Klemens köprüsü uçuk fiyat

Linkini paylaşıtığın ürünü internetten alırsan 54 TL. Hatta sepete de ekledim acaba yanlışlık mı var diye yine aynı. Bence hala bir yanlışlık var.


1722970566568.png
 
Bana satılan şuymuş. Kırk tane çeşit var ... Daha önce aldığım klemenslere uyup uymayacağını da bilmiyorum daha çünkü klemensi ve köprüyü farklı gidişlerde aldım.

1722971254273.png
 
Wago klemenslerin çok fazla aksesuarı mevcut. Mesela 2002 serisi klemensleri yan yana dizdiğinizdeki kullanacağınız şönt köprüsü ile yine 2002 serisi klemenslerin açık olan yanlarını kapattığınızdaki kullanacağınız ürünler aynı görünmelerine rağmen farklılar. Wago 2,5mm² lik klemenslere sorunsuz şekilde 2x1,5mm² girilebiliyor kablo ile köprü yapın geçin bence. Konuyla alakası yok ama belirtmek istedim, yaylı klemens kullanımında yaygın yapılan bir hatada kabloları yüksüklenerek girilmesi. Bu uygulama kablonun temas yüzeyini çok azaltıyor. Halbuki sadece kablo soyularak girildiğinde yay baskısı ile çok damarlı kablo içeride yayılarak daha fazla temasın sağlanıyor. Her ne kadar 100% muadil olmasa da (yüksek akım taşıma niyetiniz yoksa), uygun fiyatlı ve wago ile aynı etiket sistemini kullanan ucuz bir marka kullanmak isterseniz tbloc ve raad markalarını da öneririm. Hatta bunlar wago dan daha şık duruyorlar.
 
Köprünün girdiği yere çok damarlı kablo sokulabilir mi emin değilim. Yayı açma şansı yok, klemens tamamen kapalı. Ama belki tek damarlı 2.5 mm2 kablo dürtülebilir oraya. Atölyeye geçince bakayım.
 
kılıflı, kılıfsız fark etmez :)

tek telli, ince çok telli veya yüksüklü sokabilirsiniz o iş bizde diyor üretici.

 
"Ne lan bu 10 tane tel tarak için 115 TL" deyince "Abi WAGO bu" dedi :kizgin1:

Klemsan'ın ürünleri ile bir fiyat karşılaştırması yapıp artık onları kullanmak lazım.
 

Aynen onlar. 4 mm2 yüksük içine iki tane 2.5 mm2 kabloyu zorla soktum. Mecbur her bir kablodan birer tane kılı tıraşlamak zorunda kaldım ama girdi.

Aslında ikili yüksükler var, onları alıp denemek lazım. Onların uç çapı daha fazladır, ama herhalde 2.5 mm2 lik iki kabloyu takıp sıkınca 2.5 mm2 klemense güzel bir şekilde giriyordur.
 
Şafak elektriğin ürünlerinde ikili yüksük dış çap 3.3 mm

1723037840781.png
 
Yuksuk dediginiz bu mu?
Evet
tek telli, ince çok telli veya yüksüklü sokabilirsiniz o iş bizde diyor üretici.
Wago Türkiye bizzat pazarlama yaparken sizin söylediğiniz gibi belirtiyor. Fakat üstüne basa basa yüzük olmasına gerek yok diyor. Wagonun kavraması gerçekten çok iyi itirazım yok. Fakat her yaylı klemens aynı performansta değil. Yukarıdaki mesajımda yüksük kullanılmaması önerim genel olarak yaylı klemensler için bir öneriydi. Olmazsa uygun zamanda görsel olarak resimle ifade edeyim.
...Aslında ikili yüksükler var, onları alıp denemek lazım. ...
Hiç denemeyin. Plastik kılıf deliğe girmeye engel olduğundan kıt tutuyor.
 
Wago Türkiye bizzat pazarlama yaparken sizin söylediğiniz gibi belirtiyor. Fakat üstüne basa basa yüzük olmasına gerek yok diyor. Wagonun kavraması gerçekten çok iyi itirazım yok. Fakat her yaylı klemens aynı performansta değil. Yukarıdaki mesajımda yüksük kullanılmaması önerim genel olarak yaylı klemensler için bir öneriydi. Olmazsa uygun zamanda görsel olarak resimle ifade edeyim.

kişisel tercihiniz ve kullanımınıza saygı duyuyorum. farklı bi çok avrupa menşeli makine panosularında yaylı-yaysız tüm klemenslerde kabloların yüksüklendiğini gözlemliyorum. hatta yüksüksüz kontrol kablosuna hiç rastlamadığımı da söyleyebilirim. yaylı klemenste tek telli kablo kullanımını da sorunlu görüyor musunuz merak ettim.
 
Yılda ortalama 8-10 bin adet bazında yaklaşık 17-18 yıldır bu tür ürünleri kullanıyoruz. Türkiye de satışı olan Wago ve phoenix contact ürünlerini ayrı tutarak yay baskılı klemenslerde tek damarlı iletken yada yüksüklü kullanmanın bence hiçbir olumsuz yanı yok. Çok telli yada tek telli iletken olsun yayı kilitledikten sonra ne kadar asılırsanız asılın asla kaçırmıyor. Hata abartarak asılırsanız iletken kopuyor ama bağlantı bırakmıyor. Fakat maliyeti ucuz olduğu için aldığımız diğer ürünlerde bunu yapamıyoruz. tbloc, raad, onka, klemsan, weidmüller, wieland gibi bir çok değişik markada bizzat yaptığım denemelerde iletken sıyrılıp geliyor. Bu ürünleri yüksek akım taşıma amaçlı kullanmadığımız sadece sinyal taşıma amaçlı kullandığımız için bu söylediklerimin bizim uygulamalarımız açısından olumsuz bir etkisi yok. Öte yandan bizde imalatlarımızda yay baskılı terminaller hariç diğer bütün bağlantılarda yüksük kullanıyoruz.
Standart en 60999-1/vde 0609 da belirtildiği gibi özetle 0,22~35mm² arasındaki iletkenlerin bağlantı noktası ister vidalı ister yay baskılı klemens olsun, tek damar (NYM), kalın çok damar (NYY), ince çok damar (NYAF) bakır iletkenlerin hiçbir ön işlem yapmadan terminallere direkt bağlanabilmesi gerektiğini anlatmakta.
 
Merhaba Wago fiyatlarının pahalı olduğunu belirtmişsiniz. aslına bakarsanız şuan hem en ucuz hemde en kaliteli klemens Wago, sadece piyasada bilinen bazı yanlışlar var. Klemenslere kablo ucuna yüksük takmazsanız eğer 2,5 luk klemens için 2001 serisini kullanabilirsiniz. Burada ki tek dez avantaj klemensler için klemens tornavidası kullanmanız olacak, wagoyu sürekli aldığım bir firma var fiyatları oldukça iyi seviyede değerlendirebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,527
Mesajlar
110,960
Üyeler
2,682
Son üye
Oğuzhan06

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top