Katarakt ameliyati olan var mi?

Mikro Step

Kıdemli Üye
2.5 sene once her iki gozumdeki mercekler sokuldu ve yerine suni mercek takildi.

Goruslerim mukemmel oldu. Fakat zamanla yakin gorusum kotulesti.
Gerci operasyon uzak gorusu duzeltmek icindi.

Neyse bugun farkettim ki sag gozumdeki netlik sol gozumdeki gibi degil.

Basindan benzer silsile gecen var mi?

Sag gozum icin operasyon mu gerekecek?

Katarak operasyoonu geciren tandiklarimda mercek ustu yaglanma teshisi konmustu ve mercekleri temizlenmisti.

Simdi yeni bir operasyon mu beni bekliyor?

Diyelim operasyona girdik. Iki uc sene sonra bu olay gene mi tekrar edecek?

Son düzenleme:
anneme 6-7 sene önce bu mercek değişimi yapıldı. ilk günlerde onun da görüşü iyiyken şimdi yakın gözlüğü var ama gündelik hayatında telefonda vs. çok da ihtiyacı olmuyor. uzak görüşü tamamen gitmişti. şu anda iyi 3-4 metreden televizyon izliyor veya 10 metreden bir taksi plakasını okuyabiliyor. yaş 68.

benim bu süreçte öğrendiğim operasyonu başarısı uygulayan hekimin el becerisi ve tecrübesi ile çok alakalı. teknik detayını bilmiyorum ama operasyonda yapan hekim ince ayarlarla çok uğraşmıştı. birkaç sene sonra başka bir muaynede gene göz doktoru özellikle bu ameliyatı kimin yaptığını çok iyi yapıldığını vs söylemişti. demek sadece kes lensi koy kapat değil.

Abi cok gecmis olsun.
Anladigim kadariyla Arka Kapsulde kalinlasma olmus. Tekrar bir ameliyat'a gerek olmuyor. Genelde lazer ise poliklinik sartlarinda bu kismi yani arka kapsulu aliyorlar. Uzman gorusu olmadigini hatirlatayim yine de.

Bugun 5 dk surmeyen bir lazer operasyonu ile sag gozum cam gibi goruse sahip oldu. Sol gozum iyi diyordum sag gozum simdi daha net.

Sagolasin.

Basima gelen bu durum normal bir durummus. Dedigin gibi goz merceginin altinda 5um kadar kalinlikta bir film katmani varmis. Bu zamanla kalinlastiginda netlik sorunu oluysuyormus. Lazerle pit pit atislar yaparak 5 dk da sorun duzeldi. Agri sizi falanda olmadi. 10 gun sonra kontrole gittigimde sol gozum iyi olmasina ragmen ona da yapilmasini isteyecegim. Sol gozum sag gozumden cok cok netti ama simdi sag gozumle kiyaslayinca sol gozume de laser yapilsa iyi olur gibi.

Operasyon oncesinde 3 ..4 metre otededeki insana bakinca govdesinin ustunde tamam bir kafa var ama goz burun anlasilmiyordu.

Geçmiş olsun hocam.
Rahmetli babam 70 yaşında katarakt ameliyatı oldu. %15 civarında görüşü varmış. Gözbebeği nornade de küçük olduğu için Isparta'da Levent Tök isimli hoca ve öğrencileri yapmıştı ameliyatı. 2 gözü birden (birer gün ara ile) ameliyat oldu. @czorgormez bahsettiği gibi ameliyatı yapan kişi oldukça önemli.

Sagolasin @fide

Karsilastigim sorun operasyonla ilgili bir durum degil, bahse konu film tabakasinin kalinlasmasi tamamen bunye ile alakaliymis. Herkeste olacak diye de bir sart yokmus.

Yaptirdigim lazer operasyonundan sonra ayni sorun tekrar edebilirmis fakat internette su ana kadar kayitli bir vaka yok diyor.

Geçmiş olsun. Sormak istediğim son operasyonla ilgili değil ama katarakt ameliyatında takılan mercek tek odaklı mıydı? Doktorlar kişinin yaptığı işe göre mercek tavsiyesinde bulunuyorlarmış. İnce iş yaptığınız/yaptığımız için memnuniyet durumunu sormak istedim.

geçmiş olsun. teknolojinin gözü kesmeden merceğin arkasındaki 5um katmana kadar ulaşıp orayı temizleyebilmesi bence muhteşem. bu tıp ve askeri teknolojiler olmasa bizim klasik ev tüketicisi ürünleri çok daha yavaş ilerlerdi. 30 sene sonra gözle ilgili kimbilir daha neler çıkar.

Eskiden katarak ameliyatını nasıl yapıyorlardı? Matlaşan merceği neşterle mi kazıyorlardı? :)

Geçmiş olsun. Sormak istediğim son operasyonla ilgili değil ama katarakt ameliyatında takılan mercek tek odaklı mıydı? Doktorlar kişinin yaptığı işe göre mercek tavsiyesinde bulunuyorlarmış. İnce iş yaptığınız/yaptığımız için memnuniyet durumunu sormak istedim.

Doktor mercek konularinda bilgi verdi. Cok odakli mercekten bahsetti. Bu mercegi tercih etmem durumunda hem uzagi hem de yakini gorebilecegimi sorunsuz kitap okuyabilecegimi, ekrana bakabilecegimi soyledi. Ardindan meslegimi sordu.

Elektronikci oldugumiu ve cok minik parcalarla ugrastigimi soyledigimde, mikroskopla calisanlara, keskin nisancilara, elektronikcilere onermiyorum ama isterseniz takarim begenmezseniz sorun degil geri cikartirim dedi.

Ayrica cok odakli mercegin bazi kisilerde basarisiz oldugunu soyledi.

Ben de yakin gozluk kullanmaya razi oldum tek odakli mercek taktirdim.

Merceklerin fiyati markasina cok odakli olusuna gore degisiyordu.

Eskiden katarak ameliyatını nasıl yapıyorlardı? Matlaşan merceği neşterle mi kazıyorlardı? :)

Aslinda matlasan mercekten ziyade mercegin normalde bir odak noktasi olur. Fakat katarakt sorununda goz merceginde bir suru yer egilip bukuluyor ve bir suru odak noktasi oluyor. Bu da ornegin bir sokak lambasina baktiginizda lamba etrafinda haleye neden oluyor.

Ben ay'a baktigimda normalde 1 ay gormem gerekirken daire sekilde dizilmis 8 -10 tane ay goruyordum. Keza yaziya baktigimda hafif kayik sekilde ice ice ayni yaziyi goruyordum. Buda yazidan keskinligin kaybolmasina ve harflerin taninamamasina neden oluyordu. Bir nesneye baktiginizda goruntu sanki tul perdenin arkasindan bakiyormussunuz gibi puslu hal aliyordu.

Benim katarakt operasyonunun nasil yapildigina gelirsek;

Gozu yandan enjektor ignesi benzeri bir igne ile deliyorlar. Iceriye sivi basiyor, icerideki siviyi emiyor, iceriyi igne ile kurcaliyor bu esnada o enjektor ignesinin deliginden mercegin parcalarini cikartiyor.

Ardindan gene ayni enjektor deligine kivrilmis ve yerlestirilmis mercegi goze ayni delikten sokuyor ve mercegi iceride aciyor ve konumunu ayarliyor.

Operasyon 10 dk civarinda suruyor.

Bu dediklerimi youtube videosunda izlemistim ordan biliyorum. Olup bitenden cok haberim olmuyor ama yasadiklarim videodakilerle ortusuyor.

Bu anlattiklarim icin en son teknik denmisti. Daha oncesinde nesterle gozun onunu aciyorlarmis.

Katarakt ameliyetinda en kotu an biyolojik mercegin sokuldukten sonra 1 dk kadar merceksiz kalma ani.

Bu merceksiz 1 dk kadar kisa surede beyaz isiktan baska hic bir sey gormuyorsunuz. WEB CAMin mercegini soktugunuzde goruntu gider ve ekranda bembeyaz bir goruntu kalir ya ayni durum.

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back