Tamam. Azıcık kendi devremi mıncıklıyım da sonra bu testi yaparım yine.LM1875 daha iyi. Ustelik 60V
Tamam. Azıcık kendi devremi mıncıklıyım da sonra bu testi yaparım yine.LM1875 daha iyi. Ustelik 60V
Aslında senin kaatil bu breadboard.Denedik gördük.
Devreyi breadboarda kurdum. Defalarca kez de kontrol ettim. Attığın şemanın aynısı.
Voltajı verdiğim anda kapatmaya bile fırsat vermeden patladı entegre.
37538 eklentisine bak
Breadboardın içini hiç açıp bakmadım metaline ama az buçuk tahmin edebiliyorum. Devreyi kurup 1-2 saat yüksek akım çekmediğimiz sürece breadboarda birşey olmaz. Ben üstünde sayısız entegre yaktım. En vahim durumda breadboardın plastiği eriyor sıcaktan.@Gokrtl çekilen akım bir breadboard için fazla gelmiyor mu?
Başlığı ne zaman okusam bu mesaj ne zaman geçecek diye bekliyordum.Hurdalarinin arasinda TDA2050'si olup ta vermeyenin....
Breadboard'u sıfır da alsan parçalar arsındaki iletişime güvenemezsin. Ayrıca kıyamayacak kadar değerli bir parçayı bredboarda takmazsın. Eğer bir devre prototipi yapacaksan devreni muadil elemanlardan kurarsın. En son devreyi hayata geçireceğin zaman en kaliteli elemaları kullanırsın.Güvenmek pek doğru olmazdı bana kalırsa, devreyi düzgün de kursan breadboard yüzünden sağlam komponentler hasar alabilir, hatayı bulacağım diye kafayı yerdim
Breadboardın içini hiç açıp bakmadım metaline ama az buçuk tahmin edebiliyorum. Devreyi kurup 1-2 saat yüksek akım çekmediğimiz sürece breadboarda birşey olmaz. Ben üstünde sayısız entegre yaktım. En vahim durumda breadboardın plastiği eriyor sıcaktan.
Resimdeki gibi kanalları küçülüyor. Tam çeyrek watt direnç takılacak sıkılığa erişiyor.
37641 eklentisine bak
Abi opamplar ısınıpta patlamayınca plastik kısımları büzüştürüyor. Bu gün yenisini aldım. Onu emekliye ayırıcam. İlk breadboardım benim o. 4-5 yılı var. Yeter artık.Bu breadboard'un dili olsa da konuşsa O deliklerin tıkanma durumu nasıl meydana geldi yav?