JCD8898 sorunu

chur

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba
Ben de Forumda oldukça yeniyim.Üç ay önce Aliexpressden jcd 8898 sıcak hava ve lehim seti satın aldım. Sıcak hava kısmı normal çalışıyordu. Ancak üç yada dördüncü kullanımda ısıtıcısı yandı yedek olarak verilmiş olan ile degistirdim. Etrafindaki kağıt benzeri madde kısmen hasar gördü aliminyum folyo ile sardim şimdi çalışıyor. Bu kağıdı nereden bulabilirim?
Esas sorunum havya ile. Sıcaklik Ayarı yapılan yerde değer sureki yanıp sönüyor '' 350'' derecede sabit ve degisiklik kabul etmiyor bazen E-3 hatası veriyor. Sorunu nasil çözebilirim acaba?
Cok teşekkürler
Dr. Can Hürel

Diger konulari bilmem ama o hasar gordu dediginiz malzeme elektrik iletmeyen bir malzeme olmali, onun yerine aluminyum folyonun uygun olacagini hic sanmiyorum.

Cevabınız için teşekkürler. Yalitkan kağıt benzeri malzemenin üzerine koymuştum. Ancak tabii her zaman kaçak olabilir.
Diger konulari bilmem ama o hasar gordu dediginiz malzeme elektrik iletmeyen bir malzeme olmali, onun yerine aluminyum folyonun uygun olacagini hic sanmiyorum.

Cevabınız için teşekkürler. Yalitkan kağıt benzeri malzemenin üzerine koymuştum. Ancak tabii her zaman kaçak olabilir.
230 Volt şok yemeniz yada bir yere dokundurduğunuzda patlamalar çatlamalar olması olasıdır.
Hasar gördü deiğiniz şey muhtemelen mikalit plakadır.
Yüksek ısılara dayanıklı malzemedir alev almaz yanmaz ancak yüksek ısıda kullanıldıktan sonra dokunulursa pul pul parçalanıp dökülebilir.

Evet kesinlikle yoğun ısıya maruz kalan dar bir alan pul pul parçalanıp döküldü.

Sanırım başka bir konuda da benzer bir malzeme tartışması olmuştu, çözüm çıkmamıştı diye hatırlıyorum. Bir üye eskiden bulunabilen kanserojen bir maddeden de bahsetmişti ancak malum sebepten artık bulunmuyor denmişti. Malzemenin tam yeri ve fotoğrafı var mı?

Bulunmasi zor bir sey sanirim, yerine Alumina ve Mica kullaniyorlarmis ,

Malzeme boyle bir sey ama sanirim bu zor bulunani, gerci buna kendisi de mica diyor ama, mica olmayabilir bu, mica pul pul dagiliyor olabilir.

Bulunmasi zor bir sey sanirim, yerine Alumina ve Mica kullaniyorlarmis ,

Malzeme boyle bir sey ama sanirim bu zor bulunani, gerci buna kendisi de mica diyor ama, mica olmayabilir bu, mica pul pul dagiliyor olabilir.
Bu vidyoda görülen de mika ama monolit levha. Bükülmeye gelmez esnek değildir ama kesilip kullanılabilir.
Üretimde daha kalın mika için çoklu ve daha ufak parçalar preslenerek üretildiğinden ısıtılma sonucu ufalanıp dağılır.
Eski ütü rezistanslarında bol bulunurdu.

1727854472371.jpeg

Sanırım başka bir konuda da benzer bir malzeme tartışması olmuştu, çözüm çıkmamıştı diye hatırlıyorum. Bir üye eskiden bulunabilen kanserojen bir maddeden de bahsetmişti ancak malum sebepten artık bulunmuyor denmişti. Malzemenin tam yeri ve fotoğrafı var mı?
Arkadaşının bahsettiği amyant olmalı Gri kül hamurundan yapılmış gibi yumuşakımsı bir malzemedir ve hakikaten kanserojen olduğu için kullanımdan kaldırılmıştır. Esnektir bükülebilir. Az pişmiş hamur gibidir.
1727854419183.jpeg

Bu ikizi farklı malzemedir.
Mikalit e bazıları mikanit demektedir.

Arkadaşlar yukarida bahsettiğim jdc 8898 cihazıni bir türlü sağlıklı bir şekilde kullanamıyorum. Havyasi yetertli ısınmıyor ve sıcak hava üfleme cihazının metal boru kısmı kıpkırmızı olana kadar aşırı ısınıp plastik kısımlarını eritiyor. Bu cihazı tamir edebilecek kimse var mı acaba ? Bodrum'da yaşıyorum burada kimseye ulaşamadım. Ümidi kesip yeni bir cihaz mi almaliyim?

Ufak bir video ve fotoğraf yüklersen daha açıklayıcı olabilir. Böyle olunca havada kalıyor biraz.

Burada esasında beklentiler de önemli. JCD8898 ile üzerinde bolca bakır layer bulunan bir grafik kartının ground plane üzerinde lehim yapıyorsan, sağlam da olsa yeterince ısınamayacaktır. Sıcak havayı da sürekli olarak bir kenarda açık bırakırsan bu şekilde aşırı ısınmaya sebep olabilir. Çok kalileti bir cihaz değildir ve bu limitasyonlar çerçevesinde kullanmak lazım.

Ama havya iki teli bile birbirine lehimleyecak kadar ısınmıyorsa, veya sıcak havayı açtıktan kısa süre sonra kırmızı kor haline geliyorsa o zaman bir sorun vardır.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,944
Üyeler
2,821
Son üye
Sfkzdmr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back