Osiloskop almadan önce çok farketmez, fazla iyi birlşşeye ihtiyacım yok, ucuz olsun, işimi görsün yeter dediğiniz birşey. Ancak kullanmaya başlayınca aradaki farkı görüyorsunuz. İmkanınızı zorlayabiliyorsanız, oyuncaklara zamanınızı ve paranızı harcamayın derim.
- Gerçekten mobil olmazı lazım değilse masaüstü alın, kullanımda çok fark oluyor.
- 4 kanal günü geldiğinde iyi ki almışım diyeceğiniz birşey.
- Analog devrelerle de işiniz varsa, FFT fonksiyonu çok işe yarıyor.
- Osiloskopun üzerinde dahili sinyal jeneratörü bence o kadar kritik değil (işlevleri çok kısıtlı oluyor), ama varsa maliyet açısından çok avantajlı. Harici bir jeneratör çok daha kullanışlı. Aliexpress'te uygun fiyatlı fiyat/performans Çin modelleri var (FY-6600, JDS-6600 vb.).
Bende 2 tane Siglent SDS2104X Plus, 1 tane Rigol DS1054Z, 2 tane Analog Discovery 2, 1 tane de FNRISI FNIRSI-1C15 var. Farklı amaçlarla hepsini kullanıyorum. Buradan tecrübeyle, hala düşük bütçeli osiloskop tavsiyem:
Elektronik konusunda tecrübeniz var ve kullanmak için osiloskop: İkinci el 4 kanal Rigol DS1054Z / DS1074Z (bulursanız Plus) (6000-7000 TL bandında bulursanız kaçırmayın derim).
Elektronik konusunda tecrübeniz az, bir sürü konuda öğrenmek için osiloskop ve diğer araçlar: Analog Discovery 2
Bu arada ikinci elini bulmak zor olabilir ama sıfır alacaksanız SDS2104X-E de çok iyi bir fiyat/performans modeli. Forumda da birçok arkadaş kullanıyor.
Şurada da yazmıştım:
Merhaba, tamamen hobi amacli kullanmak icin bir osiloskop almak istiyorum. 2. el sitelerine baktim, fiyatlar sifira yakin. Konu baslangicindaki tavsiyelerde 4 kanal osiloskop onerisi yerinde ama benim butcemin cok cok ustunde kaliyor bu tip cihazlar. Banggod'da 2 ch 50 mhz, el tipi bir osiloskop...
mekatronik.org