Hobi amaçlı osiloskop tavsiyesi

Senin osiloskobun incelemesini seyrettim. Fiyatına göre baya iyi. İmalat kalitesi de çok iyi. Ama tabi bir masaüstü osiloskobun yerini almaz.

Abi ben bu cihaza çoğu zaman şaşıp kalıyorum.
Benim bu cihaza ödediğim fiyat 1100TL+Ustaya yaptığım bir flat kablo sağlamlık cihazına mal oldu ikinci el bile sayılmazdı evlere servise giden bir beyaz eşya ustasının yerinde görüntülerini izlemek niyetiyle almış becerememiş.

Mesela Jeneratör çıkışını kontrol altında tutuyor fazla bir yük verirsen 'bir jeneratör kullanmayı beceremiyorsun' deyip jeneratör çıkışını kapatıyor.

Power bank olarak çalışabiliyor çok acil durumda type-c portuna telefonumu takıyorum şarj ediyor.
18650 pil ile çalışıyor olması yedek batarya taşıma imkanı sunuyor bana en fazla 2 dakika atıl kalıyorum osiloskop ile çalışıkren.

Ufak bir hackleme ile jeneratör çalışırken osiloskoba veya dmm'ye geçince jeneratörün çıkışı kapatmasını engelleyen kısmı kaldırdık.
Daha önce dmm'sini F177 ile kapıştırmıştım foruma Fluke 177 yazınca bulabilirsiniz hiç fena değil DMM'si
 
Bizim sokaktaki kasap elektronikten ne kadar anliyorsa bu "influencer" de o kadar anliyor. bir bu bir de zafer mi ne var. parayi deste deste goturuyorlar. bu cahillere bu kadar para kazandiran sistem insanlari cok yanlis yonlendiriyor. sirf bu adamda reklami var diye vazgecerim o markadan gormus olursam.
Bu influncer yerine takip edilecek işini hakkıyla yapan reklamın en minimal olduğu teknik içeriği dolu bir kanal biliyorum.

Bu influncer DrRTonik abinin çizdiği kartları bastırıp videosunu çekiyor.
 
Millet yastık altına dolar koyacağına Korad koysun :D
 
İlk kez hafızam beni yanılttı forumda aradığım mesajı bulamadım yaşlanıyor muyum yav. :(

Neyse @Gokrtl abi ne buldum;

bıkma0.png



bıkma1.png
 
Yerel elektronik dükkanında şöyle bir cihaz buldum. 3500tl istiyor. Philips'in servislerine zorla sattığı cihazlardanmış. Pazarlıkla 3250 falan alınır belki. 50 mhz Temiz ve pek kullanılmamış bir cihaz fakat çok büyük. 40-50cm derinliği var.
Masamda Onu koyacak yer yok. sadece lazım olduğu zaman kurmam lazım. Ama bir yandan da profesyonel ve kaliteli bir cihaza benziyor. Öte yandan o fiyat ve biraz üstüne makul ölçülerde, her an kullanıma hazır giriş seviyesi dijital osiloskop alınabiliyor. Dijitale göre bana çok şey katar mı? Belki de çok matah bir şey değildir. Hobi seviyesinde bir kullanıcı için Her lazım olduğunda kurup kaldırmaya değer mi? Kararsız kaldım.
IMG_20221221_114429_N.jpg
 
Yerel elektronik dükkanında şöyle bir cihaz buldum. 3500tl istiyor. Philips'in servislerine zorla sattığı cihazlardanmış. Pazarlıkla 3250 falan alınır belki. 50 mhz Temiz ve pek kullanılmamış bir cihaz fakat çok büyük. 40-50cm derinliği var.
Masamda Onu koyacak yer yok. sadece lazım olduğu zaman kurmam lazım. Ama bir yandan da profesyonel ve kaliteli bir cihaza benziyor. Öte yandan o fiyat ve biraz üstüne makul ölçülerde, her an kullanıma hazır giriş seviyesi dijital osiloskop alınabiliyor. Dijitale göre bana çok şey katar mı? Belki de çok matah bir şey değildir. Hobi seviyesinde bir kullanıcı için Her lazım olduğunda kurup kaldırmaya değer mi? Kararsız kaldım.23620 eklentisine bak
Temiz ve pek kullanilmamis demissiniz. O cihazin uretim tarihi 1975. Bunu bilerek alin. Ariza yaparsa tamir icin parca bulabilir misiniz onu da hesaba katmanizi tavsiye ederim.

 
Temiz gorunuyor. Komutatorler, anahtarlar ve potanslar sorun cikartmiyorsa fosfor ekranda da sorun yoksa alinabilir.

Biraz kurcalayip test etmen lazim. Scopu kur kaldir olmaz. Illa masaya konacak diye sart yok. Yere dik olarak da konabilmesi lazim.
 
Efendim hobi için skop gerekmez. Almasanız da olur. israftır.

Çok gerekliylse ses kartından yapılan veya USB olarak çalışan basit bir ürün tercih edilebilir.
 
Hadi canim sende. Scopsuz elektronikcilik olmaz. Scop, kullanmasini bilene ogrenmede/arastirmada, tamiratta ivme kazandirir.
Avometren olmasin ama scopun olsun.

Ama sirf scopum olsun diye de cok dandik bir sey alinmamali.
 
Efendim hobi için skop gerekmez. Almasanız da olur. israftır.

Çok gerekliylse ses kartından yapılan veya USB olarak çalışan basit bir ürün tercih edilebilir.
Her zaman lazım olmasa da olmayışının zaman zaman beni sınırladığını biliyorum. Elimde şu oyuncaktan var. Bu bile birkaç kere iyi ki varmış dedirtti.
images (5).jpeg

Usb den çalışan şeyler pek bana göre değil. kendi başına çalışan ortalama veya giriş seviyesi bir şey olması lazım yoksa picoscope düşünürdüm.
 
50 yasindaki alete 3500 TL vermek yerine 750 TL daha ekleyip sunu almak cok daha iyi olur bence.


Cok ahim sahim bir marka degil tabii, 100 Mhz ye de cikamiyor zaten. Ama ben o yastaki bir alete para vermezdim acikcacsi. Ya da butce elveriyorsa 5.600 TL ye Uni-T alinabilir. 2x50 Mhz

 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
5,826
Mesajlar
99,392
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top