Hurdalıktan atölyeye, günün ganimetleri!

10.000 mhz OCXO'ler geldi. sinus ve ttl çıkışlı. sonuçta bunlar da çindeki bir hurdalıktan değil mi ?

elimde daha stabil başka bir osilatör olmadığı için şimdilik erasynth'in 0.5ppb tcxosuna kilitledim. ama asıl test etmek istediğim bu ocxoların tuning range olarak ömrünün sonuna gelip gelmediğiydi.

2.15 volt ile 10.000 - 0.5 ppb osilatöre kilitlendiğine göre henüz daha gideri var. Vtune yaklaşık olarak 1hz/0.1 volt.

1739524448933.jpeg

Son düzenleme:
@czorgormez bir tanesini bana satabilirsen benim SR625 ile kararlılık ölçümlerini yapabilirim.

Bir de bir süredir atölyemdeki kimya laboratuvar köşesinde kullanmak üzere almak istediğim cam malzemeleri topluca bulunca aldım. Emaye kaplı metal hazneler de aynı şekilde geldi. Hepsini sadece 1000 ml dereceli silindir cam mezür fiyatına aldım.

20250221_054804.jpg
20250221_054713.jpg

Hayırlı olsun.. meslek değiştiriyoruz galiba :)

Hayırlı olsun.. meslek değiştiriyoruz galiba :)
Mesleğimi bilsem değiştireceğim de ne iş yaptığımı ben de bilmiyorum. Hatta o kadar ki, laboratuvarıma şunu çıkartacaktım ama 3D yazıcım renkli baskıyı desteklemediği için yazdıramadım. :yerlereyat1:

large_display_WhatsApp_Bild_2025-01-11_um_17.30.14_2a898078.jpg

Sahte içki mi acaba :)
Benim ahval 'Tam otuz yıl saatim işlemiş, ben durmuşum; gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum.' diyen üstat gibidir.

Çok "seçkin" ortamlardan çok "varoş" ortamlara kadar birçok katmanda, orijinalinden "köpek öldüren"e kadar bilirim. Benim için içki, saçma bir mübalağadan ibarettir. O yüzden uzun zaman önce bilinçli bir şekilde içkiyle işimi kestim. Ne orijinali ne de sahtesi benden uzak olsun... :ok1:

Benim ahval 'Tam otuz yıl saatim işlemiş, ben durmuşum; gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum.' diyen üstat gibidir.

Çok "seçkin" ortamlardan çok "varoş" ortamlara kadar birçok katmanda, orijinalinden "köpek öldüren"e kadar bilirim. Benim için içki, saçma bir mübalağadan ibarettir. O yüzden uzun zaman önce bilinçli bir şekilde içkiyle işimi kestim. Ne orijinali ne de sahtesi benden uzak olsun... :ok1:
Latife yapıyorum üstadım . Zaten meslek icra edeceğim diye envaye çeşit cihazı atölyesine monte edip , bunlara da herhalde ufak bir servet kadar para ödemiş olan insandan kimseye zarar gelmeyeceğine ben garanti veririm .

Renkli yaziciya gerek yok. Bilinen bir boyama teknigi.

Kabartma yazinin en ust kisimlarini boyamislar.
İşyerine malzeme aldırmak aylar yıllar sürdüğü için bugün yazıcıdan A4 boyutunda kağıt çıkartıp laminat kaplayıp ikaz tabelası yaptım . Tek eksiği siyah beyaz olması . Malum ikaz tabelaları renkli olur . Birde büyük gafı varmış sonradan farkettim , çok güldüm .
15057-trafo-odasi-isgu964-isgu964.jpg

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,443
Üyeler
3,025
Son üye
can.ince

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Back