ibrahimcelik
Kıdemli Üye
Entegre kavurması tuzu az olmuş yoksa lezzetli bir atıştırmalık olur Gökhan abi opamplardan öcünü alıyor herhalde
Tamam işte negatif gerilim nerden geliyor. Neyi görmüyorum? İki kat gerilim için kaskat, charge pump gibi bir şey olması gerekmiyor mu?Tek TDA 2003 ile çıkış mesela tepeden tepeye 14.4V olabilecek iken köprü modunda bunun iki katı olabilir.
Bence 50v içerisinde olmak kaydı ile her türlü kullanılabilir.Belki de datasheet'teki ±25V verisini şöyle yorumlayacağız. Şaseye göre sağ ve sol tarafta en fazla 25V olabilir. Yani asimetrik besleme yapayım, 50 V vereyim, 40 ı yukarıda 10 u aşağıda olsun diyemiyoruz herhalde.
Bence 50v içerisinde olmak kaydı ile her türlü kullanılabilir.
Abi sendekiler Mouser den gelme. Yazık onlara ya.Evet öyledir herhalde çünkü şase çipe girmiyor.
Bir soğutucu bulayım de benim LM1875 lerden birisi ile deneyeyim bakalım.
Abi hata benim mi yoksa şemanın mı tam anlayamadım.Simdi soyle dusunelim.
Cipin icinde yapay zahiri toprak olsa. Yani -Vcc ye gore (+Vcc - (-Vcc))/2 potansiyelde olsa.
Ornegimiz icin (40 - (-5) )/2 = 22.5V
Simdi bu zahiri topraga gore girisler yanlis hatirlamiyorsam +/- 15 v potansiyelde olabilir. (katalogda max Vin degeri)
Biz ne yaptik -Vcc=-5V yaptik - girisi 10K ile topraga cektik.
Zahiri toprakla toprak arasindaki fark 22.5-5=17.5v
Bu nedenle cip yanmis olabilir.
Bu dusunceye varma sebebim. Simetrik beslemeli yapida uygulama notunda - giristen saseye giden direnci dogrudan degil araya bir kapasitorle baglamis.
Bu kafami kurcaladi.
Eger @Gokrtl gozden kacan baska bir hata yapmadiysa boyle bir durum olabilir.
Abi sen şemanın üzerinde gerekli değişikliği yapıp tekrar at. Benim işim bitti. Yatmadan önce onuda yapayım. Yarın gündüz de denemesini yaparız.Bunu anlamanin tek yolu var. Ayni duzenegi bir daha kurmak. +40v u birden vermeyip sifirdan itibaren yavas yavas artirmak dedigim gibi bir de +40v'u da bir direncle cipe girmek.