Kuru buz ile basınçlı temizleme

taydin

Timur Aydın
Staff member
Kuru buz ile endüstriyel temizlik yapıldığını hiç duymamıştım. Aslında büyük astronomi teleskoplarının aynalarının bunlarla yıkandığını biliyordum ama piyasada da epey bir kullanımı var. Kumlama kadar etkili, ama kumlama gibi aşındırmadan temizlik yapmaya imkan veriyor

Gecen gün bir musteride bakim hizmeti veriyorum. Cihazlardan log aldığım data kablosu cihaza bağlarken kablonun diğer ucu üzerinde usb rs232 çevirici kısmı yere düştü. Yakın noktada mazgal varmış içinde de su ve uç kısmı buraya düştü ve ıslandı.

Elimle sallayarak içindeki suyu akittim ama için rahat etmedi. Gittim mekanik atölyeye hava tutayım dedim. Hortumu tuttum içinden nerdeyse yarım çay bardağı su geldi. Cihaz islanmadiysa bile içine artık her yerine su girdi. Moralim o kadar bozuldu. Sinir oldum.

Kuru buz temizliği videolarını izledim çok güzel temizliyor. Birde azot ile temizlik güzel oluyor.

Son düzenleme:
Gecen gün bir musteride bakim hizmeti veriyorum. Cihazlardan log aldığım data kablosu cihaza bağlarken kablonun diğer ucu üzerinde usb rs232 çevirici kısmı yere düştü. Yakın noktada mangal varmış içinde de şu ve üç kısmı buraya düştü ve ıslandı.

Elimle sallayarak içindeki suyu akittim ama için rahat etmedi. Gittim mekanik atölyeye hava tutayım dedim. Hortumu tuttum içinden nerdeyse yarım çay bardağı su geldi. Cihaz islanmadiysa bile içine artık her yerine su girdi. Moralim o kadar bozuldu. Sinir oldum.

Kuru buz temizliği videolarını izledim çok güzel temizliyor. Birde azot ile temizlik güzel oluyor.
Geçmiş olsun serkan . Güneşin altına at kurusun iyice .

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,169
Üyeler
2,899
Son üye
Abdullahuguz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Back