IGBT G20T135BKR3S Max Çalışma aralıgı

M_B

Aktif Üye
Merhabalar,
Elimdeki indiksiyon ısıtıcısının kartında bulunan G20T135BKR3S isimli IGBT ye ait datasheet nette bulamadım.
Bağlı olduğu sogutucuyu ( Üzerinde fan varken ) çalışma anında ölçtüğümde 27 den başlayıp 55 'e kadar cıktı. IGBT 'nin çalışma aralığını hatta kendisi hakkında bilğim olmadığı için cihazı kapattım. Bu IGBT kac dereceye kadar çalışabilir ısınması normal mı dır? Cihazı 1600W olarak çalıştırdım. Belki devam ettirsem belli bir degerde sabitlenecekti ama denemedim. Bu durum için ne dersiniz.

Teşekkürler

Datasheet bulamadım ama ebay'de 20A 1350V olarak görünüyor. Link

Yarıiletkenlerin çoğunda; IGBT de buna dahil, maximum çalışma sıcaklığı 125 dereceye kadar çıkar.
Ancak sıcaklık arttıkça üzerinden akmasını sağlayacağı maximum akım sıcaklıkla ters orantılı olarak azalır.
Çoğu zaman verilen maximum sürekli akım değeri 25-40 derece içindir.
75-80 dereceye kadar telaş etmenize gerek yoktur. 100 dereceyi buluyorsa kapatırsınız.
Tabiiki başka devre elemanlarının da bu 70-80 derecelere maruz kalması onların ömrünü azaltır. İllaki de elektrolitik kapasitörlerde.

Elinizdeki IGBT nin Dataseet linki aşağıdadır.

Yarıiletkenlerin çoğunda; IGBT de buna dahil, maximum çalışma sıcaklığı 125 dereceye kadar çıkar.
Ancak sıcaklık arttıkça üzerinden akmasını sağlayacağı maximum akım sıcaklıkla ters orantılı olarak azalır.
Çoğu zaman verilen maximum sürekli akım değeri 25-40 derece içindir.
75-80 dereceye kadar telaş etmenize gerek yoktur. 100 dereceyi buluyorsa kapatırsınız.
Tabiiki başka devre elemanlarının da bu 70-80 derecelere maruz kalması onların ömrünü azaltır. İllaki de elektrolitik kapasitörlerde.

Elinizdeki IGBT nin Dataseet linki aşağıdadır.
Teşekkür ederim hocam. Bu konu hakkında da sizden cevap bekliyordum. Sagolasınız yanıtladınız.
Deneme yaptığım cihaz arızalı degil. İçinde bir tane içini soğutması için fan var. IGBT nin alimunyumun sıcaklıgı bana göre fazla geldiği için sormak istedim. Cihaz tek ocaklı indiksiyon oçağı. Hocam sizi yakalamışken bir sorum daha olacaktı. İndiksiyon bobini ısınır mı ısınırsa ne kadara kadar ısınması normaldır. Yaptığım testlerde ustune koymuş olduğum malzemeyle birlikte bobinde de ısınma meydana geldi. Boninle konan metal kap arasında 5mm lik boşluk var.

Teşekkürler.

Bobin ile kap arasında zaten cam gibi bir yalıtkan olur.
Ancak bobininde ısınması kaçınılmaz.
Zira bobinin de bir direnci war ve üzerinden akım geçiyorsa ısıya dönüştürmek zorunda.
Fanlar ile soğutma işini hallederler mutfak ocaklarında.
Bizde su soğutmalıdır çok çok yüksek güçlerde çalıştığımız için.
Isınma verimi, çalışma kalitesini etkileyen unsur olduğundan pek istenmez.

Forum istatistikleri

Konular
8,084
Üyeler
3,224
Son üye
ozi_

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back