Hurdalıktan atölyeye, günün ganimetleri!

çok uzun süredir spesifik bir parça aramıyorsam asla hurda toplamıyorum. bir gün lazım olur dediğim her şey, o bir gün gelene kadar sadece elime ayağıma dolanan. eninde sonunda bir karton kolide unutulup giden ve her taşınmada, taşınma maliyetlerimi arttıran bir yük olmaktan öteye gidemedi. o lazım olacağı bir gün de asla gelmedi.
Elektronikçilik birazda hurdacılık tır.

satın alınabilir birşey için pişman olmaya gerek yok örneğin step motor, psu, vida etc...

Burada da murphy yasaları geçerli.:avare1:

Gecenin bir saati bir dirence ihtiyaciniz var. Ama malzeme kutunuzda kalmamis. Ama biliyorsunuz ki dun attiginiz kartin ustunde vardi. Gibi.

Ortalık toplandı ama yakın zamanda fotokopi makinesi görmek istemiyorum
17299802443691725681840393279187.jpg

17299803032177864013089537892953.jpg
17299803508706060066157456111941.jpg

çok uzun süredir spesifik bir parça aramıyorsam asla hurda toplamıyorum. bir gün lazım olur dediğim her şey, o bir gün gelene kadar sadece elime ayağıma dolanan. eninde sonunda bir karton kolide unutulup giden ve her taşınmada, taşınma maliyetlerimi arttıran bir yük olmaktan öteye gidemedi. o lazım olacağı bir gün de asla gelmedi.

Bu sadece hurda kart için olan bir problem değil. Örneğin, geçen gün SMPS tamiri yaptım ve VIRer22A entegesine ihtiyacım oldu. Beş tane sipariş ettim; entegrenin bir tanesini kullanınca işim çözüldü, geriye dört tane kaldı.

Sonuçta şöyle bir gerçek var: Özel bir imalat ya da tamir alanı dışında, elektronikle genel olarak uğraşıyorsan mutlaka birikim yapıyorsun. Bundan kaçınmak için ya çok zengin olup her parçayı çöpe atman ya da bu birikimi faydalı bir envantere dönüştürmen gerekiyor.

İşte bu noktada elektronikstok.com gibi bir envanter takip sistemine ihtiyaç var ve bunu doğru şekilde kullanacak birine.

Diğer yandan, senin de bahsettiğin gibi, aşağıdaki yığınların hiçbir fayda sağlamadığına %100 katılıyorum.

Örneğin, aşağıda yer alan hurda veya sıfır alınmış parçalar arasında her çeşit motor var. En üstte görülen Keskinler marka KGA12 6V 140rpm motorlar bile iyi para verilerek aldığım parçalar. Bunlar bir projeden kalma ve toplamda 22-23 tane motor arttı. Belki artık bu kadar motor benim işime yaramaz ama elektronikstok, bunu tanıdığım diğer insanlarla paylaşmama da imkan veriyor.

20241026_144003.jpg

Son düzenleme:
Ben bu yazıcıyı hala kullanıyorum. Sağlam ise parçalamaya gerek yok.:)

Benim ihtiyacım yok. Ayrı ayrı hem renkli hem de mono lazer yazıcım var. Bu yazıcıyı hurdacıdan kurtarabilirsem çocuklara okula hediye ederim diye aldım; fakat yapılacak olası masraf cihazın kendisinden fazla diye okula farklı bir çözüm geliştirdim.

ben de geçen gün 1996 üretimi bir hp lazerjet 5 buldum ama çalıştığı için parçalamaya kıyamadım :)

Beni de gudurttunuz elimdeki kullanılmayan HP 2420 DN lazer yazıcıyı parçalayacğım :) Step motor, röle, buton, ve SMPS leri çıkarırım kutuya koyarım.

Buyuk boyutlu lazer yazici ya da fotokopi makinlerinden step motor sokup kullanirim diyorsaniz yeni nesiller de halen oylemi bilmiyorum cogu makine ya 5 fazli step motor ya da yuksek devirli fircasiz motor kullaniyor.

Dolayisi ile surucusunu yapmak sikinti.

Hatirlatmak isterim.

HP1200N var, gerçek 1200x1200 dpi hala çalışıyor ama toneri bitmiş, geçen trendyoldan toner aldım. o da bayatmış çalışmadı. eski printerler için kaliteli toner bulmak epey bir sorun. pcb baskısı vs için saklıyorum.

HP1200N var, gerçek 1200x1200 dpi hala çalışıyor ama toneri bitmiş, geçen trendyoldan toner aldım. o da bayatmış çalışmadı. eski printerler için kaliteli toner bulmak epey bir sorun. pcb baskısı vs için saklıyorum.
Buraya da sorun.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,944
Üyeler
2,821
Son üye
Sfkzdmr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back