HP yazicinin guc kaynagini ile oynasma

Bir tane nuve siparis etsem daha iyi olacak.
Hocam nüve sipariş ederken hangi kriterleri dikkate aldığınızı da anlatırsanız, benzeri konularda bize yardımcı olurdu.
Aslında bu konuyla alakalı şunu sorayım.
Diyelimki elimizde bir toroid var .Bunun hakkkında hiçbir bilgiye ulaşamadık .Üstünde kod falanda yok.
Bunun Al değerini hesapladıktan sonra diğer hangi değerlerini hesaplayabiliriz?
En uygun hangi frekansta kullanılabileceği gibi, diğer değerleri nasıl hesaplayabilir ve bir test devresi ile hangi bilgilere ulaşabiliriz?
 
Uzerine test sargisi sarip voltaj darbesi uygulayip scop esliginde akim grafigine bakarak saturasyon baslangicini gorebilir bu anki akim degerinden sarim sayisindan Tespit ettigin AL degerinden Bmax degerini hesaplayabilirsin.

Daha sonra test sargisindan saturasyon sinirinda ucgen akim akitarak nuvedeki isinmaya bakabilir bu deneyi farkli frekanslarda yaparak calisma frekansi icin yaklasimda bulunabilirsin.
 
Bende bir Canon yazıcı var atıl durumda. Smps kısmını ayırdim. Montajda çok cins bir vida kullanılmış smps kutusunda. Daha sökmeyi başaramadım. Ya dış kısmını komple kıracağım ya da başka bir yöntem bulacağım.
 
Benim bildiğim Al nin farklı olması gerekli olan indüktans için sipir sayısını değiştirir.Al yüksek ise daha az sarım ile o indüktansa ulaşılır demek olur.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,448
Mesajlar
138,575
Üyeler
3,343
Son üye
Yigitaatalay

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top