Hitachi v212,USB osiloskop Hangisini almalıyım ?

Katılım
23 Haziran 2023
Mesajlar
14
Selamun aleyküm,
Hocalarım foruma bugün yeni kaydoldum. İlk sorumu sormak istiyorum elektronik ve otomasyon teknikeriyim iş tecrubem yok elektronikle ugrasmayı seviyorum evimde küçük bir atölyem bu atolyeye birde osiloskop katmaya karar verdim küçük bir araştırma sonucu Hitachi v212 model yanında komponent testerla birlikte bir ilan buldum kullanan kişi teknik servismiş kapandıgı için satışa koymuş fiyatı 3500 TL bu aralar USB osiloskop fiyatlarıda bu doğrultuda gidiyor şuan için hangisini almalıyım
 
Ne ile daha çok uğraşmak istediğinize göre değişir. Analog osiloskop öğrenmek için çok iyidir. Ancak sadece osiloskop olarak kullanabilirsiniz. Kayıt alıp incelemek vb özellikler yoktur. Sizinkinde komponent test özelliği de varmış. Tamir ile daha çok uğraşacaksanız olabilir. Cihazın ne kadar sağlıklı çalıştığı, arızasının olup olmadığı, varsa test ederek anlayıp anlayamayacağınız da ayrı bir konu.

Buna karşın dijital osiloskoplar kayıt özellikleri, FFT, lojik analizör, sinyal jeneratörü vb farklı fonksiyonlarıyla hem kullanırken, hem de öğrenirken çok daha yararlı olabilir. Benim 5 çeşit dijital osiloskopum var. Hepsi dijital. Her işimi görüyorlar. Biri USB, Analog Discovery 2. İlk aldığım oydu ve bana en çok şeyi öğreten cihaz da o oldu. Hala zevkle kullanıyorum. Şimdi artık güzel bir analog cihaz bulursam hobi amaçlı yanlarına koyacağım.
 
Evet cihaz eski, kaliteli bir osiloskop almayı daha sonra düşünüyorum şimdilik bu şekilde bir bütçe ayirabildim. şuan daha çok hobi amaçlı kullanıcam bazende tamir olarak baya iş görür diye düşünmüştüm. Saglamlığı konusunda fikrim yok satıcı ile bugün konuşucam kendisi arıyacak pek müsait degilmiş ama kararsızım
 
dijital elektronik ile uğraşacaksan V212 çok kısıtlar seni. Ama tamir için ve analog işler için çok iyi olur. Bende var o model, cihaz ile ilgili merak ettiklerin varsa bakıp aktarabilirim.
 
Anladım hocam teşekkür ederim daha öncesinde 250 TL bandında giriş seviyesi lojik analizör almıştım yeri gelince çok işimi görüyor onun yanında eski osiloskop iyi gider diye düşündüm hem tamir hemde şuanlık büyük olmasada küçük projeler için
 
Bı sorum daha olacak osiloskopu alırsam bu kadar eski osiloskop la ilgilenicek servisler varmı en azından yanına daha sonra birde digital eklerim
 
Eğer katot ışınlı tüpü bozulursa tamir etmek mümkün olmaz. Onun dışındaki arızalar tamir edilebilir. Çalışan cihaz da var bazı forum üyelerinde, karşılaştırmalı tamir yapma imkanın da olacak.
 
hocam bu osiloskop bu yaşına kadar gelmiş tüpüne bir şey olmamış:D ne gibi durumlarda tüpde sorun çıkabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,984
Mesajlar
102,085
Üyeler
2,517
Son üye
Dzenit

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top