IPTV çalışma sistemi

frekans50

⁵⁰
İnternet hızı yeterli olduğu için IPTV kutusu aldım. Teknik bana tuhaf geldi. Dünyanın başka bir yerinden örneğin Brezilya veya Avustralya için bir kanal seçiyoruz onu gösteriyor. Belki HD kanal. Anladığım kadarıyla sadece URL yeterli oluyor. Gerekirse abonelik için kullanıcı adı ve şifre kaydedilecek.

Tuhaf olan binlerce izleyici için sunucunun bu yayını yapması. Yüksek bir veri trafiği olacaktır. Çok zor değil midir? Belki kolay bir yöntemle yapılıyor çok sayıda sunucu çalışıyor? Bulut mekanizması vardır?

Son düzenleme:
İçerik HD olduğu durumda hatta 4K olduğu durumda trafik gerçekten yoğun olacaktır ama diğer taraftan herkes aynı anda aynı filmi izlemiyor. Netflix/Disney / YouTube gibi düşünürsek aynı anda aynı videoya istek birkaç yüz ile sınırlı kalır. Sitenin/sunucunun bant genişliği yüksek olmalı ama fiber bağlantı ile o da çok sorun olmaz

Sadece fikir yürütmek için soyluyorum. Bu konu hakkında bilgim yok soylediğim yanlış ta olabilir.
Olaya bir örnekle cevap vereyim.
Security ve Profosyonel kameralarda Mülticast yayın seceneği var. Bir IP den yayını gönderir almak isteyen alır.

Konuya hakim arkadaşlardan öğrenmek isterim.

tanıdığım bir iptv yayıncısının romanya ve macaristanda kendi datacenterları var toplam veri çıkışı onlarca gigabit ve anlık 100-150 bin kullanıcıya hizmet veriyor. yani kapasiteler çok çok büyük. bizdeki premium bir isp kapasitesine sahipler.

Forum istatistikleri

Konular
8,188
Üyeler
3,261
Son üye
msrc

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back