hile li mi bu?

Neden hileli olsun. Krameyer mekanizmasi yada benzeri bir sey yapmis.

Abi celik bir tel e dolamis sanki, biraktigin anda asagi dogru inmez miydi?

Tel makaraya 1 tur dolanmış vaziyette. Bu sayede kol döndükçe sistem hareket ediyor. Şarjlı vidalama başlıklarındakine benzer bir kilit mekanizması içeriyor olabilir. Şarjlı vidalamada motor mandreni döndürür ama mandren döndürülünce motor dönmez bu sayede rahat şekilde matkap ucu / bits vidalama değişimi yapılır. Buna benzer kilit sistemi olabilir

Radyo ibre ipi gibi bir yapı var. Ufak bir sürtünmeden dolayı çevrilen noktada sabit kalıyor.
Ağırlık taksan aşağıya düşer.

Mekanigin sag yaninda ve arkasinda 4 civata gorunuyor. Frenlerin sikiligini/ mekanigin boslugunu ayarliyor gibi gorunuyor.

Mikro step abinin dedigi bence dogru gibi, bir sekilde agirlikla surtunme artacak ve inmeyecek asagi

rolandın çelik teli bir rulo üzerine sararak kafayı hareket ettiren ufak cnc cihazı var.

link / foto var mi?

Bu teknigi bir ara kullanmak istedim fakat celik tel mil etrafinda donerken ayni zamanda mil uzerinde yuruyor. Bu da mesafeye bagli olarak sinus bileseni getiriyor. O yuzden bu teknige cnc uygulamalarinda olumlu bakmiyordum.

link / foto var mi?

Bu teknigi bir ara kullanmak istedim fakat celik tel mil etrafinda donerken ayni zamanda mil uzerinde yuruyor. Bu da mesafeye bagli olarak sinus bileseni getiriyor. O yuzden bu teknige cnc uygulamalarinda olumlu bakmiyordum.
cihaz bende var fotoğraflarını atarım aluminyum bir sütün üzerinde çok sıkı geçme 5-6 tur sarılı yağsız bir çelik halat kullanıyor.

bu sinüs bileşeni konusuna hiç denk gelmedim. cihazla dışarıdan komut vererek 20.00 mm adımlarla ilerleterek bir tabla deldirdim. 20 cm alanı içinde hiç hata yapmadan her istediğim noktaya gitti. belki orjinal kartının içinde bunu düzelten bir algoritma vardır.

aslında amacım bu cihazı açık kaynaklı bir CNC kontrolcüyle çalıştırmaktı ama eğer bu tip bir kayıklık varsa kompanse etmek çok uğraştırıcı olur.

burada dikkatli bakılırsa halatlar görülebilir:

Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back