O biraz sıkıntılı iş. O sensörü sökmek makinenin kapatılması demek. Patronlar pek istemez bu işi.Birde düzgün çalışan diğer oyuncağın sensör kısmını bu arıza sisteme tak.Aynı sorun halen devam ediyorsa sensör kartın temize çıkar
Ah o kabloları bir bulabilsem. Sensörden anakarta gelene kadar makinenin içinde 3 tur atıyorlar.Çıkış sinyalini ana kartın üzerinden ölçersen daha garanti olur.
Besleme sağlam sinyal kablosu hasarlı bile olabilir.
Bu gidişle 3D yazıcıda kasasını basıp içine sensör oturtacağım.
Kırılmak ne kelime. Kaç kere sökülüp takıldığı belli değil. Makine benden yaşlıSensör kırılmadı ise tamiri kolay olur.
22pF yi doğrudan bağlamak doğru kullanım değil. Kristalin o frekans da çalışması için belirli bir kapasite ile yüklenmesi lazım, verilen değer genellikle load capacitance ne kadar yüklenmesi gerektiği kristalin. Ama bizim taktığımızdan bağımsız bir de kaçak kapasite var ki tasarım aşamasında ya tahmin edeceksin ya da FEA ya çözdürüp sonuç alarak ilerleyeceksin. Mesela 16pF load istiyor diyelim 32pF iki kapasite kullanmak uygun gibi duruyor ama 3pF de stray varsa 19pF ile yüklemiş oluyoruz, dolayısıyla çıkan frekans da hatalı oluyor. Bu yüzden eğer gerçekten hassas ayar gerekiyorsa tasarım doğrulama aşamasında buraya dikkat etmemiz düzeltme yapmamız lazım, özellikle böyle hassas ayar yapmak gerekince C dışında R da ekleyerek sisteme ayar imkanını biraz arttırabilirsiniz, genellikle dev board larda olur bu şekilde yapılar. Osiloskop probunu tutup ölçerek anlamak da aşırı sağlıklı değil çünkü probun da kapasitesi olduğu için frekans kayıyor. Eğer maliyet önemli değilse doğrudan osilatör kullanmak çok daha elverişli, çünkü tasarım ve doğrulama yükü ciddi düşüyor.Bende bir şey sorayım. Kristallere neden 22pf bağlıyoruz?
Mesela özdisanda kristal seçerken
16mhz 22pf
16mhz 16pf
gibi özellik görüyorum. Kristal özellliği ile verilen bu kapasite nedir nasıl kullanmak lazım?
22pF yi doğrudan bağlamak doğru kullanım değil. Kristalin o frekans da çalışması için belirli bir kapasite ile yüklenmesi lazım, verilen değer genellikle load capacitance ne kadar yüklenmesi gerektiği kristalin. Ama bizim taktığımızdan bağımsız bir de kaçak kapasite var ki tasarım aşamasında ya tahmin edeceksin ya da FEA ya çözdürüp sonuç alarak ilerleyeceksin. Mesela 16pF load istiyor diyelim 32pF iki kapasite kullanmak uygun gibi duruyor ama 3pF de stray varsa 19pF ile yüklemiş oluyoruz, dolayısıyla çıkan frekans da hatalı oluyor. Bu yüzden eğer gerçekten hassas ayar gerekiyorsa tasarım doğrulama aşamasında buraya dikkat etmemiz düzeltme yapmamız lazım, özellikle böyle hassas ayar yapmak gerekince C dışında R da ekleyerek sisteme ayar imkanını biraz arttırabilirsiniz, genellikle dev board larda olur bu şekilde yapılar. Osiloskop probunu tutup ölçerek anlamak da aşırı sağlıklı değil çünkü probun da kapasitesi olduğu için frekans kayıyor. Eğer maliyet önemli değilse doğrudan osilatör kullanmak çok daha elverişli, çünkü tasarım ve doğrulama yükü ciddi düşüyor.
Çok az satılan bi malzeme olduğundan rakip te yok istediği fiyatı koyuyor.875 liralık ne varmış bunun içinde
Onların akıllarını alıcam ben.Çok az satılan bi malzeme olduğundan rakip te yok istediği fiyatı koyuyor.
yani iyi olur .Çok az satılan bi malzeme olduğundan rakip te yok istediği fiyatı koyuyor.
Merak ediyorsan fotoğraf göndereyim.