Kedi kumu

Mikro Step

Kıdemli Üye
Kedi kumu onerisine ihtiyacim var.

Esasen kedi kumunu kum kabina dolduruyoruz. Kedi 5-10 kez isedimi kum fena idrar kokuyor ve bu durumda kabin icine isemek yerine saga sola isiyorlar.

Biz yanlis yapiyoruz kaba cok az kum doldurmak gerekir diye dusunuyorum.

Nohut tanesi yada biraz daha kucuk taslar is gormez mi? Bunlar yikanabilir.

Yaklaşık 6 yıldır kedimiz var. Açık olan balkona koydum kumu.
Kum haznesi 15lt civarında. 10kg paketin tamamını dökünce yeterli oluyor. Günlük temizleyip içindeki katı pislik ve topaklanmış çişleri kürek ile alıp çöpe atıyoruz. 10kg kum 4~5ay gidiyor. Açık alanda olduğu için koku problemi yok ama kum ev içindeyken de koku problemi yaşamadık.
Lavanta kokulu, sabun kokulu yada farklı esanslara sahip kumlar var. Kum taneleri kibritin yanan barut kısmı büyüklüğünde. Tamamen un gibi daha ince taneli olanlar da var.
Hatırladığım markalarda MIO var ama hangisi denk gelirse alıyorum. Hatta aktif karbon katkılı olana bile denk geldim.

1755710586398.jpeg

Buna benzer bir şeydi.

topaklanan kırık mercimek tanesi kadar olan beyaz zeolit benzeri kumlardan kullanıyoruz. kediye allerji yapmıyorse bence en iyi kum bu. diğer parfümlü veya toz gibi olanlardan kaçınmak lazım. bence fazla koymak daha sağlıklı. hem geç kirleniyor, hem de hayvanın o kazma-üstünü kapatma hissini yaşaması lazım.

ben ucuz kumlarla biraz daha pahalı kumlar arasında pek fark göremedim. pahalı kum almakta istemedim açıkçası. imkanınız varsa otomatik kedi tuvaleti kesin çözüm. kedi girip çıktıktan bir süre sonra kumu eleyip dışkıyı kumdan ayrıp ayrı bir hazneye aktarıyor. hem kum daima temiz kalıyor hem de kullanılan kumun kalitesinin Bir önemi kalmıyor. ayrıca çevreye de koku salmıyor. pahalı bir alet ama ucuz kumla kendini amorti edecektir.

Uzun süredir amazon üzerinden ever reek aktif karbon alıyorum, onlarca marka denedim sonunda kokusuz bir şey buldum. Çoğu marka gibi de aşırı tozlu değil.

Dışarda yaşayan kediler odun külünü tercih ediyorlar.
Eşelemesi daha kolay oluyor. :)

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,161
Üyeler
3,251
Son üye
Bence Emerik

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back