Hurdalıktan atölyeye, günün ganimetleri!

Samsung CLP325 için buradan toner alıyorum. Buna ait tonerler orijinalinden daha koyu çıkıyor. PCB için de kullanıyorum.

HP Laserjet 1020'yi bu konuda tebrik etmek istiyorum.
Ağustos 2005'te aldığım yazıcı hâlâ faal olarak çalışıyor. İki defa kalp krizi geçirip hayata döndü. Şu anda çocukların masasında boyama, ödev vb çıktı alıyorlar. Çipsiz toner kartuşu içeren son yazıcılardan.
17300521538937996439283021842962.jpg

Son düzenleme:
HP Laserjet 1020'yi bu konuda tebrik etmek istiyorum.
Ağustos 2005'te aldığım yazıcı hâlâ faal olarak çalışıyor. İki defa kalp krizi geçirip hayata döndü. Şu anda çocukların masasında boyama, ödev vb çıktı alıyorlar.
37417 eklentisine bak
Ben de geçen yıl de 2. El olarak aldım baskı devre için kulaniyorum çok iyi çıkıyor baskı devreler sarı baskı devre kağıdı kulaniyorum

ışık girişi nasıl? kendi ışığını mı sağlıyor?
Lamba üzerinden gelen ışık, renkli filtrenin olduğu bir diskten geçip bu lcd üzerine düşüyor. Geri yansıyıp lenslerden geçerek duvara yansıtılıyor.

DLP chipi olmasın. Işığı yansıtan? Projeksiyonlar lcd mi dlp mi?

Şu siyah olandan çıktıysa dlp çipidir o. Mikro aynalar var içinde. Lcd olsa ışık içinden geçmeliydi.
1730127258501.png
1730127340716.png

DLP imiş. Yukardaki resimdeki gibi

Bugün bit pazarına uğradım. Artık pazarlar eskisi gibi değil. Eskiden bozuk da olsa, hesaplı hurda sınıfı ürünler bulunurdu. Şimdilerde pazarcılar, 2 yıl garantili ve faturalı ürün satıyormuş gibi fiyat veriyor. İşin garibi, galiba insanlar da alıyor ki o fiyatlar konuşuluyor.

Her neyse, arada yine ufak tefek bütçe dostu bir şeyler çıkıyor. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama bugün 50 TL'ye ASUS EN210 ekran kartını aldım. Şu an ihtiyacım yok ama fansız ekran kartları, sürekli çalışmasını istediğim sistemlerde çok iyi oluyor.

20241110_155716.jpg
20241110_155725.jpg

Bugün bit pazarına uğradım. Artık pazarlar eskisi gibi değil. Eskiden bozuk da olsa, hesaplı hurda sınıfı ürünler bulunurdu. Şimdilerde pazarcılar, 2 yıl garantili ve faturalı ürün satıyormuş gibi fiyat veriyor. İşin garibi, galiba insanlar da alıyor ki o fiyatlar konuşuluyor.

Her neyse, arada yine ufak tefek bütçe dostu bir şeyler çıkıyor. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama bugün 50 TL'ye ASUS EN210 ekran kartını aldım. Şu an ihtiyacım yok ama fansız ekran kartları, sürekli çalışmasını istediğim sistemlerde çok iyi oluyor.

38053 eklentisine bak38054 eklentisine bak
Yüksek rezülasyonlu ekran kullandığında maalesef takati yetmiyor bu türlerin. Bilgisayar windowsta görüntü veremeden resetleniyor.
Aişırı ısınma yada RAM yetersizliğinden kaynaklı Crush devreye giriyor.

bir yere elinde kamera ve çektiği videoya "arkadaşlar" şeklinde başlayan birileri girdi mi oranın ruhu bitmiştir.

20241208_144247.jpg

Bit pazarı ziyaretlerimin son 5-6'sında bu anahtarlıklara rast geliyorum. Her gördüğümde forum aklıma geliyor :sinsi1:
@taydin hocam bunların forumla bir alakası var mı?

38053 eklentisine bak38054 eklentisine bak
Kart Sürekli çalışırsa soğutucu el yakacak derecede ısınıyor.
Test kartı olarak kullanıyorum. Soğutucu üzerine fan ilavesiyle...

Uzun zamandan sonra bugün bir pazar turu daha yaptım. Aşağıdaki ürünleri aldım. El tipi freze dışındaki her şey yeni. Onu da kutusu için daha önce edindiğim ve severek kullandığım Saeyang Marathon SDE H37L1 35000 RPM Fırçalı Motor için aldım.

Günün ganimetleri:
  • Kwb 105110 Bits Lokma Seti 1/4'' 5 Parça
  • Bison Super Glue
  • Vega marka 3'lü priz
  • Markasız motor sürücü
  • 5 parça otomobillerde kullanılan fırça seti

20250112_222731.jpg
20250112_222759.jpg
20250112_222808.jpg
20250112_222816.jpg
20250112_222823.jpg
20250112_222919.jpg

Takımı dizmişsin. Bide koltuk bulduğunda berberliğe başlayabilirsin sercan :gulus2:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,226
Üyeler
2,918
Son üye
LostFearLess

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back