Herkese iyi günler, artık Ros'a geçtim ama Programlamaya değil. C'ye biraz aşinayım ve C++ ve Python'a biraz aşinayım ve Kod Sorunlarına nerede cevap bulacağımı biliyorum. Sormak istediğim soru şu: Kapalı Döngü Adım Motorları ile Ros ile bir Robot Kolu inşa etmek mümkün mü? Gerçekten güçlü olmalılar. En az 5 KG taşıyabilen bir Kol elde etmeyi hedefliyorum. İlk fikrim, Adım sürücülerini/kodlayıcılarını kontrol etmek için bir Arduino kullanmak ve bunları ROS (Kinetik) çalıştıran bir Dizüstü Bilgisayara geri göndermek. Motorlar bir dişli kutusuna sahip olmalı, bu nedenle hassas Pozisyon gerçekten önemlidir. 4X Nema 23 ve 2 Daha Küçük Adım Motoru işe yaramalı ama gerçekten emin değilim.
Robot, tam Pozisyonlara ulaşmak için bir PC ile kontrol edilmeli ve ayrıca Joystick'lerle kontrol edilebilir olmalıdır. Mümkünse önce 2 Nema 23 ile başlar ve Sistemi alttan inşa ederdim. Matematiğin çok karmaşık olduğunu biliyorum ama bu Proje en azından bir yıl sürebilir.
Ros ve Arduino ile Stepper Motorlar için herhangi bir Paket bulamadım (küçük olanlar ve büyük olanlar). Yoksa Ros Güçlü Bir Robot Yapmak İçin Yanlış Yazılım mı?
Robot, tam Pozisyonlara ulaşmak için bir PC ile kontrol edilmeli ve ayrıca Joystick'lerle kontrol edilebilir olmalıdır. Mümkünse önce 2 Nema 23 ile başlar ve Sistemi alttan inşa ederdim. Matematiğin çok karmaşık olduğunu biliyorum ama bu Proje en azından bir yıl sürebilir.
Ros ve Arduino ile Stepper Motorlar için herhangi bir Paket bulamadım (küçük olanlar ve büyük olanlar). Yoksa Ros Güçlü Bir Robot Yapmak İçin Yanlış Yazılım mı?