Hurdalıktan atölyeye, günün ganimetleri!

Samsung CLP325 için buradan toner alıyorum. Buna ait tonerler orijinalinden daha koyu çıkıyor. PCB için de kullanıyorum.

HP Laserjet 1020'yi bu konuda tebrik etmek istiyorum.
Ağustos 2005'te aldığım yazıcı hâlâ faal olarak çalışıyor. İki defa kalp krizi geçirip hayata döndü. Şu anda çocukların masasında boyama, ödev vb çıktı alıyorlar. Çipsiz toner kartuşu içeren son yazıcılardan.
17300521538937996439283021842962.jpg

Son düzenleme:
HP Laserjet 1020'yi bu konuda tebrik etmek istiyorum.
Ağustos 2005'te aldığım yazıcı hâlâ faal olarak çalışıyor. İki defa kalp krizi geçirip hayata döndü. Şu anda çocukların masasında boyama, ödev vb çıktı alıyorlar.
37417 eklentisine bak
Ben de geçen yıl de 2. El olarak aldım baskı devre için kulaniyorum çok iyi çıkıyor baskı devreler sarı baskı devre kağıdı kulaniyorum

ışık girişi nasıl? kendi ışığını mı sağlıyor?
Lamba üzerinden gelen ışık, renkli filtrenin olduğu bir diskten geçip bu lcd üzerine düşüyor. Geri yansıyıp lenslerden geçerek duvara yansıtılıyor.

DLP chipi olmasın. Işığı yansıtan? Projeksiyonlar lcd mi dlp mi?

Şu siyah olandan çıktıysa dlp çipidir o. Mikro aynalar var içinde. Lcd olsa ışık içinden geçmeliydi.
1730127258501.png
1730127340716.png

DLP imiş. Yukardaki resimdeki gibi

Bugün bit pazarına uğradım. Artık pazarlar eskisi gibi değil. Eskiden bozuk da olsa, hesaplı hurda sınıfı ürünler bulunurdu. Şimdilerde pazarcılar, 2 yıl garantili ve faturalı ürün satıyormuş gibi fiyat veriyor. İşin garibi, galiba insanlar da alıyor ki o fiyatlar konuşuluyor.

Her neyse, arada yine ufak tefek bütçe dostu bir şeyler çıkıyor. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama bugün 50 TL'ye ASUS EN210 ekran kartını aldım. Şu an ihtiyacım yok ama fansız ekran kartları, sürekli çalışmasını istediğim sistemlerde çok iyi oluyor.

20241110_155716.jpg
20241110_155725.jpg

Bugün bit pazarına uğradım. Artık pazarlar eskisi gibi değil. Eskiden bozuk da olsa, hesaplı hurda sınıfı ürünler bulunurdu. Şimdilerde pazarcılar, 2 yıl garantili ve faturalı ürün satıyormuş gibi fiyat veriyor. İşin garibi, galiba insanlar da alıyor ki o fiyatlar konuşuluyor.

Her neyse, arada yine ufak tefek bütçe dostu bir şeyler çıkıyor. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama bugün 50 TL'ye ASUS EN210 ekran kartını aldım. Şu an ihtiyacım yok ama fansız ekran kartları, sürekli çalışmasını istediğim sistemlerde çok iyi oluyor.

38053 eklentisine bak38054 eklentisine bak
Yüksek rezülasyonlu ekran kullandığında maalesef takati yetmiyor bu türlerin. Bilgisayar windowsta görüntü veremeden resetleniyor.
Aişırı ısınma yada RAM yetersizliğinden kaynaklı Crush devreye giriyor.

bir yere elinde kamera ve çektiği videoya "arkadaşlar" şeklinde başlayan birileri girdi mi oranın ruhu bitmiştir.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,944
Üyeler
2,821
Son üye
Sfkzdmr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back