Kolay bulunan SMD malzeme tavsiyesi ?

frekans50

⁵⁰
Kolay bulunabilecek, sürekli stoğu olan malzeme arıyorum.

PCB yeni çizilecek. Üretimde tedarik sorunu olmamalı. İç piyasadan alınacak.
  1. SMD diyod, en ucuzu ? model ve kılıf ?? ( 1n4148 benzeri )
  2. Mos-fet sot23, 50-60V - 0.5..1A, rds < 10 ohm
  3. 1N5819 veya benzeri smd hızlı diyod
  4. 5v6 zener düşük güç, smd, model, kılıf?
SMD diyod, silindirik ucuz oluyor Acaba basit seri üretimde fırınlamada sorun yapar mı?
Elde düzeltmek gerekmesin. SMD diyod hangi kılıf iyi olur?

Bu malzemeleri prototip için özdisan benzeri sitelerden seçmek ve bulmak mümkün. Fakat asıl konu makara düzeyinde alım. Gerektiği zaman başka firmadan kolayca bulunması ve PCBye uyum sağlaması gerekir.

Önerileriniz nelerdir?

Teşekkürler

Son düzenleme:
Kolay bulunabilecek, sürekli stoğu olan malzeme arıyorum.

PCB yeni çizilecek. Üretimde tedarik sorunu olmamalı. İç piyasadan alınacak.
  1. SMD diyod, en ucuzu ? model ve kılıf ?? ( 1n4148 benzeri )
  2. Mos-fet sot23, 50-60V - 0.5..1A, rds < 10 ohm
  3. 1N5819 veya benzeri smd hızlı diyod
  4. 5v6 zener düşük güç, smd, model, kılıf?
SMD diyod, silindirik ucuz oluyor Acaba basit seri üretimde fırınlamada sorun yapar mı?
Elde düzeltmek gerekmesin. SMD diyod hangi kılıf iyi olur?

Bu malzemeleri prototip için özdisan benzeri sitelerden seçmek ve bulmak mümkün. Fakat asıl konu makara düzeyinde alım. Gerektiği zaman başka firmadan kolayca bulunması ve PCBye uyum sağlaması gerekir.

Önerileriniz nelerdir?

Teşekkürler
Diyotta da zenerde de cam kılıftan (adını unuttum şimdi zenere benzeyen kılıf) uzak durmanızı tavsiye ederim urun kalitesiyle alakalı da olabilir tabi ama birçok kez daha üretimden çıkmadan arızalandıklarını gördüm

Kalite konusunda bişey diyemem ama diyot için t4 ve m7 uf1(bundan emin değilim) markingler aklimda kalmiş

Diyotta da zenerde de cam kılıftan (adını unuttum şimdi zenere benzeyen kılıf) uzak durmanızı tavsiye ederim urun kalitesiyle alakalı da olabilir tabi ama birçok kez daha üretimden çıkmadan arızalandıklarını gördüm

Kalite konusunda bişey diyemem ama diyot için t4 ve m7 uf1(bundan emin değilim) markingler aklimda kalmiş
Bir de bahsettigim cam kılıf fırınlama değil de dalga lehimlemede cok sıkıntı cıkarıyordu ama yinede uzak durmakta fayda var

Malzemeleri tespit edin ve
Özdisan, Ulutaş, Odesan, Özkul, Çemenardagül, Şadan Güngör, Yağcıoğlu, Çakır, Kılavuz, vs. firmalardan teklif alırsınız.

Malzemeler
  1. Her daim bulunan, çok satılan SMD diyod
  2. Ucuz sot23 mosfet ? Genelde ne satıyorsunuz??

böyle teklif alınır mı? Dayak yemeyelim. Zaten malzemeyi tespit için konuyu açtım. Benim parametrik aramayla uygun gördüğüm bulduğum malzeme önemli değil. Daima stoğu olan malzemeyi tespit etmek gerekiyor ki listeyi oluşturalım teklif alalım. Daha Türkiyeye hiç gelmemiş kimsenin kullanmadığı bir malzmeye göre çizim yapmak, üretim planlamak yanlış olur. 10k 805 direnç gibi bol bulunan, diod ve mosfet numarası gerekli.

Son düzenleme:
Favorim Çemenardagül, elindeki malzeme stoğunu sorduğumda bana çalışanı şöyle tarif etmişti “ Milyon Milyon”.

Telefonla arayıp stok adedini sorarsanız muhtemelen muadili bir cevap alırsınız. Bu tip sorulara alışkınlar.

Tecrübe ile sabittir. Piyasadaki bir seri üretim yapan firma buradan tedarik eder.

Malzemeler

böyle teklif alınır mı? Dayak yemeyelim. Zaten malzemeyi tespit için konuyu açtım. Benim parametrik aramayla uygun gördüğüm bulduğum malzeme önemli değil. Daima stoğu olan malzemeyi tespit etmek gerekiyor ki listeyi oluşturalım teklif alalım. Daha Türkiyeye hiç gelmemiş kimsenin kullanmadığı bir malzmeye göre çizim yapmak, üretim planlamak yanlış olur. 10k 805 direnç gibi bol bulunan, diod ve mosfet numarası gerekli.
Piyasada mühendis olmadan iş yapanlar böyle çalişiyordur zaten

çok çok ucuz depo malı smd malzemeler bulabilirsin. ancak bunları seri imalatta kullanırsan türlü türlü beklenmedik sorunlar çıkabilir.

bahsettiğin çok standart malzemeleri çok ucuza maletmek istiyorsan imalatın yüz binler seviyesinde olmalı. bu durumda da özdisan vs. uğraşma kendin seç ithal et, ya da aracıya ithal ettir.

Malzemeler

Dayak yememek için "istediğim kalem bu, müadili de olur" diye tedarikçilerden istenilebilir. :)
Zaten kalemler genel amaçlı ve müadili mutlaka vardır.

Forum istatistikleri

Konular
7,811
Üyeler
3,146
Son üye
Alper Zenbilci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back