Hurdalarinin arasinda TDA2050'si olup ta birlikte bir arge calismasi yapmaya gonullu arkadas var mi?

power dissipation 25w. mesela 0-30v gibi bir aralık düşünsek transistörsüz tek başına sürekli 1 amper bile veremeyeceği anlamına gelmiyor mu?

Akim olayini harici transistorle hallederiz. Burada bu cip yuksek voltajli opamp sorununu cozuyor. Ayrica cikis akimini artirmak icin karmasik surucuden kurtuluyoruz.

En buyuk artisi da bununla yapilan guc kaynagi sadece akim basmayacak gerektiginde bir miktar akim da emebilecek.

Denedik gördük. :katil2:
Devreyi breadboarda kurdum. Defalarca kez de kontrol ettim. Attığın şemanın aynısı.
Voltajı verdiğim anda kapatmaya bile fırsat vermeden patladı entegre.

37538 eklentisine bak
Aslında senin kaatil bu breadboard.
Geribesleme direnci devre dışına çıktığı anda sakatlanır.
Ayrıca bu tip entegreler mutlaka bir soğutucuya bağlanmalı.
Yoksa çok kısa sürede duman atar.
Şaka değil 25 watt enerjiyi dışarıya atması gerekiyor yük durumunda.

@Gokrtl çekilen akım bir breadboard için fazla gelmiyor mu?
Breadboardın içini hiç açıp bakmadım metaline ama az buçuk tahmin edebiliyorum. Devreyi kurup 1-2 saat yüksek akım çekmediğimiz sürece breadboarda birşey olmaz. Ben üstünde sayısız entegre yaktım. En vahim durumda breadboardın plastiği eriyor sıcaktan.
Resimdeki gibi kanalları küçülüyor. Tam çeyrek watt direnç takılacak sıkılığa erişiyor. :katil2:

20241102_173431.jpg

Güvenmek pek doğru olmazdı bana kalırsa, devreyi düzgün de kursan breadboard yüzünden sağlam komponentler hasar alabilir, hatayı bulacağım diye kafayı yerdim :D

Güvenmek pek doğru olmazdı bana kalırsa, devreyi düzgün de kursan breadboard yüzünden sağlam komponentler hasar alabilir, hatayı bulacağım diye kafayı yerdim :D
Breadboard'u sıfır da alsan parçalar arsındaki iletişime güvenemezsin. Ayrıca kıyamayacak kadar değerli bir parçayı bredboarda takmazsın. Eğer bir devre prototipi yapacaksan devreni muadil elemanlardan kurarsın. En son devreyi hayata geçireceğin zaman en kaliteli elemaları kullanırsın.

Bu aslında breadboarda özel bir konuda değil. Ben mesela şuanki devrem ile çalışırken Ucuz 2N3055 kullaıyorum. Tanesi 35tl. Toplamda 8 tane filan yaktım. Ama devre bittiğinde Tanesi 75TL olan kaliteli 2N3055 lerden takacağım.

Yakın zamanda bir breadboard parçalayabilirim. O zaman içine bakrız.

Breadboardın içini hiç açıp bakmadım metaline ama az buçuk tahmin edebiliyorum. Devreyi kurup 1-2 saat yüksek akım çekmediğimiz sürece breadboarda birşey olmaz. Ben üstünde sayısız entegre yaktım. En vahim durumda breadboardın plastiği eriyor sıcaktan.
Resimdeki gibi kanalları küçülüyor. Tam çeyrek watt direnç takılacak sıkılığa erişiyor. :katil2:

37641 eklentisine bak

Bu breadboard'un dili olsa da konuşsa :D O deliklerin tıkanma durumu nasıl meydana geldi yav?

Bu breadboard'un dili olsa da konuşsa :D O deliklerin tıkanma durumu nasıl meydana geldi yav?
Abi opamplar ısınıpta patlamayınca plastik kısımları büzüştürüyor. Bu gün yenisini aldım. Onu emekliye ayırıcam. İlk breadboardım benim o. 4-5 yılı var. Yeter artık. :D

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,846
Üyeler
2,779
Son üye
Kersoyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back