İzopropil Alkolün Raf Ömrü

yurga

Üye
Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
49
Merhabalar;
Elimde 2018 yılının başında almış olduğum izopropil alkol var. Bu alkollerin raf ömrü ne kadardır? Bendeki ürünün üretiminin üzerinden iki sene geçmiş, acaba hala virüs bakteri vs öldürebilir mi? Kimi firma raf ömrüne bir sene derken kimisi beş sene diyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
 
uçmadığı sürece kullanılabilir. benim arabada 10 yıldan fazladır duran bir izopropil alkol bazlı el spreyi vardı kullanmaya başladım hiçbirşey olmamış.
 
Ben 1lt aldım. Sürekli kapağını aç kapa yapıp uçmaması için resimdeki şişelerden edindim. Bu şişeye doldurup kullanıyorum. Bence kapağı kapalı olduğu sürece uzun süre birşey olmaz.
images (2).jpeg


Aslında şunlardan almak lazım. Bunların kapakları yaylı. Bastırıp bırakınca dışarı bir miktar çıkarıyor. (Fırçayı ıslatacak kadar)

Screenshot_20200321-124146.jpg
 
Eğer saklandığı kap yeterince sızdırmaz değilse, zamanla içindeki alkol buharlaşmış olabilir. Bu durumda etkisi azalır.

Ama %70 oranında alkol bile olsa mikrop öldürmede ektilidir. Zaten eczanelerde satılan dezenfektan alkol ürünleri %70 lik gibidir.
 
Alkol katkısız ise yani saflık oranı %99 ise kapağını açık bıraktığım vakit tümünün buharlaşması gerekiyor değil mi? Yenilerde Wogens marka izopropil alkol aldım, saflık oranı %99,9 diyor. Bu alkolü açık havaya koyup ne kadarının buharlaşacağını test edeceğim. Bakalım dedikleri doğrumu merak ediyorum.
 
Alkol katkısız ise yani saflık oranı %99 ise kapağını açık bıraktığım vakit tümünün buharlaşması gerekiyor değil mi? Yenilerde Wogens marka izopropil alkol aldım, saflık oranı %99,9 diyor. Bu alkolü açık havaya koyup ne kadarının buharlaşacağını test edeceğim. Bakalım dedikleri doğrumu merak ediyorum.

O iyi bir saflık testi olur. Alkol olan kısmı çabuk buharlaşır. Uzun süre sonra buharlaşan kısım herhalde su kısmıdır.
 
İki sene önce almış olduğum Soldex marka izopropil alkolü yakarak test ettim. Tamamı yandı. Soldex markası gözüme girdi :D
 
Soldex markasında saflık ibaresi olarak hiçbirşey yazmıyordu ancak yaktığımda hepsi yandı.
 
Alkolun saflığı ile ilgili test yöntemi
"If you can assume that the only other main component is water, the easiest way to estimate purity is simply by measuring the density. 100% pure isopropanol has a density at 20 °C of 0.786 g per mL. Pure water has a density of 1.00 g/mL. At intermediate concentrations of isopropanol, the density is in between those values. If you can accurately measure both (a) the volume and (b) the weight of a portion of isopropanol, you should be able to measure the density. I know my kitchen scale and kitchen measuring cups would be precise enough for this."

Linki:

Özeti 20°C de alkolun mililitresi 0,786 gr gelir.
Yani 1 litre hacminin ağırlığı 786 gr geliyorsa uygun standartlardadır denir
 

Forum istatistikleri

Konular
6,734
Mesajlar
114,842
Üyeler
2,756
Son üye
Sagankam

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Back
Top