Karnim ac ne yemem lazim? Yada ekmek nerde satilir?

Mikro Step

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
3,754
Forum adabi uzerine konusacagim. Cogu uye, adabi senden mi ogrenecegiz diyecektir. Forumdaki yazilarimdan sivri dilli oldugumu soylecekler cogunluktadir.
Oyleyimdir. Degilimdir.

Vatandas geliyor. Ekmek nerde satilir.
Oburu de cevap veriyor firincida.

Bu mudur forum?

Google engineerlar atliyor. Yaz Goole'a cikan ilk semayi yapistir. Bu mudur?

Simdi en son konulardan birisi;

Bir kisi geliyor ve "12v dc motor hız ve yön kontrol devresi" yapmak istiyorum demis.
Simdi bakin tirnak icindeki yazi dogrudan soru soran uyemize ait, Bunu copy ile alip googlea yapistiriyorum.

1.jpg


Bir suru ivir zivir cikti.

Bunlari gecip sema bakiniyorum. Iniyorum asagilara.

Aha renkli alli gullu buldum bir tane.

2.jpg


Al semayi yapistir foruma.

Hey Google engineer !!! bu mudur butun hunerin? Kizinca da sidikmi yaristirmis oluyoruz?

Soruyu soran da bu sekilde Google'da bulunabilecegini biliyordur ama o kadar bilgi kirliligi varki hangisi dogru hangisi yanlis bilemiyordur. Foruma gelip danismak istiyordur.

Ama Google Engineer al bunu yap diyor.

Devreyi denedin mi?

Bu devre ne kadar dogrudur?

Iki gun sonra vatandas geri gelecek soracak. Ya bu devrede pwmi %30 lara %40 lara cikartmazsam motor donmuyor,

Oteki diyecek. Zirt emk zart emk var, pwm frekansini dusur.

Yalan yanlis bilgi vereceginize forum adabiniz olsun.

Bu adap ile edepten efendilikten bahsetmiyorum. Yemisim edebinizi.

Biraz teknik olun. Sokak elektrikcisi agziyla konusmayin.

AMIN.
 
Son düzenleme:
O baslikta @Alt 255 'e yuklendigimin cok farkindayim. Onu kizdirmak icin ozellikle yaptim.
Cunku forum adabini ogrenmesi lazim. (Gene diyeceksiniz edebi adabi senden mi ogrenecegiz)

Baslik aciyoruz. Teknik konu tartisiyoruz. Alt 255, Delinmis dis lastikten firlamis ic lastik misali (bunun daha guzel ifadesi var ama yazarsam simdi kizarsiniz) Aliexpress linki veriyor. Bakin burda cok ucuza var.

Yahu bu ucuza nerde satilir tartismiyoruz ki.

Teknik tartisma yaparken guzel guzel fikirler alip verirken, yada bir seyi anlatirken nerden cikti bu? Hadi yaaaa. Vay anasina. Nasil da dusunemedik bunu.

Edepli ol. Kac basliktir yapiyorsun bunu. Eger isini Aliexpress goruyorsa birak bu elektronigi. Bosuna birseyler yapmaya calisma.

Aliexpressde zaten yapmak istedigimiz herseyin hazir yapilmisi var.
Ustelik muhtemelen bizim mal edecegimiz fiyattan cok daha ucuza geliyordur.
 
O baslikta @Alt 255 'e yuklendigimin cok farkindayim. Onu kizdirmak icin ozellikle yaptim.
Cunku forum adabini ogrenmesi lazim. (Gene diyeceksiniz edebi adabi senden mi ogrenecegiz)

Baslik aciyoruz. Teknik konu tartisiyoruz. Alt 255, Delinmis dis lastikten firlamis ic lastik misali (bunun daha guzel ifadesi var ama yazarsam simdi kizarsiniz) Aliexpress linki veriyor. Bakin burda cok ucuza var.

Yahu bu ucuza nerde satilir tartismiyoruz ki.

Teknik tartisma yaparken guzel guzel fikirler alip verirken, yada bir seyi anlatirken nerden cikti bu? Hadi yaaaa. Vay anasina. Nasil da dusunemedik bunu.

Edepli ol. Kac basliktir yapiyorsun bunu. Eger isini Aliexpress goruyorsa birak bu elektronigi. Bosuna birseyler yapmaya calisma.

Aliexpressde zaten yapmak istedigimiz herseyin hazir yapilmisi var.
Ustelik muhtemelen bizim mal edecegimiz fiyattan cok daha ucuza geliyordur.


Bu tür tartışmalara katılmaktan hiç ama hiç hoşlamıyorum. Bana göre bu forum atışma, didişme yeri değil rahatça ve sadece bilgi paylaşabilme ve yardımlaşma yeri olmalı. O yüzden yazmak konusunda çok teredüt ettim ama sonunda yazmanın daha doğru olacağına karar verdim.

Kusura bakmayın fikrinize hiç katılmıyorum. Görüşüm aşağıdadır:

Bu forum dediğimiz yer bir çok paydaştan oluşuyor. Bu paydaşlar olunca ortaya forum çıkıyor zaten. Buranın bir paydaşı olarak benim forumdan beklentime benim gibi katılımcı olan birisinin ipotek koymasına karşıyım. Ancak, moderatör ya da forum sahibi bu konuda bir irade ortaya koyarsa kişiler buna göre kalıp kalmamakta bir karar verirler. Ya da bu tür bir politikayı savunan birisi bir forum açar, katılıp katılmamak konusunuda yine insanlar karar verir.

İpotek koymak derken ne demek istediğimi şöyle açıklayayım:
Varsayalım ki benzer bir konuyu ben açtım, dedim ki "şöyle bir şey yapmak istiyorum". Bazı yazarlar teknik olarak dikkat etmek gerken yerleri yazmaya başladılar ve konuyu tartışmaya başladık. Sonra başka bir yazar arkadaş da geldi ve "bak yapılmışı da var işini görebilir bir bak istersen" dedi.

Bunun benim ya da diğerlerinin faydasına olup olmadığı konusunu değerlendirme yetkisinin ve hakkının sırf konuya teknik bir cevap verdi diye herhangi bir yazarın tekelinde olabilmesi fikrine karşıyım. Bunu tekeli altına alırken bir de edep, adap vb sözcükler ile normalize etmesi ise benim için zaten kabul edilemez. Belki bu öneri benim hoşuma gidecek, belki çok faydası dokunacak... Beni geçtim bu tür yerler bilginin biriktiği, yıllar sonra bile bazı konuların arama motorları vb yollarla gelen ziyaretçilere bilgi sağladığı yerler. Belki bu insanların ya da konuyu tesadüfen okumakta olan başka bir forum üyesinin hoşuna gidecek. Mesela benim kendi açmadığım konulardaki tartışmalarda önerilen buna benzer ürünlerden (çoğu varlığından haberdar olmadığım) aldığım ve çok işime yarayan şeyler oldu. Kızdığınız türden insanlara teşekkür borçluyum o anlamda. Olmasaydı bile o paylaşımların bana bir zararı olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca yalan, art niyetli yanıltmacalar, hakaret içerikli olmadıktan sonra konu ile ilgili her türlü bilgi ve görüş ifade edilebilmeli fikrindeyim.

Şunu bir derece anlarım: soruyu bir yazar sorar, bir başkası bak yapılmışı var dediğinde de bizzat soru sahibi olan buna tepki gösterir. Ancak üçüncü bir yazar sırf o konuya cevap yazdı diye bu hakkı kendinde görüyorsa bence bu çok yanlış bir tavır olur ve bahsi geçen adap ve edep çerçevesinde hiç de güzel bir yere oturmaz.

Benim şahsen burada her türlü bilgiye, tecrübeye ve katkıya saygım var. Sizin bilgi ve tecrübenizden de faydalanmışımdır. Ama sevgili üyelerin konu ile ilgili yalan, art niyetli yanıltmacalar, hakaret içerikli olmadıktan sonra her türlü paylaşımı özgürce yapabilmesinin kısıtlanması yerine aksine teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yanlış birşey varsa edep ve adap çerçevesinde birisi de çıkar doğrusunu ya da daha iyisini yazar. Forum adı da zaten buradan gelir.
 
Haklisiniz. Fakat actigim ve ahenk icinde akan bir konunun alakasiz bolunmesini hos goremiyorum.

Bunun icin yapilmasi gereken ikinci bir baslik acmak olmalidir.

Bakiniz LCR metre konusu. Aksi takdirde cop icinde esinmek gerekir.
 
Siz rahatsız olabilirsiniz, ben olmayabilirim; bunun için yapılması gereken size göre o olabilir, bir başkası farklı değerlendirir bunlara hiç lafımız yok.

Ama asıl şoru şu:
Bu sizinle aynı fikirde olmayan birisini edepsiz mi yapar? Yoksa gösterdiğiniz tepkinin şekli sizi mi görünmek istemediğiniz bir şekilde gösterir?
 
Onune gelen ego, sidik yarisi, ergen gibi kelimeleri kullanmayi kendine hak goruyor, bunlari edepsizlik olarak gormuyorsa
benim diyecegim tek sey boklunun camurluyu kinamamasidir.;)

Ya da camurlu bokluyu kinadiginda boklu ses cikarmamalidir.:katil2:

Bakin simdi yukarida iki emoji kullandim.

Eminim tansiyonunuz bir tik yukari cikmistir.

Bunlar bile bana gore cogu zaman edepsizliktir.
 
Son düzenleme:
Çok güzel kendi evreninizi oluşturmuşsunuz, kurallarını koymuşsunuz ve herkesin buna tabi olmasını bekliyorsunuz. Olmayanlara da kafanıza göre sıfatlar yakıştırıyorsunuz.

Ama küçük bir sorun var: bu evren sizin değil. Kusura bakmayın ben katılmıyorum sizin evrenin görüşlerine ve tabi olmayacağım, bu seviyeye de inmeyeceğim.

Şurada çok güzel anlatmışım, aynen altını çiziyorum, başka da bir söze gerek olmadığını düşünüyorum:


Sağlıcakla
 
Cevremizdeki arkadaslarimizi kafa yapimizdakilerden seceriz. Kendi kurallarimizi koyar bu kurallara uyan kisilerden cevre olustururuz.

Herkesin kurdugu bir evren vardir. O evrene layik olmayanlari cevresinde istemez.

O evrene bir es koyar, canini verecegi arkadaslarini koyar.

Mutlu yillar.

Ha bu arada sen de seviyesiz dedin ya.
 
Son düzenleme:
Başka da bir söze gerek olmadığı konusunda beni haklı çıkartıyorsunuz. :(

Ama küçük bir sorun var: bu evren sizin değil.

Daha net açıklayayım:
Bu forum sizin sahip olduğunuz bir evren değil. Bizler de sizin özel hayatınızdaki eşiniz, arkadaşlarınız, öğrencileriniz değiliz. Sizin yakın çevrenizde olmak gibi bir derdimiz de yok.

Bir kötü haber daha vereyim:
Tansiyonum üzerinde bir etkiniz filan yok. O sizin evrendekiler için geçerli olabilir. Konunun bir tarafı da değilim, (çamurlu ya da boklu olan ben değilsem :) ) Gayet sakin ve özenli bir şekilde fikirlerimi beyan ediyorum. Cevaplarım da şahsınıza değil beyan ettiğiniz fikirlere ve kullanılan üsluba. Söyleyenin kim olduğu önemli değil.
 
Benim de araya girmek istemediğim konulardan biri. Yazmak istediğim çok şey var ama kime ne söylesem diğer taraf alınacak.
Aşağıya örnek olabilecek bir diyalog linki bırakıyorum. Bir zahmet herkes okuyup kendini sorgulasın.

Konu 'ARDUİNO DEVRESİ İÇİN YARDIM' https://mekatronik.org/forum/threads/arduino-devresi-icin-yardim.5295/

Ayrıca çok açıkça geçmişten bir konu anlatayım. Bizim geçmişte Sercan ile fikir ayrılığımız oldu. Bizde sinirlendik, bizde tartıştık. Bir süre ben girmedim foruma, bir süre o uzak kaldı. Hiç bir zaman birbirimize geri dönüşü olmayacak laflar etmedik. Sonunda geldiğimiz noktada ikimizde buradayız. Bir birimize yorum yapmaya, paylaşımlarımızı beğenmeye devam ediyoruz. Bunu başarabilen herkes, bu veya başka bir yerde mutlu olacaktır. Aksi halde iki kişi arasında geçen her tartışma komple forum halkına olumsuz yansıyacaktır.

Eskiden olsa, Geçenlerde nt nin paylaştığı "birazda dua" konusuna cevaben "git diyanet forumunda paylaş bunu" yazardım. Burası elektronik forumu diye çıkışır dururdum. Ama arada çok aşırı olmamakla beraber böyle paylaşımlar da yapılabileceğini Sercan sayesinde kabullendim ben.

Özellikle rica ediyorum, forumu çekilmez hale getirmeyin. Hoşlanmadığınız bir durumu tatlı dille karşı tarafa söyleyin. Tekrarlıyorsa raporlayın. Raporları görüyoruz. Hiç birini atlamıyoruz. Duruma görede hareket ediyoruz. Ben gidip yönetici olarak X üye ile Y üye arasında ortak bir nokta bulabilirim. Yada sizin yıldızınız barışmıyor, birbirinizin gönderilerine yorum yapmayın da diyebilirim. O an doğru neyse onu yaparım. Kararsız kalırsam Timur abi var, Sercan var, hatta yöneticiler dışında da bilgisine, hayat tecrübesine güvendiğim insanlar var. Onlara da danışabilirim. Sözün kısası eğer içimiz kötü değilse her zaman tatlı bir yol vardır. İşleri zor yoldan halletmeye çalışmayalım. Bu zarardan başka bir şey getirmez.

Ek olarak Yukarıdaki yazım kişiye özel değildir. Tüm forum üyelerinin okuması, örnek alması ve uygulamaya gayret etmesi için yazdım.
Bu konu özelinde söylemem gerekirse @ozkarah 'ın yazdıkları altına imzamı atarım. Her kelimesine katılıyorum. "Ben merkezci" olmak forum içinde kabul edilebilir bir şey değil. Girilen ortamı kendine uydurmak diye bir kavram hiç bir yerde yoktur. Bir ortama girilirse oraya kişi kendisi uyum sağlamaya çalışmalıdır.
 
Son düzenleme:
napayım abi reklamsız dinliyorum on numara + sevap point :)
Dua dinleyerek sevap kazanılacağına inanmıyorum. Üstelik bunun altına da "sevap point" yazmak dinlediğin duayı ciddiye almıyorsun da sırf sevap kazanmak için dinliyormuşsun gibi gösteriyor seni. Hani "ben duayı dinledim, günlük sevabımı kazandım, yukarıda kafam rahat olsun" gibi oluyor biraz. Ama ben yukarıda işlerin öyle yürüdüğüne de inanmıyorum. Sevap kazanmak için ekstra çaba sarfetmene gerek yok. İçinde merhamet duygusu gibi insani duygular varsa istemesende kazanırsın sevabını. :)
 
Güllük gülistanlık hayat olmaz kişisellestirmeden . tartışma ,strest bizleri uyanık tutar .
Malumum ki: Hepimiz herzaman en doğru işi yapmıyoruz .
Asgari musterekler de buluşmak üzere.
 
Tam da paylaşılması gereken yer sanırım burası. Uzun süredir yabancı forumlarda gezinince aşağıdaki gibi davranmak elzem oluyor.
Türkiye'deki forumlarda demiştim zaten, gönderi sayısı fazla olan, az olanları ezmeye çalışır, forumun abisi, dayısı gibi davranmaya başlar. Bir kaç yancı da üstat diye adamı pohpohlar, tanımadan peşinden koşar, olan hep budur.

Sanki buraları babalarının çiftlikleri, forumu kendisi kurmuş, parasını kendi cebinden ödüyor. Kişisel siteleri olsa anlarım, istediğini kabul eder istediğini etmez.

Bu şuna benziyor, adamın biri millet eğlensin diye çocuk parkı kuruyor, sonra birisi geliyor git buradan, burada benim istediğim kişiler oynayacak, defol orada oyna diyor. Hayırdır kardeşim sen kimsin, kimi nerden kovuyorsun der adama. Burayı kuran, yöneten karışmıyor. Beğenmiyorsan sen git! Kimsenin kimseyi sen nasıl osun busun deme hakkı yok bence.

Halk dilinde bu tarz kişilere zorba deriz; hayatın her alanında vardır bunlar, okullarda, şirketlerde, devlet kurumlarında her yerde...

Bir adamın bilgili olması, onun kötü uslubunu çekeceğimiz anlamına gelmez. Bilgi karşılığında ben kötü uslup çekmek zorunda değilim, ha verdiği bilgi karşılığında buna katlanacak mazoşitler vardır orasına ben karışmam.

Hayır sonuçta millet buraya huzur bulmak, iki kafa dağıtmak birbirine yardım etmek için geliyor, adam burada yargı dağıtıyor, bir de bunu bilerek yaptım diyor. Orada keyifli keyifli foruma yazı yazmak isteyen adamın keyfini kaçırmayı kendinde hak görüyor...

Emin olun aynısını, başkası ona yapsa, cıyak cıyak ağlar. Oraya buraya başlıklar açar, hakaretler savurur...

Koca bir "neyse" demek istiyorum...

Bu abilenmeleri, dayılanmaları daha çok görürüz yöneticiler el atmazsa, bizlere de her 2-3 günde bir eğlence çıkar böyle yazarız...

Merak edenler için Emily Sutton un youtube'da çok güzel tedx konuşması var.

"Don't Feed the Trolls: How to Handle Jerks on Social Media" yani türkçesi ile "Trolleri Beslemeyin: Sosyal Medyadaki Pisliklerle Nasıl Başa Çıkılır"

Önerileri şunlar:

1) Bekleyin, derin bir nefes alın sakinleşin ve cevap vermeyin.
2) Umursamayın.
3) Onları Mizahla Yok Edin
4) Eğitin
5) Olduğunuz Yerde Kalın

6) Engelleyin.

 
Forum adabi uzerine konusacagim. Cogu uye, adabi senden mi ogrenecegiz diyecektir. Forumdaki yazilarimdan sivri dilli oldugumu soylecekler cogunluktadir.
Oyleyimdir. Degilimdir.

Vatandas geliyor. Ekmek nerde satilir.
Oburu de cevap veriyor firincida.

Bu mudur forum?

Google engineerlar atliyor. Yaz Goole'a cikan ilk semayi yapistir. Bu mudur?

Simdi en son konulardan birisi;

Bir kisi geliyor ve "12v dc motor hız ve yön kontrol devresi" yapmak istiyorum demis.
Simdi bakin tirnak icindeki yazi dogrudan soru soran uyemize ait, Bunu copy ile alip googlea yapistiriyorum.

28065 eklentisine bak

Bir suru ivir zivir cikti.

Bunlari gecip sema bakiniyorum. Iniyorum asagilara.

Aha renkli alli gullu buldum bir tane.

28066 eklentisine bak

Al semayi yapistir foruma.

Hey Google engineer !!! bu mudur butun hunerin? Kizinca da sidikmi yaristirmis oluyoruz?

Soruyu soran da bu sekilde Google'da bulunabilecegini biliyordur ama o kadar bilgi kirliligi varki hangisi dogru hangisi yanlis bilemiyordur. Foruma gelip danismak istiyordur.

Ama Google Engineer al bunu yap diyor.

Devreyi denedin mi?

Bu devre ne kadar dogrudur?

Iki gun sonra vatandas geri gelecek soracak. Ya bu devrede pwmi %30 lara %40 lara cikartmazsam motor donmuyor,

Oteki diyecek. Zirt emk zart emk var, pwm frekansini dusur.

Yalan yanlis bilgi vereceginize forum adabiniz olsun.

Bu adap ile edepten efendilikten bahsetmiyorum. Yemisim edebinizi.

Biraz teknik olun. Sokak elektrikcisi agziyla konusmayin.

AMIN.
Teknik bilginize laf atan yok ama üslubunuz bizce yanlış bu yüzden sürekli ikili tartişmalara giriyorsunuz

Öncelikle soruyu soran da google da bulabileceğini biliyordur kismi buyuk bir genelleme bilmeyen onlarca insan gördüm

Eğer bu ilk çıkan şemada teknik bir hata görüyorsanız şemayı atan uyeyle uslubunca nelerin eksik olduğunu bu şemanın neden yanliş olduğunu tartışırsınız hem bütün forum bilgilenmiş olur hem de şemayı atan kişi googlda bulunan ilk şemanın hatalarını görmüş olur hem de kimsenin keyfi kaçmamış olur aksine bu teknik tartışmaları okumaktan zevk aliriz

Ayrıca belki de vatandaş iki gün sonra geri gelmeyecek bu şema yeterli gelecek orası ayrı mevzu
 
Bu abilenmeleri, dayılanmaları daha çok görürüz yöneticiler el atmazsa, bizlere de her 2-3 günde bir eğlence çıkar böyle yazarız...

Forumu oluşturduğum zaman ve bugün de benim için en önemli kural, ifade özgürlüğü. Hakaret olmadıkça, herkes istediğini söyleyebilir. Hakaret kriterimiz de belli. Senin söylediğin laftan dolayı adam seni mahkemeye verdiğinde kazanma ihtimali varsa, bu hakarettir. Mesela birisine "edepsiz" veya "terbiyesiz" dersen, bu hakaret değildir, bir fikir beyanıdır. Üslup kötüdür, ona birşey diyemem, ama burada bizim amacımız insanlara üslup eğitimi vermek değil. Ama birisine "öküz" dersen, bu hakarettir.

Emin ol, bir forumda insanların üsluplarına, yazdıkları mesajlara müdahale ediliyorsa, asdığı asdık, kesdiği kesdik yöneticiler varsa, o forumda bir süre sonra artık kimse kalmaz. Ben iki tane forumdan soğudum, ikisinde de sebep bu tür keyfi müdahalelerdi. İki tane peş peşe mesaj yazarım, birinde "bu iş olur" demişim, ikincisinde yanıldığımı anlayıp "bu iş olmaz" demişim. Moderatör iki mesajı birleştirmiş ve ben soruyu sorana aynı mesajda "bu iş olur" ve sonra da "bu iş olmaz" diyorum. Soruyu soran da manyak mıdır nedir diyor :D Başka forumda benim Türkçemi beğenmez, diğerinde yanlış font kullanıldı diye çekişilir. Bir forumda "bence Altium o kadar para etmez" diyorum, moderatör mesajımı anında siliyor ...
 
Geceden beri bayağı hareket olmuş :)

@Gokrtl, nezaketin için teşekkürler. Yöneticilerin tutumunu çok tutarlı ve doğru buluyorum.

kişisellestirmeden tartışma ,strest bizleri uyanık tutar .
Forumu oluşturduğum zaman ve bugün de benim için en önemli kural, ifade özgürlüğü.

Yüzde yüz katılıyorum. Burada herkes fikrini beyan edebilmeli. Üslup kötü olursa da bir başkası da üslupla ilgili fikrini beyan edebilmeli. Ancak genel kabul görmüş görgü ve saygı kurallarına uyulmasını da sosyal hayatta olduğu gibi burada da şahsen herkesten beklerim. On parmağın onu da bir değil; karşılanır, karşılanmaz o ayrı.

Ancak bu tür konulara kişiler değil olaylar ve prensipler üzerinden yaklaşmayı doğru buluyorum. Konunun öznesi benim için çok önemli değil, zarfı ve yüklemi önemli. Nihayetinde birincil amacımız öğrenmek, paylaşmak ve keyif almak.

Cevaplarım da şahsınıza değil beyan ettiğiniz fikirlere ve kullanılan üsluba. Söyleyenin kim olduğu önemli değil.

Burada kastettiğim de bu. Yoksa, tekrar edeyim @Mikro Step de görüşlerine ve bilgisine saygı duyduğum birisiydi ve bu durum hala öyle. Başka bir mesajına cevap da yazrım, beğeni de yollarım, teşekkür de ederim. Kişisel çekişmeler, kavgalar bizi sadece geriye götürür. Tepkimizi ve fikrimizi dile getirdik, katılan oldu, katılmayan da olmuştur mutlaka... Benim için önemli olan buydu. Kendi adıma daha fazla konuyu uzatmaya gerek yok keyifli konulara konsantre olmak lazım diye düşünüyorum.

Sevgiler...
 

Forum istatistikleri

Konular
5,847
Mesajlar
99,724
Üyeler
2,482
Son üye
ilker29

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top