o kısmı lazım. O lazım diye komple freze mi alacağız?Yalnız X Y koordinat tablasını anlamadım. CNC freze varsa, zaten senin söylediğin X Y ye gidiyor
Yok abi sandalyem icin bir pul lazim olmustu, pul u bulamadim o olculerde, dvizor kafasini alip pul u yaptim, sonra hala kutusunda duruyor umarim duruyordurKim o zengin adam.
Dişli yaptın mı hiç?
Ben mekanik saat içinde olan küçük dişlileri yapmak istiyorum.Yok abi sandalyem icin bir pul lazim olmustu, pul u bulamadim o olculerde, dvizor kafasini alip pul u yaptim, sonra hala kutusunda duruyor umarim duruyordur
Ben mekanik saat içinde olan küçük dişlileri yapmak istiyorum.
Eskiden nasıl yapıyorlarmış o dişlileri anlamıyorum.
Youtube videolarında hep kaba işleri gösteriyorlar.
Yok abi sandalyem icin bir pul lazim olmustu, pul u bulamadim o olculerde, dvizor kafasini alip pul u yaptim, sonra hala kutusunda duruyor umarim duruyordur
Deneyci abi , bak bir tane cekic izi var mi bi bak, senin meslektaslarinda olsa bu, suan o yuzey nasil olurdu sen daha iyi biliyorsun. Sonra sovunce kiziyonuzBen de mutfak evyesinin altındaki atık su borusunu yapmak için freze işe yaradı dedim hanıma, ama pek ikna olmadı nedense ...
Geçen gün işlediğim lamaları cnc bol sogutma sıvısı ıle sogutarak kesseydi öyle kıvılcımlr çıkmazdı.
*Ha bu arada motorlar Servo değil. Sadece encoder ekli Step motor.
Gövdeyi döktürmek kaça malolur? Ama uyguna gelse bile onu şöyle birkaç sene yıllandırmak lazım, ondan sonra işlemek lazım.
Çok hızlı eksen hareketi var step motorla nasıl oluyor bu? Eğer gerçekten step motor ise o zaman yavaş yavaş gözümde avantajını yitiriyor.